Hongarije, Persoonlijk, Reizen
comments 2

Boedapest, uitzicht vanaf het oude Boedapaleis

Boedapest Kettingbrug

De foto hierboven is genomen vanaf de burcht van Boeda, het oude Boedapaleis. De burcht is zeker de moeite waard om te bezoeken. Niet alleen vanwege het gebouw, het museum maar ook door het prachtige uitzicht op de Lánc hid, de kettingbrug. Deze brug is de oudste brug van Boedapest en zowel overdag als in de avond een aanrader om te bezichtigen. Daarnaast is op de foto ook de Sint-Stefanusbasiliek te zien. Het is de grootste kerk van Boedapest en één van de grootste van de wereld. Hij is van binnen prachtig aangekleed en van buiten een architectonisch hoogstandje.

De stad Boedapest ademt één en al historie.

Er is zoveel te zien en te beleven dat je elke keer weer voor nieuwe verrassingen komt te staan. Ik ben er nu twee keer geweest. De eerste keer op een stedentrip en de tweede keer voor een bruiloft met aansluitend een korte vakantie aan het Balatonmeer. Ik hoop er eind maart of begin april weer heen te gaan. We zijn de lastminutes in de gaten aan het houden en tips voor hotels, vluchten of bezienswaardigheden zijn altijd welkom.

2 Comments

  1. Niels - RoPStAr says

    Het is niet alleen het paleis en de brug. Boedapest heeft veel meer te bieden zoals oude kerken, badhuizen en winkelstraten. Daarnaast zijn het parlement en het Margrit island aanraders. Boedapest heeft een geweldig metronetwerk, daar kan Amsterdam nog veel van leren. Hiermee ben je overal vrij snel en het is betaalbaar. Ik zal er een blog aan wijden als ik er weer geweest ben, mijn fototoestel staat al klaar.

  2. Ik heb al behoorlijk wat mooie plaatjes van die omgeving gezien (zo ook die hierboven staat.)
    Misschien toch maar eens kijken of er nog ruimte is op de “bucketlist”.

    @ Niels: Als ervaringsdeskundige, kan jij zeggen of het alleen die omgeving rond het paleis en brug is die echt de moeite waard is om te bezoeken, of dat een groot deel van de stad er zo chique en sfeervol uitziet?

Geef een reactie