Nederland, Persoonlijk, Uittip
comments 5

De vlaggen van het Binnenhof

De vlaggen van de provincies pronken voor het Binnenhof. De één is voor mij wat herkenbaarder dan de ander, maar ze hangen er allemaal. Om de mensen die werken op het Binnenhof te herinneren dat Nederland bestaat uit meer dan alleen Den Haag. Dat lijken ze niet altijd te beseffen. Het Binnenhof is een groot complex waar het politieke hart van ons land is gehuisvest. Een prachtig oud gebouw met een lange historie. De Hofvijver maakt het plaatje compleet. De rust die het uitstraalt en de natuurlijke barrière die het vormt is een groot contrast tot de hectiek in het gebouw zelf. Een ander contrast zijn de torens die boven het Binnenhof uitsteken. Net als Willem heb je er hier ook zicht op. Het moderne Den Haag als aanvulling op de historie.

Maar elke keer als ik langs de vlaggen loop, kijk ik toch stiekem en ben ik op zoek naar de Brabantse vlag. Tegenwoordig loop ik er vaak langs. Mijn vriendin komt uit Den Haag, ze is daar geboren en getogen. Zelf had ik weinig met Den Haag voordat ik haar leerde kennen. Ik was er natuurlijk wel eens geweest. Ik had de Eerste en Tweede Kamer bekeken en de monumenten, maar vaak kwam ik er niet. Tegenwoordig is het een ander verhaal en ben ik ook over deze stad gaan bloggen. Sinds we samen in Brabant zijn gaan wonen, reizen we regelmatig af naar Den Haag. Ik heb Den Haag op een andere manier leren kennen en ik ga hier later over bloggen. Tegenwoordig kom ik niet alleen meer om me te laten verbazen over de architectuur, de bouwwerken en de levendigheid. Tegenwoordig gaat het meer om leuke restaurantjes ontdekken, gezellig bezig te zijn met vrienden en familie en vooral om te genieten.

Hoe beleef jij Den Haag? Ben je er wel eens geweest of van plan om er binnenkort heen te gaan? Zoja, wat ga je er doen? Wat wil je zien? Ik ben benieuwd!

5 Comments

  • Niels - RoPStAr says

   Ik dacht dat het alleen de vlaggen van de provincies waren en de vlag van Den Haag, maar ik zal er de volgende keer eens op letten, misschien zijn het toch meer vlaggen dan gedacht!

 1. Loes Beumer says

  Den Haag is een stad met vele gezichten, beroemd door het Binnenhof en berucht door de schilderswijk, het heeft van alles wat.De foto van het Binnenhof met de weerspiegeling in de
  Hofvijver is zeer, zeer goed gedaan.Ik ben vaak langs de vlaggen gelopen maar er eigenlijk nooit goed opgelet.

  • Niels says

   Bedankt voor het compliment! De problematiek van de schilderswijk is ook een goede tip voor een blog, bedankt

Geef een reactie