Kijkje achter de schermen, Persoonlijk
comments 15

Achter de schermen #10: Nieuwe baan en nog leuker nieuws

Waar houd ik me tussen de blogs mee bezig? Wat maak ik mee? Dat soort updates vat ik samen in deze reeks. Ik geef jullie een kijkje achter de schermen. Ik vertel jullie iets meer over mezelf en wat ik leuk vind. Natuurlijk staat mijn blog vol met dingen die ik leuk vind maar er gebeuren genoeg dingen die ik niet in een blog verwerk. Lees je mee met het tiende blog uit deze serie?

Hallo! Ik ben er nog!

Het is alweer even geleden dat ik een bericht heb gepost. Eigenlijk heeft het een hele simpele reden. Mijn leven was de afgelopen tijd een rollercoaster. Er gebeurde zoveel tegelijkertijd dat ik me niet op alles meer kon concentreren. Soms heb je van die momenten in het leven dat alles tegelijk lijkt te gebeuren en dat je de trein moet pakken omdat je anders eeuwig spijt zal hebben dat je hem gemist hebt. De afgelopen periode was zo’n trein en ik ben er meteen opgesprongen en heb er geen spijt van gehad. Een nadeel daarvan is wel dat ik jullie niet heb verteld waarom, vandaar deze blogpost.

Maar waar was je dan mee bezig?Koblenz

Om bij het begin te beginnen. Ik ben van werk gewisseld. Het ging allemaal heel snel, van het schrijven van brieven tot het in dienst treden. Het duurde ongeveer twee tot drie weken totaal. Heel snel als je er achteraf op terug kijkt en ondertussen ben ik alweer bijna een maand bezig. 1 november was de datum dat ik in dit nieuwe avontuur sprong. Ik ben aan de slag gegaan als technisch consultant bij een groot ICT bedrijf in Nederland. Een hele omslag met hetgeen wat ik hiervoor deed maar daardoor juist een mooie uitdaging. De eerste weken zijn een opleiding om vervolgens praktijkervaring op te doen. Wat ik doe? Heel veel bij leren, uitgedaagd worden en een hele hoop andere dingen die ik bij mijn vorige werkgever niet kon. Maar daar ging en gaat ook veel tijd in zitten. Hele dagen op kantoor, elke dag een stuk rijden en ondertussen ook nog alle andere dingen die spelen. Het bloggen stond even op een laag pitje en ik zal proberen er weer wat tijd voor vrij te maken want bloggen is nog steeds één van de leukste avonturen die ik ben aangegaan.

Welke andere avonturen ben ik nog meer aangegaan?

Het leukste heb ik niet verteld. Ik had er eigenlijk mee moeten beginnen. Zo leuk is het. Kort samengevat:

We krijgen een baby!

Yeah! Al een tijdje weten we het. Anders verwoord, 12 januari is ze er! Een meisje. Dus daar was ik ook heel druk mee de laatste tijd. Echo’s, babywinkels en alles wat erbij komt kijken. En dat is veel. Geloof me. Wat je allemaal nodig hebt om zo’n klein mensje straks op te kunnen voeden. Alleen al over die babywinkels kan ik redelijk wat blogs schrijven. Wat een onzin verkopen die, alleen is het vaak noodzakelijke onzin haha. Ook goed nieuws? De kinderkamer is af! De muren zijn opnieuw gestuct, de vloer is gelegd en zelfs de plinten zijn aangebracht.  Daarnaast staan de meubels in elkaar en hebben we genoeg kleren om het eerste jaar door te komen. Met andere woorden, we zijn er klaar voor en we hebben er vooral heel veel zin in. Ik ben heel benieuwd hoe het straks allemaal gaat lopen maar ook dit avontuur is een mooie positieve wending in ons leven. Nu maar hopen dat ze later net zo reisgek is als ons.

Wat hebben we moeten laten?Achter de schermen 10

Eigenlijk alles wat met reizen te maken heeft. Geen Nieuw-Zeeland in februari, geen vakantie gehad eind oktober of begin november. Geen 4 dagen werken, maar weer een volle week. Allemaal veranderingen maar voor het groter goed. Want de nieuwe baan is leuk, de baby is super en alle andere dingen die zijn gebeurd maken het tot een hele mooie periode maar wel een periode de zo snel voorbij gaat dat ik amper de tijd heb om er bij stil te staan. Nog een paar weken en dan heb ik zo’n lief klein mensje in mijn armen, het besef is er nog niet helemaal. Hopelijk gaat alles goed, maar tot nu toe zagen alle echo’s er super uit. Heel maf om te zien trouwens, een echo. Een ander mooi gebaar dat Ilona en ik persoonlijk hebben gemaakt is het aangaan van een geregistreerd partnerschap. Zodat het straks voor de baby allemaal goed is geregeld. Geen ceremonie, geen groot feest, gewoon een dinsdagochtend een handtekening zetten en nu mag ik haar officieel mijn “vrouw” noemen. Omdat mijn “geregistreerd partner” zo stom staat.

