Architectuur, Nederland
comments 4

Banken, prachtig zowel praktisch als esthetisch.

Banken in Den Haag, entree tramtunnel

Deze banken zijn een van de weinige kunstwerken die ik daadwerkelijk kan waarderen, zowel in praktisch als esthetische zin. Het zijn ten eerste banken in een drukke winkelstraat, hetgeen je vrijwel nergens op deze schaal ziet in vergelijkbare straten. Hier heb ik al eerder over geblogd. Ze zijn een uitkomst, bijvoorbeeld als je ergens een broodje hebt gehaald en deze wil opeten. Ten tweede zijn ze naast functioneel ook prachtig vormgegeven. Ze hebben een mooi design, passend materiaalgebruik en de kleur is goed uitgekozen. Maar naast deze twee voordelen hebben ze nog een pluspunt. Ze accentueren de ingangen van de onder gelegen nieuwe tramtunnel in Den Haag.

Wat vind jij ervan? Een goede toevoeging voor een drukke winkelstraat? Is het passend straatmeubilair? Ik ben benieuwd!

4 Comments

  1. Loes Beumer says

    Het zijn zeer grote banken die gelijk opvallen zodra je de Grote Markstraat inkomt, je kan er niet omheen, of je vind ze mooi of niet, de meningen hierover verschillen heel erg bij de Hagenaars.

  2. Monique Dentener says

    Mooi ontwerp! En daarnaast veel zitruimte om even bij te komen van het shoppen, te genieten van het zonnetje en idd je broodje te kunnen nuttigen!

Geef een reactie