Foto van de Week
comments 8

Foto van de Week #72: Een bevroren wereld

Bevroren wereld

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in ‘s-Hertogenbosch. Een bevroren wereld.

Welke foto was deze week voor mij bijzonder? Deze week was een aparte week. Niet alleen was Ilona maandag en dinsdag ziek, diezelfde griep kreeg mij donderdag en vrijdag te pakken. Toch raar om bijna 36 uur non-stop te slapen en je bed amper uit te kunnen komen. Gelukkig gaat het vandaag weer een beetje beter en ben ik morgen hopelijk weer genoeg opgeknapt om weer even naar buiten te gaan. Je krijgt op deze manier ook heel weinig mee van de wereld en al helemaal niet wat er nu eigenlijk allemaal gebeurt. Zo schijnt het deze week nog steeds koud te zijn geweest. Daar heb ik weinig van gemerkt in mijn warme bed. Het doet me wel terugdenken aan vorige week. Toen het zo mooi wit was en we door een winterlandschap liepen. Een uurtje. Als het iets langer zou zijn, dan was ik bevroren. Handschoenen had ik natuurlijk niet meegenomen want foto’s maken met handschoenen aan is niet altijd een goed idee. Het was een bevroren landschap. Het water had laagjes ijs om de planten en struiken achtergelaten. Een apart gezicht. Een mooi gezicht. Daarom deze foto van de week. Een foto waarbij de bevroren bloemen tot hun recht komen. Een foto waar de bloemen omhult worden door een koude laag ijs. Het was gaaf om te zien. Dat elke bloem, elk blad en elke tak onder het ijs zat. Dat in combinatie het de witte weilanden zorgde voor een bevroren wereld.

Iets waar ik de afgelopen twee dagen al helemaal niet aan moest denken. Warm in bed. Slaap hebben terwijl je net al uren geslapen hebt. Ik houd er niet van om ziek te zijn. Wie wel? Niemand denk ik. Verplicht rust nemen is voor mij niet geheel weggelegd. Maar soms moet het. Soms moet je net dat ene stapje terugnemen. Soms moet je gewoon even toegeven. Hoe moeilijk het ook is. Daarom heb ik de afgelopen dagen meer geslapen dan in de week ervoor. Het was blijkbaar nodig. Blijkbaar vond mijn lichaam dat ik ook eens rust moest nemen. Ik had alleen gehoopt dat het op een andere manier tot uiting zou komen 😉 Gelukkig heb je op die momenten wel de tijd voor andere dingen. Zo heb ik mijn Doctor Who legodoos eindelijk in elkaar kunnen zetten. Ik ben er wel uren mee zoet geweest maar het resultaat mag er zijn. Ook heb ik mijn foto’s van de afgelopen tijd doorgekeken. Van Zuid-Afrika, nieuwjaar in Essen en natuurlijk het winterlandschap afgelopen weekend. Daar kwam ik deze foto tegen, die me weer de inspiratie gaf voor deze foto van de week. Het eerste wat ik op papier krijg sinds dagen. Voor mij toch bijzonder.

8 Comments

 1. Weer helemaal beter?

  Mooie foto van de week! Helaas ben ik er niet op uitgetrokken, en dat terwijl de bomen zo mooi waren met al het rijp.

  • Niels says

   Ja, iets beter. Ik ga vandaag ook weer werken. Maar nog niet geheel opgeknapt. Was een hardnekkig griepje waar, als ik het zo hoor, meer mensen last van gehad hebben.

   Ik kan me voorstellen als je pas nog in het winterwonderland geweest bent je er niet op uitgetrokken bent. Even genoeg sneeuw gezien?

 2. Prachtige foto! Wel balen zeg dat jullie allebei ziek waren. Soms merk je inderdaad echt dat je lichaam wat meer slaap en rust nodig heeft. Ik kijk ook altijd ellenlange series als ik ziek ben. Maar lekker is anders haha 🙂

  • Niels says

   Ja dat was zeker balen. Gelukkig weer een stuk beter. Ik kon de eerste dagen niet eens mijn bed uit, laat staan tv kijken. Gelukkig is dat weer anders 🙂

Geef een reactie