Kijkje achter de schermen
comments 8

Achter de schermen #4

Waar houd ik me tussen de blogs mee bezig? Wat maak ik mee? Dat soort updates vat ik samen in deze reeks. Ik geef jullie een kijkje achter de schermen. Ik vertel jullie iets meer over mezelf en wat ik leuk vind. Natuurlijk staat mijn blog vol met dingen die ik leuk vind maar er gebeuren genoeg dingen die ik niet in een blog verwerk. Lees je mee met het vierde blog uit deze serie?

Dag van de Brabantse Omgevingsvisie

Het evenement werd gehouden op 12 mei. Ik was uitgenodigd en besloot om even langs te gaan. Het werd gehouden in het congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch. Een prachtige locatie voor wat later bleek een mooie dag. De dag was bedoeld om een duidelijker beeld te krijgen van deze visie en hoe deze uitgevoerd kon worden. Het werd een dag vol lezingen, workshops en natuurlijk netwerken onder het genot van lekker eten. Je kan veel zeggen maar de bijeenkomsten van de provincie Noord-Brabant zijn altijd tot in de puntjes verzorgd als het gaat om lekker eten en interessante sprekers.  De opbrengst van deze dag is hier terug te lezen. Ze hebben voor dit online magazine ook een tweet van mij meegenomen. Stiekem ben ik hier toch een beetje trots op. Maar als ik dit geweten had dan had ik mijn spiegelreflexcamera meegenomen in plaats van mijn mobiel. Het was ook een dag waarop ik een aantal leuk nieuwe mensen heb leren kennen. Nu alleen nog een tekst gaan schrijven voor deze omgevingsvisie, want dat was voor mij persoonlijk het doel van deze bijeenkomst. Inspiratie opdoen voor een stukje op de vernieuwde site.

Rrrollend Den HaagAchter de schermen-3

In mei zijn we weer een keer naar Den Haag gegaan. Natuurlijk om mijn schoonouders te bezoeken maar ook om er even tussenuit te gaan. Zo was er een foodtruck festival bezig en konden we het niet laten om even langs te gaan. Rrrollend Den Haag was de naam en hoewel het niet heel groot was, stonden ze op één van de mooiere lanen van de stad. Tussen de bomen stonden de foodtrucks opgesteld en hoewel het er veel verschillende waren viel er eentje op. Achter de schermen-2

Een mooie en goed onderhouden foodtruck waar ze langos verkochten. Een Hongaars gerecht dat we in Boedapest hadden ontdekt. We konden het niet laten om er eentje te proberen. Hoewel het niet helemaal dezelfde smaak had als in Hongarije waren deze ook zeer lekker. Met veel plezier hebben we er een opgegeten om er uiteindelijk nog eentje te bestellen. Het was een aangename verrassing en de kwaliteit was hoog.Achter de schermen

Ik ga zeker nog een keertje langs. Niet alleen omdat het aardige mensen waren, de kwaliteit van het eten hoog was maar ook omdat de foodtruck zelf goed onderhouden en schoon was.

Middeleeuws festival Jeroen BoschAchter de schermen-5

Tijdens ons bezoek aan het dak van de Sint-Janskathedraal hadden we ook mooi zicht over de stad. Niet alleen over de stad maar ook over de Parade. Daar waren mensen druk in de weer om middeleeuws ogende tenten op te zetten vanwege een evenement. Niet heel veel later liepen er naaisters, schildknapen en valkeniers door de stad. De oude ambachten uit de tijd van Jeroen Bosch hadden een weg gevonden naar ‘s-Hertogenbosch. Achter de schermen-4

Dat was leuk om te zien en natuurlijk ook leerzaam. Het bonte gezelschap liet zien hoe het geweest moest zijn toen de schilder nog leefde. We hebben een rondje gemaakt en bleven bij sommige tenten toch net wat langer staan. Zo kon je zien hoe boeken vroeger geschreven werden en waren de roofvogels ook indrukwekkend. Normaal zie je die niet van zo dichtbij. Een leuk evenement en weer een mooi voorbeeld van hetgeen allemaal word georganiseerd tijdens het Jeroen Bosch jaar. Een mooie tijd om in deze stad te wonen.

