Kijkje achter de schermen
comments 6

Achter de schermen #5

Waar houd ik me tussen de blogs mee bezig? Wat maak ik mee? Dat soort updates vat ik samen in deze reeks. Ik geef jullie een kijkje achter de schermen. Ik vertel jullie iets meer over mezelf en wat ik leuk vind. Natuurlijk staat mijn blog vol met dingen die ik leuk vind maar er gebeuren genoeg dingen die ik niet in een blog verwerk. Lees je mee met het vijfde blog uit deze serie?

De trap in RotterdamTrap Rotterdam-4

Op dezelfde dag dat we een rondleiding kregen in de Van Nellefabriek zijn we ook nog even de stad ingegaan. Er stond namelijk nog iets op het programma. De trap bij het centraal station. Niet zomaar een trap. Nee, een trap die je vanaf het plein van het centraal station Rotterdam naar de bovenste verdieping van het groothandelsgebouw brengt. Duizenden mensen waren er al op geweest en terwijl we in de rij stonden merkten we dat we niet de enige waren.

Trap RotterdamJa, er stond daadwerkelijk een rij om de trap op te gaan en deze rij was nog best lang. Gelukkig liep het redelijk door en we waren zo boven. Maar wat is er nou zo bijzonder aan deze trap? Eigenlijk vrij weinig. Het was een grote constructie. Een soort noodtrap. De trap was er tijdelijk neergezet om zo op het dak van het groothandelsgebouw te komen. Maar waarom doen mensen het dan? Misschien omdat we kuddedieren zijn en het anderen het zien doen? Misschien omdat het ongewoon is en daarom leuk?Trap Rotterdam-3

Voor mij was de reden dat we vrij konden rondlopen op een iconisch gebouw en een mooi zicht hadden op de stad. Je ziet het station vanuit een ander perspectief. Voor mij had deze trap er niet perse hoeven te zijn. Ik had ook de lift wel willen nemen alleen is het gebouw meestal niet toegankelijk. Het is te vergelijken met de Wonderlijke Klim van de Sint-Jan. Je komt op een plek waar je normaal niet komt en je ervaart een gebouw op een totaal andere manier. Dat maakt het bijzonder.

Eten, proeven en genietenFenix Food Factory

Tijdens ons bezoek aan Rotterdam zijn we ook nog even gaan lunchen bij de Fenix Food Factory. Nog steeds een mooie locatie voor een concept als dit. Maar nog steeds mis ik iets van variatie. Natuurlijk is er veel te zien en te doen. Alleen zou het iets groter mogen zijn. Iets meer ondernemers met een breder aanbod. Weer kwamen we uit bij een super lekkere tosti. Alleen daar kwamen we de vorige keer ook al op uit. Slot Proevenstein

Verder waren we natuurlijk naar Slot Proevenstein gegaan. Wat een leuk kleinschalig evenement in een prachtige setting. Ik blijf het zeggen. Voor mij een goed voorbeeld hoe je kleinschalig zo’n evenement kan houden. We hebben ook een grootschalig evenement bezocht. Het TREK-festival. De vorige editie was leuk en ook deze editie hebben we lekker gegeten. Alleen jammer dat bij binnenkomst vrij bot gezegd werd dat er geen foto’s gemaakt mochten worden voor mijn blog. En als ik dat wel zou doen dan zouden ze me van het terrein afschoppen. Toch jammer want ik had jullie graag wat meer willen vertellen. En ze hadden het natuurlijk op een vriendelijkere manier kunnen brengen, maar blijkbaar had de beste man zijn communicatietraining gemist 😉 Het was gezellig, wel heel druk, maar met mooi weer.

