Foto van de Week
comments 7

Foto van de Week #61: De Diezemonding

Zonsondergang Diezemonding

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in ‘s-Hertogenbosch, het gaat over de Diezemonding. 

Soms heb je van die avonden die toch net wat specialer zijn dan andere avonden. Een avond op de bank zitten kan heel fijn zijn maar erop uittrekken is nog fijner. Vooral als de temperatuur aangenaam is en het nog even licht blijft. De dagen gaan korter worden en de tijd verdwijnt weer snel. Voor je het weet is het alweer oktober en tik ik de 30 jaar aan. Een mijlpaal zegt men, maar voor mij een dag als alle andere dagen. Maar soms heb je er ook dagen tussen zitten die dus iets specialer zijn. Gisteren was zo’n dag. Na een dag hard werken besloten we er nog even op uit te trekken. Even een frisse neus halen en natuurlijk was mijn fotocamera mee. We zijn naar de Diezemonding geweest. Dat is een natuurgebied op het grondgebied van ‘s-Hertogenbosch en een mooi stukje natuur dat de laatste maanden een gedaanteverandering heeft ondergaan. Er lopen tegenwoordig wilde paarden en runderen rond. Maar het is ook een gebied dat ontsloten wordt door industrie, hoogspanningsmasten en een snelweg. Stuk voor stuk storende objecten als je door een natuurgebied loopt maar hier valt het mee. Natuurlijk hoor en zie je de auto’s  voorbij komen. Ook in de verte zie je gebouwen. Dat kunnen ook mooie foto’s opleveren. Één van die foto’s heb ik verkozen tot mijn foto van de week.

Ik stond op een pas aangelegde vlonder midden in het gebied. Je keek uit over het water en het was windstil. Het water was als een spiegel en dat zie je ook terug in de foto. De verschillende gebouwen hebben hun evenbeeld in het water en de hoogspanningsmasten die door het gebied lopen, lijken ook onder water door te gaan. Het was een adembenemend gezicht en ik kon het simpelweg niet laten om er foto van te nemen. Natuurlijk is het dan even kijken hoe je de foto het beste kan maken en hoe het schouwspel goed tot zijn recht komt. Het is uiteindelijk deze foto geworden. Niet alleen vanwege de weerspiegeling van de gebouwen en de hoogspanningsmasten maar ook vanwege de ondergaande zon en de strepen in de lucht die in het water ook te zien zijn. Het is een mooi gebied en zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent. Het is wel nog een gebied in ontwikkeling. Maar voor een kleine, ongebruikelijke wandeling is het een aanrader. Zeker als de zon achter de horizon verdwijnt en je alleen bent met de paarden en de runderen. De Diezemonding is een rustig gebied zo dichtbij de bebouwing van de stad en waarschijnlijk heel onbekend. Zonde eigenlijk, wat het is er fijn wandelen.

7 Comments

 1. Jenny - ikreis.net says

  Prachtige zonsondergang! Geweldig om de spiegeling van de gebouwen zo strak in het water te zien.

 2. Inderdaad een prachtige foto met de schaduwen in het water en met de zonsondergang! Ik stoor me ook altijd aan industrie en dingen die ik niet in de natuur wil zien. Maar zoals je zegt: soms levert het toch mooie plaatjes op!

  • Niels says

   Dan ben ik niet de enige die zich er aan stoort. Maar gelukkig kan het soms wel samengaan.

 3. Wat een gave foto! Ook in Nederland kan je prachtige plaatjes schieten, dat blijkt maar weer eens!
  Super die mooie zonsondergang in combinatie met die gebouwen.

  • Niels says

   Heb je helemaal gelijk in. Ondanks dat de natuur in het buitenland heel gevarieerd is kan je in Nederland ook veel gevarieerde natuur treffen en dat levert soms mooie plaatjes op

 4. Loes Beumer says

  Een mooie foto met de schaduwen in het water, een natuurgebied en toch zo dicht bij de stad, heel apart.

Geef een reactie