Hongarije, Reizen
comments 6

Boedapest, Hongaars Pasen en Airbnb

De kogel is door de kerk, we gaan naar Boedapest! De vliegtickets zijn geboekt dus er is geen weg meer terug. Begin april, tijdens Pasen, gaan we er naar toe. Ik heb er onwijs veel zin in. Niet in de vliegreis, waar ik hopelijk met redelijk wat reispillen weinig van meekrijg, maar in de bestemming. Niet alleen om voor de derde keer naar Boedapest te gaan, maar ook om vrienden te bezoeken.

Eindelijk terug

Het gaat de eerste keer worden voor mijn vriendin. Al meer dan twee jaar heeft ze van mij moeten aanhoren dat ik het een geweldige stad vind en dat ik graag opnieuw de stad wilde bezoeken.  Terug naar de mooie oude gebouwen, de badhuizen en de musea. Na Keulen, Gent, Brugge en wat andere steden, gaan we nu naar Boedapest. Ze mag het nu met eigen ogen aanschouwen en de stad beleven. We gaan voor het snuiven van cultuur, het eindeloos slenteren door de vele oude straten en het ontdekken van typische Hongaarse gerechten. Maar bovenal willen we genieten van de stad en de mensen.

Hongaars Pasen: 

Nadat we de tickets geboekt hadden, werden we erop gewezen dat het in Hongarije ook Pasen is. Maar daar vieren ze het toch een tikkeltje anders dan hier in Nederland. In Hongarije zoeken ze geen paaseieren en hebben ze geen paasbrood of paashazen. Daar schijnen de mannen de jonge meisjes en vrouwen te besprenkelen met water. Het precieze verhaal hierachter is mij nog niet helemaal duidelijk maar we gaan het beleven. Mijn vriendin heeft al wel aangegeven dat ze dit waterelement van de Hongaarse traditie liever overslaat.

© Foto AFP / Samuel Kubani

Anders dan anders

Dit keer pakken we het anders aan. Dit keer hebben we gekozen om het fenomeen Airbnb eens verder uit te diepen. Om te ervaren wat het nu eigenlijk inhoud en of het iets voor ons is. Tot nu toe hebben we er een vrij positief en misschien naïef beeld van. Je huurt een kamer of appartement van een wild vreemde om daar voor een korte periode te verblijven. Dat kan je zelf samenstellen en uitkiezen aan de hand van je eigen eisen en budget.

© Foto classylife.nl

 

Weinig eisen

Zelf hadden we eigenlijk vrij weinig eisen toen we aan onze zoektocht begonnen. Een bed, een fornuis en een redelijke kamer om tot rust te komen na een lange dag vol belevenissen want wij zijn veel op pad. Voor dit experiment hebben we een mooi (op de foto’s) appartement gevonden en zijn heel benieuwd hoe het in het echt is. We gaan ervaren of de recensies kloppen en of Airbnb ook het fenomeen hotel kan vervangen. Want deze keer hebben we expres gekozen om niet in een hotel te overnachten. Niet de luxe van een ontbijt op gezette tijden en niet de luxe van een receptie als je vragen hebt. Nee, we wilden een keer iets anders.

We zijn benieuwd

Daarom zijn we ook benieuwd hoe het uitpakt, dat zal ik jullie later vertellen.  Het belooft een mooie reis te worden. Ik heb er veel zin in en mijn vriendin ook. We zijn benieuwd wat dit avontuur ons gaat brengen.

6 Comments

 1. sannevanweerd says

  Mooi te zien dat ook jij de schoonheid van Boedapest zo waardeert! We kijken er naar uit jullie hier te zien 🙂

  • Niels says

   Het is ook een mooie stad. We kijken er ook naar uit om jullie weer te zien. Het duurt niet heel lang meer!

 2. Joan says

  Niels, kerel geniet van je wel verdiende vakantie.
  Ik zal het schip wel varende houden.

 3. mlein says

  YeeeeY! Ik ben blij dat ik Hugo niet meer hoef te overtuigen van de schoonheid van Boedapest. Hoewel ik dit jaar waarschijnlijk alleen een weekend ga. Ik ben benieuwd naar je airBNB ervaring! Vorige keer hebben wij veel geocaches gelopen en musea bezocht. Maar het blijft je verrassen! Geniet ervan♡!

  • Niels says

   Bedankt! Leuk om te horen dat jullie dit jaar ook gaan! We zijn ook benieuwd naar airbnb, zal er zeker op terugkomen. Ik heb zelf nog nooit geocaches gelopen, dat ik me daar ook eens in verdiepen. We gaan er zeker van genieten, bedankt!

Geef een reactie