Even eropuitLandschapspark DuisburgNoord

Ook sinds de laatste blik achter de schermen zijn we er weer op uitgetrokken. Zo waren we naar Duisburg geweest. Het Landschapspark in Duisburg-Noord hebben we bezocht. Wat een prachtig gebied. Ook dit blijf ik zeggen. Een uniek ervaring die ik iedereen kan aanraden. Gewoon ‘s ochtends de auto instappen om er eigenlijk binnen twee uur te zijn. 1,5 uur als je vanuit ‘s-Hertogenbosch komt. Vergeet alleen je groene milieusticker niet, die kan nog wel eens handig zijn. Het park is vrij en gratis toegankelijk  en er is veel te zien. Je bent er wel een paar uur mee kwijt. Zeker als je een fotocamera meeneemt. We hebben er heerlijk geluncht en we zijn positief verrast door het park.Landschapspark Duisburg Noord

Het voelde onwerkelijk aan en tegelijkertijd kreeg je het gevoel dat je met iets unieks bezig was. Dat soort dingen kan ik altijd goed waarderen. Dus als je nog meer van dit soort plekken weet dan hoor ik het graag. Zo waren we pasgeleden ook naar Doel geweest. Ook al zo’n aanrader om een keer te bezoeken als je niet weet wat je op je vrije weekend dag wil gaan doen. Newcastle ferry

Daarnaast was ik ook weer op een boot geweest. En dan niet zomaar een boot. Nee, de ferry naar Newcastle. Van te voren was ik er best huiverig voor. Ik kan niet goed tegen dit soort reizen. Zonder reispillen stap ik niet eens in. Waarom ik me ook alweer over heb laten halen weet ik niet. Ik weet wel dat ik het de eerste tijd weer oversla. Het ging nog verrassen goed. Jammer genoeg wilde het weer in de vorm van wind en regen niet meehelpen en was de zee vrij onrustig. Het mooie daarvan is wel, dat als je door de gangen loopt, je net het gevoel hebt dat je dronken bent. Je kan niet recht lopen en zwalkt door de gangen. Een apart gevoel dat het ook meteen een grappige overtocht maakt. Ik kon er met reispillen wel om lachen en gelukkig sliep ik vrijwel meteen in. Newcastle-22

Het was een mooie dag in Newcastle. Wel wat aan de korte kant maar we hebben ons vermaakt. Uiteindelijk viel het allemaal redelijk mee, maar toch. De volgende keer gaan we gewoon met de auto, trein of vliegtuig. Ik heb voor de eerste tijd weer genoeg boten gezien. Daarover gesproken. Zoals eerder vertelt staan er nog leuke dingen op het programma. Zoals onze rondreis door Zuid-Afrika en een week Valencia, maar daar is ook een weekendje Groningen bijgekomen. Dus als je nog tips hebt over deze mooie stad dan hoor ik het graag.

 

6 Comments

 1. Niels says

  Leuk om te horen! De trap was druk en als je je schooljaar ten einde loopt kan ik me voorstellen dat je andere prioriteiten hebt. Ik ben benieuwd wat je nog van plan bent. Want je bent goed in het verzinnen van leuke dingen. Duisburg kan ik je aanraden. Het is een plek waar je je helemaal kan uitleven met je camera. Veel plezier alvast!

 2. Leuk overzicht weer!

  De trap heb ik zelf laten schieten. Het eind van het schooljaar is gewoon te hectisch geweest…. Ik verzin wel weer een andere keer wat leuks 😉

  Duisburg heb ik ooit met werk bezocht. Daar wil ik heel graag nog eens heen!

 3. Leuk overzicht! Ik moet wel lachen om het ‘dronken door de boot lopen’ stukje 🙂 Veel Engelsen doen dat letterlijk trouwens 😉 Ik zeilde altijd in Nederland dus kon daar best wel goed tegen, maar altijd aan het begin van het seizoen had ik een paar weken nodig om weer te wennen aan de golvende bewegingen haha. Als ik dan thuis kwam na een dag zeilen dan golfde het nog de hele avond na en soms zelf ook de volgende dag nog. Zo een raar gevoel is dat! 🙂

  • Niels says

   Het is zeker een raar gevoel. Ik kan er nooit helemaal aan wennen. Toen we in Newcastle liepen had ik af en toen nog steeds het golvend gevoel. Heel raar, maar het hoort een beetje bij zo´n reis. Zeilen heb ik nog nooit gedaan, maar ik kan me voorstellen dat het leuk is.

 4. Loes Beumer says

  Veel gedaan in een korte tijd en wat er nog gaat gebeuren op reisgebied. Veel plezier in ieder geval.

  • Niels says

   Bedankt! We hebben al heel veel zin in onze vakantieplannen. Helaas moeten we nog even wachten maar het zijn plannen die het wachten waard zijn.

Geef een reactie