Duitsland, Foto van de Week, Reizen
comments 7

Foto van de Week #92: Zicht op de oude stad van Koblenz

de oude stad van Koblenz

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt van de oude stad van Koblenz. 

Koblenz, daar waren we het afgelopen weekend. En voor ons doen hebben we rustig aangedaan. Slow traveling kun je het beter niet noemen maar het had er wel veel weg van. Normaal is ons weekendje weg een stuk actiever en ik moet zeggen dat dit ook wel eens fijn was. Even lekker rustig aan doen. Niet alleen dat, ook dingen expres de eerste dag niet doen zodat je de tweede dag ook nog leuke dingen te doen hebt. En even shoppen. Iets wat we eigenlijk altijd overslaan en waar we nu toch even de tijd voor namen. Koblenz is een leuke stad. Het heeft een oud centrum en een mooie vesting waar vandaan je een prachtig zicht hebt op de oude stad van Koblenz. Maar het is geen grote stad. Het is qua inwonersaantal kleiner dan s-Hertogenbosch en aan één dag heb je meer dan genoeg om alles te kunnen zien. Maar we waren er dat weekend ook om te genieten. Om even bij te komen en de dagelijkse sleur te doorbreken. Het was heerlijk om er weer even tussenuit te zijn. Even wat andere dingen aan je hoofd te hebben en helemaal niks te hoeven doen.

Deze foto van de week doet me eraan terugdenken. Het laat de oude stad van Koblenz zien vanaf de vesting. Een mooie vesting en zeker de moeite waard als je een keer in de buurt bent. Je kan er met de auto heen maar leuker is om er met de kabelbaan naartoe te gaan. Deze start op de Rijnkade en is samen met de vesting te boeken via een combiticket. Je ziet hier het punt waar de rivieren de Rijn en de Moezel samenkomen. Ik vind het altijd leuk om dit soort overzichtsfoto’s te maken. Het wakkert de nieuwsgierigheid aan en als je er geweest bent roept het ook herinneringen op. Je ziet herkenningspunten en krijgt een gevoel van schaal. Wat je op deze foto ziet is de oude stad, het centrum en de rivieren. Het laat niet de volledige stad zien. Die gaat rechts verder, maar de oude gebouwen en de vernieuwde Rijnpromenade zijn er wel op te zien. Het laat ook zien dat we toch af en toe een aardig stuk hebben gelopen want verschillende torens zijn we meerdere keren gepasseerd. We hebben in de stad lekker geluncht, een bankje gepakt en doelloos winkels in en uit gelopen. Dat heet shoppen en dat kan af en toe best fijn zijn. Ook de temperatuur was meer dan goed en we hebben ons vermaakt. Over de stad zal ik nog een blog schrijven, want er is veel meer te vertellen over Koblenz. Maar voor nu, alvast een korte update. We hebben het goed gehad en ons doel is geslaagd. We hebben rustig genoten en ontspannen. Heerlijk toch?

7 Comments

 1. Ik ben inmiddels al 2 keer in Koblenz geweest en de omgeving daar is zo mooi! Zijn jullie nog gaan wandelen of een paar van de kastelen in de buurt gaan bezoeken? 🙂

 2. Klinkt als een heerlijk weekend! Ik was vroeger met mijn ouders in Koblenz, maar ben er als volwassene nooit meer geweest. Jammer, als ik de foto’s zie. Moet zeker nog eens terug!

 3. Klinkt als een relaxed weekend en dat is ook wel eens lekker. Niets hoeven en doen waar je zin in hebt…lekker shoppen bijvoorbeeld ?

 4. Marcel | yourtravelguideonline says

  Als klein jongetje ben ik eens in Koblenz geweest. Ik heb hier geen herinneringen meer aan. Ook ik zoek graag de rust op in een drukke stad, even weg van de drukte en genieten van de rust in bijvoorbeeld een park of een plek die niet zo bekend is.

 5. Jaren geleden ben ik in Koblenz geweest. Het is inderdaad geen grote stad. Toch leuk om even Koblenz te bezoeken en heerlijk op een terrasje zitten en genieten van een Slow travel weekendje, is tegenwoordig helemaal in 🙂

 6. Heerlijk om rustig een stad te verkennen. Ik zit graag ook lekker even in een park of op een terrasje. Soms sla ik bewust een aantal hoogtepunten over wegens drukte. Koblenz is mij onbekend. Ik kom zelden in Duitsland. Dit najaar ga ik wel naar Berlijn!

 7. Loes Beumer says

  Koblenz is een mooie oude stad aan de rijn. Heel lang geleden geweest.

Geef een reactie