Kijkje achter de schermen
comments 28

Achter de schermen #9: Https, BHV en Kasteel de Haar

Achter de schermen

Waar houd ik me tussen de blogs mee bezig? Wat maak ik mee? Dat soort updates vat ik samen in deze reeks. Ik geef jullie een kijkje achter de schermen. Ik vertel jullie iets meer over mezelf en wat ik leuk vind. Natuurlijk staat mijn blog vol met dingen die ik leuk vind maar er gebeuren genoeg dingen die ik niet in een blog verwerk. Lees je mee met het negende blog uit deze serie?

Http of Https?Achter de schermen

Tijdens de vorige achter de schermen vertelde ik dat ik aan het uitzoeken was hoe het werkt met de overgang van http naar https. Ik was er een beetje huiverig voor, maar besloot er toch mee door te gaan. De huiver was totaal onterecht. Ik had een mailtje gestuurd naar het bedrijf dat mijn website host. Daar had ik mijn vragen gesteld en ze hebben me uitstekend geholpen. Ze hebben voor mij een aantal dingen geïnstalleerd zodat ik eigenlijk alleen nog maar een plugin hoefde te installeren genaamd “Really Simple SSL“. Zoals de naam doet vermoeden, was het heel simpel. Vijf minuten had ik nodig om het te vinden en te installeren. Nadat de plugin geactiveerd is en je enkele instellingen hebt gecontroleerd is het eigenlijk al klaar. Je website is veilig. Je krijgt een groen slotje en https voor je domeinnaam. Je hoeft geen links aan te passen, je hoeft niks om te zetten. Nee, dat doet deze plugin allemaal voor je. Dit is één van de plugins die het leven toch een stuk aangenamer maakt als blogger. Wat heeft dat veel tijd en moeite bespaard. Nu eens kijken of het eigenlijk wel nut heeft gehad doordat bijvoorbeeld de website beter bezocht wordt. De tijd zal het leren.

BedrijfshulpverlenerAchter de schermen

Afgelopen 30 mei heb ik een cursus bedrijfshulpverlener gedaan. BHV in de volksmond. Een cursus waarbij je leer hoe je moet handelen bij een noodgeval. Welke stappen je moet doorlopen en vooral hoe je iets moet doen. Een hele leerzame cursus die ik gehaald heb. Het certificaat krijg ik een deze dagen en vanaf dan mag ik me officieel bemoeien met alles wat te maken heeft met ongelukken en branden. Tijdens deze cursus hebben we gereanimeerd, branden geblust en natuurlijk verbanden aangelegd. Allemaal dingen die je tijdens je werk ook mee kan maken. Maar het reanimeren is één van de belangrijkste eigenschappen die we hebben geleerd. Een levensreddende eigenschap. Wist je dat iemand binnen zes minuten gereanimeerd moet worden om een goede kans te hebben? Alles daarna is nog steeds mogelijk maar maakt het herstel een stuk moeizamer. Hoe sneller iemand begint met hulpverlening, hoe groter de kans de kans is dat een slachtoffer het overleeft. Met die gedachten in het achterhoofd heb ik me ook aangemeld als burgerhulpverlener bij de Hartstichting. Ik heb twee adressen doorgegeven. Ons thuisadres en het werkadres. Als er dan iemand binnen 500 meter een hartstilstand krijgt of iets anders ernstigs dan krijg je een sms en kan je voordat de ambulance er is al beginnen met reanimeren. Een super initiatief dat levens kan redden. Hoe kan ik hier, na het behalen van mijn certificaat, niet aan meedoen? Al gebeurt het maar een keer in de 30 jaar dat ik een sms krijg, die ene keer kan wel doorslaggevend zijn om een leven te redden.

Italië Evenement bij Kasteel de HaarAchter de schermen

Bij Kasteel de Haar werd laatst het Italië Evenement gehouden. Een evenement dat eigenlijk draait om alles wat Italië is of wat het uitstraalt. Auto’s, reizen en eten. Het was er allemaal. Mijn schoonouders hadden kaarten bemachtigd dus zijn we even langs geweest. Het is altijd prettig om bij Kasteel de Haar langs te gaan. Het grootste kasteel van Nederland heeft veel charme. Het is prachtig van binnen en ik heb er nog geen blog over geschreven dus wie weet dat ik er binnenkort weer eens heen ga. Gewoon om te kijken of er nog dingen zijn veranderd en ik het me net zo goed herinner als ik denk dat ik het doe. Hoewel we er niet zijn ingegaan hebben we het kasteel wel van de buitenkant kunnen aanschouwen. Het blijft een prachtig bouwwerk en in de tuinen van dit bouwwerk was dus een Italiaans evenement.Achter de schermen

