Kijkje achter de schermen, Persoonlijk
comments 3

Achter de schermen bij RoPStAr #3

Waar houd ik me tussen de blogs mee bezig? Wat maak ik mee? Dat soort updates vat ik samen in deze reeks. Ik geef jullie een kijkje achter de schermen. Ik vertel jullie iets meer over mezelf en wat ik leuk vind. Natuurlijk staat mijn blog vol met dingen die ik leuk vind maar er gebeuren genoeg dingen die ik niet in een blog verwerk. Lees je mee met het derde blog uit deze serie?

BrusselRandom instagram foto_-30

Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Er zijn haast geen woorden voor. Je zal maar net op je vliegtuig staan te wachten om naar je volgende bestemming te gaan. Helemaal in gedachten dat je een geweldige tijd gaat beleven en dan opeens vanuit het niets is die droom over. Weg droom, weg blije gezichten, weg alles. Zomaar, ineens. Omdat enkele randdebielen het nodig vonden om de luchthaven op te blazen. In Brussel. De stad waar we vorig jaar nog waren.Random instagram foto_-32

Niet het vliegveld, maar het metrostation hadden we wel bezocht. Onwerkelijk dat we tegenwoordig in een tijd leven waar aanslagen steeds vaker gaan voorkomen. En dan gaan we dit paasweekend naar Leuven. Ja, je leest het goed. We gaan naar Leuven. We hebben er natuurlijk wel over nagedacht. Leuven ligt dicht bij Brussel en je weet nooit of er iets kan gebeuren. Die bezorgdheid hebben vrienden en familie ook. Maar waarom zouden we niet gaan? Waarom zouden we moeten schrikken naar het denkbeeld van enkele gestoorde idioten? Is dat niet precies wat ze willen? Nou, dan hebben ze aan ons een kwaaie. We gaan naar Leuven en we hebben er onwijs veel zin in.Random instagram foto_-29

Om de stad te verkennen, te zien wat de stad allemaal te bieden heeft en vooral om te genieten. Natuurlijk zullen we even stilstaan bij alle slachtoffers en natuurlijk ben ik blij dat een goede vriend nog heelhuids in Brussel rondloopt, maar we gaan dus wel naar Leuven.

Eeterij op WielenRandom instagram foto_-27

Afgelopen weekend was er weer een foodtruckfestival. Ik was het alweer lang vergeten en we hadden al plannen voor het weekend. Maar gelukkig heb ik medebloggers die dit soort dingen ook kunnen waarderen. Zo had Sandra van Travelbysan een video gemaakt van het evenement en daardoor kregen we zin. We hebben ons schema iets aangepast en zijn naar de Ahoy in Rotterdam afgereisd. We hadden best honger toen we binnenstapten. We zijn eerst een rondje gelopen over het terrein en hebben elke foodtruck nader onderzocht. Daar heb je meteen het eerste probleem. Te veel foodtrucks. Ik gok een stuk of 70. Random instagram foto_-28

Ik heb al meerdere festivals bezocht en elke keer was ik er enthousiast over. Vaak kwam dat door de ambiance, de muziek en de schaal van het evenement. Groot, maar niet te groot. Eeterij op Wielen was te groot voor mij. Een te grote sfeerloze zaal waar te veel foodtrucks stonden. Er was geen samenhang. Je miste iets. Een duidelijk iets wat miste was een afzuiginstallatie. Althans eentje die de rook van de vele foodtrucks kon afvoeren. Het was vrij donker, er hing een dikke laag rook en er waren te veel mensen. Foto’s maken ging moeizaam door de donkere hal en vooral door de rook. Het plaatje klopte voor mij niet. Ik hou meer van een informele sfeer, buiten of in een oud pand met karakter. Maar juist daarom was het voor mij een goede ervaring om dit evenement mee te maken. Het laat je zien waarom je bepaalde dingen wel of niet leuk vindt. Ik weet zeker dat er een heleboel mensen het niet met mij eens zijn. Die hebben een geweldige dag gehad, alleen voor mij werkte het niet. Het is goed om te beseffen dat niet elk evenement even leuk kan zijn.