De komende tijd staat in het teken van leuke dingen doenAchter de schermen-6

Vrijdag is het weer tijd om samen met een goede vriendin een bezoek te brengen aan Guus Meeuwis in het Philipsstadion in Eindhoven. Daar hebben we natuurlijk weer veel zin in en de kaarten voor volgend jaar zijn ook alweer geboekt! Zondag ga ik naar de Van Nellefabriek met twee vrienden. Ik was er ooit al eens geweest maar nu hebben we een rondleiding geboekt en ik ben heel benieuwd. Ook zijn het weer de Rotterdamse Dakendagen. Waarschijnlijk gaan we weer net als de vorige editie even het dak op bij sommige van de mooiste gebouwen in deze stad. Daarnaast hebben we een korte trip geboekt naar Newcastle in Engeland begin juli. We gaan met de ferry naar deze stad. We zagen een aanbieding voorbij komen die we niet konden negeren. Het enige nadeel is natuurlijk de boot en de hoeveelheid reispillen die ik moet slikken om er heelhuids weer uit te komen. Maar ik ben benieuwd naar de stad en naar de reis.Slot Loevestein-27

Natuurlijk is het binnenkort ook Slot Proevenstein. Een culinair evenement in Slot Loevestein waar we ook even gaan genieten op 26 juni. Van mooi weer en anders van het lekkere eten. Maar hopelijk van een combinatie van die twee. Daarnaast zijn we aan het kijken naar de grote reis die we gaan maken. De periode is al wel vastgesteld. Eind augustus, begin september. Maar we twijfelen over Canada. Niet omdat we er niet heen willen, maar omdat er gewoon te veel keus is en we enkele andere leuke reizen ook voorbij hebben zien komen tijdens onze zoektocht. Ik ben benieuwd waar we uiteindelijk uitkomen! Verder staan er nog genoeg andere dingen op het programma. Dus ik hoef me de komende tijd niet te gaan vervelen.

Wat zijn jouw plannen voor deze maand? Ga jij er nog op uit? Ik ben benieuwd!

8 Comments

  • Niels says

   Die artikelen zijn voor ons ook een van de redenen dat we er heen willen. Lijkt ook ook een prachtig land. Nog even wachten op mijn vakantiegeld en dan gaan we boeken. We zullen zien waar we uitkomen maar Canada staat nog steeds hoog op ons verlanglijstje.

 1. Wat leuk, de Rotterdamse dakendagen! Nog nooit van gehoord…. Helaas heb ik al andere plannen voor dit weekend.

  Leuk maandoverzicht trouwens. Je hebt veel toffe dingen gedaan.

  • Niels says

   Bedankt! We waren er vorig jaar ook. Op de Rotterdamse dakendagen, alleen was het heel bewolkt. Hopelijk is het morgen beter weer. Na aanleiding van jouw post gaan we de van Nelle Fabriek bezoeken. Ik ben heel benieuwd! Nog bedankt voor de tip!

   • Jenny - ikreis.net says

    Ik ben heel benieuwd hoe je dat gaat vinden. Gezien je liefde voor architectuur denk ik dat het niet gaat tegenvallen. (Mijn gids had een opleiding in de richting gedaan, die wist echt veel.)

    • Niels says

     Het was super. Mooi oud gebouw, zeer vooruitstrevend voor zijn tijd en het heeft nu een nieuwe functie. Rondleiding duurde uiteindelijk 1,5 uur. Daarna nog even naar de Fenix Food Factory geweest om af te sluiten met de Trap bij het Groot Handelsgebouw. Leuke dag gehad!

 2. Loes Beumer says

  Een leuk kijkje achter de schermen. Leuke en interessante foto’s.

  • Niels says

   Bedankt! Leuk om te horen dat je dit soort updates kunt waarderen. Dat geeft weer motivatie om over een maandje een vijfde deel te publiceren 🙂

Geef een reactie