Best een groot evenement. Er stonden overal tenten en er waren veel deelnemers. Het was een evenement om gezien te worden. De mooiste Italiaanse auto’s stonden uitgestald, de merkkleding was niet om aan te slepen en sommige gasten liepen er alleen bij om gezien te worden. Eigenlijk is dat niet dat zo mijn ding. Maar je bent er, dus maakt het beste er maar van. Het eten was fijn. Je kon veel proeven maar de echte Italiaanse pasta’s heb ik gemist. Wel veel kazen, worsten en ook heb ik iets van Italiaans ijs mogen aanschouwen. Althans ik betwijfel of het daadwerkelijk uit Italië kwam. Je hoort het eigenlijk al een beetje. Achter de schermen

Het kasteel was indrukwekkender dan het evenement. Het is voor sommige mensen zeker de moeite waard om langs te gaan. Er is veel energie en tijd in gestoken om het op deze manier uit te stallen maar voor mij was het allemaal net niet. Niet mijn ding, te druk en te duur. Maar we hebben er wel een fijne tijd gehad. Lekker rondgelopen en ons een paar uur vermaakt. Onder het motto, alles moet je een keer gedaan hebben, zijn we er heen geweest. Maar helaas maken niet alle evenementen mijn verwachtingen waar. Maar dat kan natuurlijk ook gewoon aan mij liggen. Ondanks dat het niet mijn evenement was heb ik toch een mooie dag gehad. Het is maar hoe je er tegen aankijkt en hoe je het wil ervaren. Wel is het een prachtig kasteel om te aanschouwen. Dat maakt mijn dag weer goed. Een stukje geschiedenis, een aangename temperatuur en een mooie omgeving. Wat wil je eigenlijk nog meer?

28 Comments

 1. Marcel | yourtravelguideonline says

  Ik ga me ook maar eens verdiepen in https. Als ik het lees zou het appeltje-eitje moeten zijn 🙂 En dan neem ik gelijk de cookies mee. Ben benieuwd wat het allemaal oplevert. Kasteel de Haar is een prachtig kasteel, zowel van binnen als van buiten. Jammer dat het Italië event tegenviel.

  • Niels says

   Als je de cookies hebt uitgedokterd dan hoor ik het graag van je 😉 Staat ook nog op mijn lijstje van dingen die ik wil aanpassen. Het is zeker een prachtig kasteel. Altijd de moeite waard om te bezoeken en dan niet alleen van buiten.

 2. Fijne tip van de https! Ik zit er ook over na te denken. Hoe heb je dat met GA gedaan? Kasteel ziet er trouwens wondermooi uit, echt heel gaaf 🙂

 3. Ik kan me niet meer herinneren dat overstappen naar https zo’n drama was, maar misschien heb ik die trauma’s wel verdrongen haha ;p Kasteel de Haar is echt een mooie plek trouwens!

  • Niels says

   Het viel voor mij heel erg mee, maar ik heb echt slechte verhalen gehoord van mensen die er echt grote problemen mee hebben gekregen. Kasteel de Haar is daadwerkelijk een mooi kasteel en de kasteeltuinen zijn trouwens ook mooi om een keer doorheen te lopen. Of even bij de herten gaan kijken kan ook nooit kwaad als je een camera bij je hebt.

 4. Oh https… ik durf er nog niet helemaal aan te beginnen. Goede tip wel, van de Really Simple SSL plugin. Misschien dat het mij dan ook lukt 😉

  • Niels says

   Het scheelt heel erg als je een provider/host hebt die met je wilt meedenken en die weten wat ze doen. Duik er eens in en stel ze gewoon de vraag wat ze voor je kunnen betekenen. Misschien gaat het makkelijker dan je denkt dat het zou gaan.

 5. Oh ja de overgang naar https…heb een paar maanden geleden de stap genomen en geen idee wat ik heb gedaan, maar het is gelukt. En één ding is zeker, als ik het kan, kan iedereen het :-p Leuk overzicht!

  • Niels says

   Goed om te horen dat alles eigenlijk vlekkeloos is gebeurd. Zeker als je geen idee hebt wat je nu hebt gedaan, dan is het best knap 😉 Maar gelukkig hoefde er in mijn geval niet heel veel te veranderen en daar was ik best blij mee.

 6. Fijn dat het overstappen naar https zo weinig moeite heeft gekost. Onze oude provider kon het (nog) niet ondersteunen, dus wij moesten overstappen naar een nieuwe provider. Daarbij ging heel veel mis en nog steeds is de site niet zo goed en snel als hij was.
  Kasteel ter Haar is leuk. Onze kinderen vinden het ook leuk omdat zij het herkennen van Ernst, Bobbie en de rest 😉

  • Niels says

   Jammer om te horen dat het zoveel ellende met zich heeft meegebracht. Ook de overstap op een andere provider. Iets wat wel logisch is als je niet kunt krijgen wat je wilt hebben. Hopelijk lopen jullie niet heel lang met de problemen rond.