Het bloggen kwam even op een lagere plaatsAchter de schermen 10

Ik had er simpelweg geen tijd voor. Eerst moest ik wennen aan alle nieuwe dingen in mijn leven. Als dat straks weer in een mooi ritme loopt dan ga ik ook weer wat regelmatiger bloggen. Bedankt voor alle lieve vragen waarom ik alweer een tijdje niet online ben geweest. Bedankt voor de steun. Ik kan niet wachten tot het januari is. Ik roep al een half jaar dat het gaat sneeuwen als ze komt. Als het rond 12 januari sneeuwt, dan komt ze er aan. Dat het nu net vandaag moet gaan sneeuwen is dan weer apart. Leuk om te zien, maar ik kan je alvast verzekeren dat ze vandaag niet komt. Het is een nieuwe avontuur dat gaat beginnen. Eentje waar ik onwijs veel zin in heb en tot die tijd ga ik genieten van elke avond dat ik nog kan doorslapen, want dat schijnt straks toch een stuk moeilijker te zijn, haha.

15 Comments

 1. Wat een leuk nieuws joh! Gefeliciteerd! Zowel met je nieuwe baan wat duidelijk goed bevalt als met jullie meer dan welkome dochter! Logisch dat dan alles even op zijn kop staat en dat het bloggen er bij in schiet!

 2. Wauw wat een fantastisch nieuws! Van zowel je werk en nog meer van de baby! Toen ik begon met lezen ging dit al door mijn hoofd haha 🙂 En zo snel ook al! Ongelooflijk dat je het zo lang geheim hebt kunnen houden, ik zou het vanaf dag 1 al van de daken willen schreeuwen denk ik 😛 De laatste kerst met jullie tweeën dus! Geniet van deze tijd en natuurlijk wachten we allemaal met smart op de eerste baby-foto’s begin januari! Liefs xx

  • Niels says

   haha, het was zeker een geheim dat we lang voor ons hebben gehouden, nou ja op sociale media en het blog. Maar ik kon het niet langer verbergen. Zeker niet nu het zo dichtbij is. De laatste kerst met zijn tweeën, het zal even wennen worden maar we hebben er onwijs veel zin in. Nu de laatste loodjes nog en dan genieten en weinig slaap. Een mooie periode gaat aanbreken en hopelijk gaat alles goed.

  • Niels says

   Bedankt! Het gaat onze wereld op zijn kop zetten maar stiekem kan ik niet wachten tot het zover is. Voorbereiding is alles zeggen ze, en voorbereid zijn we. Nu alleen even wachten of het voldoende is, haha

 3. Gefeliciteerd, wat een mooi nieuws. Ik kan me voorstellen dat bloggen minder hoog op de lijst staat. Heel veel geluk samen! Gek toch, zon’n laatste paar weken samen?

  • Niels says

   ja, dat is aardig gek. Over een paar weken zijn we niet meer alleen. Zal even wennen worden maar ook dat gaat goed komen. Ik kan niet wachten tot het zover is. We hebben er heel veel zin in.

 4. Hartstikke leuk en spannend allemaal.. en met zulke reislustige ouders kan ik me niet anders voorstellen dan dat jullie meisje straks geniet van alle reizen die jullie samen gaan maken. 🙂 Nog eventjes geduld.. succes met de laatste loodjes Ilona!

  • Niels says

   Daar gaan we vanuit. Zal toch iets zijn als ze er helemaal niks mee zou hebben, haha. Inderdaad, bijna zover, duurt niet lang meer.

  • Niels says

   Ja, zijn er heel blij mee. Helaas betekende dat wel even pas op de plaats voor het bloggen.

 5. Jenny - ikreis.net says

  Gefeliciteerd! Nog maar een maandje dus voordat jullie meisje er is, dat gaat echt snel.

  Wil je echt gaan bloggen over de Prenatal?!?! Voor je het weet word je reisblog een papablog :p

  • Niels says

   Ja, echt leuk! Komt nu heel snel dichterbij. Kan niet wachten. En ben maar niet bang. Prenatal is niet een bedrijf voor ik snel over zou bloggen 😉 Ik zal vast wel een keer een papablog schrijven maar dat kan nog even duren 😉

Geef een reactie