Witte stipAchter de schermen-5

Een aantal vissen in ons aquarium heeft last van witte stip, een ziekte. Vooral de kleinere scholenvissen hebben er last van. Enkele hebben het niet overleefd. We zagen het pas toen er eentje op zijn rug rondzwom. Toen zijn we de rest ook eens goed gaan bekijken en zagen we deze kleine parasieten zitten. Witte stip. Een hele duidelijke en toepasselijke naam maar dat maakt het niet minder erg. Vooral omdat onze maanvissen ook al enkele witte stippen kregen. Gelukkig schijnt het goed te behandelen te zijn. We hebben de temperatuur iets hoger gezet en het koolstoffilter eruit gehaald. Anders zou de medicatie niet aanslaan. Gisteren hebben ze de eerste behandeling gehad en je schijnt het in totaal vijf dagen vol te moeten houden. We zijn benieuwd. Het waren de eerste dag twintig druppels per 100 liter. Als je een aquarium hebt van 450 liter ben je aardig lang aan het druppelen. Maar we hebben het ervoor over. Als de vissen het maar overleven. Tot nu toe lijken de meeste vissen er geen last van te hebben en vanochtend was er geen nieuwe dode vis. Dus wie weet zijn we er op tijd bij en kunnen we de meeste vissen helpen. Laten we het hopen.

Leuk nieuws?

Maar Niels heb je dan ook nog leuk nieuws te melden? Nouja, eigenlijk wel. De katten groeien en groeien. Het zijn niet meer de kittens die we hadden in het begin. Ze zijn nog wel ondeugend en speels maar wel wat groter. Daarnaast heb ik in huis ook weer wat dingen kunnen doen. Er zijn weer wat dozen naar zolder verhuisd en ik heb op de gehele bovenverdieping rolgordijnen geïnstalleerd! Weer iets om af te strepen. Natuurlijk gaan we er komend weekend even tussenuit. Daar hebben we onwijs veel zin in. We hebben een datum geprikt om de Sint-Jan in Den Bosch te beklimmen. Hopelijk is het een zonnige dag!Toren van de Sint Jan

Het begint weer warmer te worden! Altijd leuk voor zo’n koukleum als ik. De eerste bloemen staan al in bloei in onze tuin. Onze tuin, toch even wennen. Daarnaast zijn we uitgenodigd voor een buurtfeest ergens in juni. Altijd leuk, want echt kennis gemaakt met de buurt hebben we nog niet. Veel te druk met andere dingen. Misschien toch binnenkort eens wat tijd voor maken. Mijn mail heb ik ook weer eens bijgewerkt. Dat probeer ik nu toch 1-2 keer per week te doen. Ik krijg steeds meer mail maar de tijd om ze goed te beantwoorden moet ik echt inplannen. Er staan wel weer een paar hele leuke dingen op stapel. Daarover later meer. Daarnaast zijn we ook op kraamvisite geweest. Altijd leuk om die kleine mensjes te zien. Vooral als ze nog zo klein zijn. Dus ja, genoeg goed nieuws! En daar gaat nog een heleboel goed nieuws bij komen de komende weken. Maar daar houd ik jullie natuurlijk van op de hoogte. Fijn Pasen! Ga jij nog iets leuks doen komend weekend? Of heb je tips voor Leuven? Ik hoor het graag!

3 Comments

  1. Goed dat ook jullie gewoon naar Leuven zijn gegaan. Wij hadden ook twijfel om te annuleren, maar dat had eigenlijk meer met het weer te maken… of de voorspellingen dan, die van geen kant klopten. 🙂 Het viel me trouwens op dat er veel Nederlanders waren. Het is natuurlijk ook een fijne citytrip bestemming lekker dichtbij huis! Ben benieuwd naar je foto’s!

    • Niels says

      Er waren best veel Nederlanders ja, dat viel ons ook op. Het is vanaf ‘s-Hertogenbosch 1 uur en 45 min rijden. Lekker dichtbij dus. Voor sommige plaatsen in Nederland zijn we langer onderweg. Een aantal foto’s staan al online en we hebben geluk gehad met het weer. Mooie temperatuur en het zonnetje maakte het plaatje compleet. We mogen niet klagen.

  2. Loes Beumer says

    Heel veel plezier in Leuven. We laten ons niet bang maken. Ik hoop dat de behandeling voor het aquarium aanslaat.

Geef een reactie