 7. Wat leuk, het is dus toch HTTPS geworden. Volgens mij zou je dan in ieder geval beter vindbaar moeten worden, omdat je site nu aantoonbaar veilig is. Ik dacht te begrijpen van mijn webhost dat het toevoegen van een cookies waarschuwing je site nog meer vindbaar maakt. Misschien weer iets voor je volgende project. En dan maar hopen dat er weer een plugin is die het zo makkelijk maakt 😉 Wat goed dat je BHV-er bent geworden! Ik kan niet zo goed, of eigenlijk helemaal niet, tegen bloed. Ik ben altijd wel heel blij met mensen die zo’n verantwoordelijkheid durven en willen dragen.

  • Niels says

   Dat gaat een volgend project worden waar ik in ga duiken. Een cookie waarschuwing, het staat nog op mijn lijstje, zoals er nog zoveel op staat. Als je niet tegen bloed kan dan is het niet heel handig om BHV’er te worden maar reanimeren kan je misschien via een aparte cursus leren? Daar komt geen bloed bij kijken over het algemeen maar is wel een levensreddende handeling.

 8. Jenny - ikreis.net says

  Wat een leuk event bij Kasteel de Haar. Zeker wanneer er ook lekkere hapjes en drankjes zijn, klinkt het als een top uitje!

  Ik ben jaren EHBO-er geweest. Uiteindelijk is mijn diploma verlopen (na meer dan 10 jaar) omdat ik steeds meer moeite kreeg van het bureaucratische niet-maatwerk van mijn vereniging. Zo zonde! Eigenlijk zou ik het opnieuw moeten halen.

  • Niels says

   Jammer dat je door bureaucratische rompslomp het niet meer bent. Maar je weet vast nog wel hoe je moet reanimeren. Misschien kun je via je huidige werk BHV’er worden en via die weg weer een steentje bijdragen?

 9. Ik heb eind vorig jaar mijn BHV gehaald via mijn werk. Altijd handig. Heb mezelf nog steeds niet aangemeld als burgerhulpverlener. Zal ik toch maar eens gaan doen want er zijn zo ontzettend weinig mensen in Nederland die kunnen reanimeren. Belachelijk eigenlijk als je er over nadenkt.

  • Niels says

   Ik zou zeggen, gewoon doen! Hoe meer mensen er aangemeld zijn, hoe meer levens gered kunnen worden. Eigenlijk zou iedereen eens een cursus reanimeren moeten doen. Al is het maar voor die ene keer.

 10. Mooie combi, het Italië event en een bezoek aan het kasteel! Goed dat je je hebt aangemeld bij de Hartstichting, mooi en belangrijk werk.

  • Niels says

   Dat was ook mijn gedachten. Het is belangrijk werk wat ze doen en als ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen dan doe ik dat graag 😉

 11. Wat fijn dat het meeviel met overstappen op https. Bij ons had t even een vervelend staartje, de comments deden het niet meer en dat was wel even een klus om te klaren. Je mooie foto bovenaan trok mijn aandacht trouwens, heel gaaf. Nog een kasteel waar ik nog nooit ben geweest… toch maar eens gaan kijken! 🙂

  • Niels says

   Het is het grootste kasteel van Nederland en van binnen ook prachtig. Ik ben ik nu een aantal keer geweest. De laatste keer van binnen was alweer even geleden, maar ik wil graag nog een keertje terug met mijn camera. Dus wie weet 😉

  • Niels says

   Die gedachten had ik dus ook. Daarom uiteindelijk toch maar de stap gezet. Nu kijken wat er allemaal uit gaat komen. Ik ben benieuwd

 12. Leuk overzicht! Ongeveer tegelijkertijd met toen je op de blog vertelde over https kreeg ik een mail van mijn host dat iedereen bij die host gratis SSL kreeg. Het duurde toen nog een week ofzo voordat alles geactiveerd was en toen had ik opeens https hahaha. Heel toevallig en heel makkelijk!

  • Niels says

   Dat is zeker fijn. Moest jij er ook nog iets voor doen binnen je eigen domein? Zoals een plugin downloaden of werd echt alles uit handen genomen?

   • Ik moest mixed content ofzo weghalen en daarvoor heb ik een plugin geïnstalleerd. Ze hadden heel duidelijk beschreven wat je zelf moest doen. Die mixed content kon ook zonder plugin maar dan moet je wat meer verstand hebben van html enzo. Toen de mixed content weg was kwam dat slotje automatisch.

    • Niels says

     Goed om te horen dat het allemaal gemakkelijk ging en dat je er eigenlijk niet heel veel voor hoefde te doen. Mooi dat het bij jouw ook allemaal goed is gedaan!

Geef een reactie