Foto van de Week
comments 8

Foto van de Week #80: Ziek, drielandenpunt en weekendje weg

Drielandenpunt

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt op het drielandenpunt.

Twee weken. Zolang heeft het geduurd voordat ik eindelijk weer kon bloggen. Niet omdat ik het niet wilde maar omdat het simpelweg niet ging. Twee weken geleden op een dinsdag werd ik ´s-avonds met hevige pijn wakker. Nadat ik pijnstillers had genomen, probeerde ik weer te slapen. ‘s Ochtends ben ik naar werk gegaan en dat ging niet meer. Een afspraak met de huisarts gemaakt om vervolgens de afspraak te vervroegen. Van de huisarts eigenlijk direct naar de spoedeisende hulp gestuurd. Daar heb ik enkele uren doorgebracht. Bloedtesten, urinetesten, echo, CT-scan en vele dokters aan mijn bed met steeds een andere specialiteit. Ze dachten aan een blindedarmontsteking en mogelijk dat ik geopereerd moest worden. Gelukkig was dat niet het geval. Wat het wel was, weten ze niet. Woensdag ben ik weer in het ziekenhuis geweest en heb ik weer testen gedaan. Weer gepraat met andere doktoren en chirurgen om uiteindelijk met een emmer medicijnen naar huis gestuurd te worden. Gelukkig was Ilona ‘s middag heel lief komen opdagen en ze heeft me thuisgebracht. Ze weten nog steeds niet wat het nu eigenlijk was. Waarschijnlijk een zeer acute en hevige darmontsteking maar dat konden ze niet met zekerheid zeggen. Nu bijna twee weken later ben ik weer beter. De pijn is weg en ik ben aan het aansterken. Twee weken lang het huis niet uit, niks kunnen doen en af en toe een filmpje of serie kijken. Het klinkt leuk, maar dat is het niet.

Onze plannen voor Pasen zijn niet doorgegaan. Geen roadtrip naar Denemarken en Zweden. Het zat er gewoonweg nog niet in. Het zou ook niet verstandig zijn geweest. Zo erg aangesterkt was ik nog niet. Wel zijn we er even tussenuit geweest. Dat was heel fijn. Even het huis uit. Even het land uit. We zijn wel in de buurt gebleven, voor het geval dat. Aken werd onze bestemming. Enkele minuten over de Nederlandse grens. Het bleek een hele leuke stad te zijn en een mooi uitgangspunt om de omgeving te ontdekken. Een mijn in België, een filmpje pakken in Kerkrade, een bezoek aan Aken en natuurlijk Maastricht. Het was fijn om eruit te zijn. Weg van alles en de gedachten op nul. Even lekker genieten en vooral bijkomen. Zo zijn we naar het drielandenpunt geweest. De makkelijkste manier om meerdere landen in een zeer korte tijd te bezoeken zonder er veel moeite voor te doen. Het punt zelf viel enorm tegen. Een paal in de grond en drie vlaggen erachter. Ik had er iets meer van voorgesteld, maar toch heeft het wel iets. Niet dat ze er veel meer van hadden kunnen maken. Ook hebben we het hoogste punt van Nederland bezocht. Dat lag er naast. We hadden het bijna gemist als we niet hadden opgelet. Al met al waren het twee lange weken. Die ik niet graag over wil doen. Het zijn weken geweest waarin ik niet aan bloggen ben toegekomen en waarin ik verplicht moest uitrusten. Iets wat ik toch met enige moeite doe. Deze week is anders. Het begon super met het weekendje weg en deze week ben ik vrij. Dan ben ik nog steeds thuis maar mag ik dit keer ook iets doen. Even eruit en van de zon genieten. Een blog schrijven en met de katten spelen. Dingen doen die ik leuk vind en hopen dat ik niet snel meer ziek wordt want dit wens je niemand toe. Gelukkig gaat het weer een stuk beter en heb ik deze week nog om lekker te genieten.

8 Comments

 1. Jee zeg, heavy shit … en dan helemaal balen dat het zo lang duurde. Maar … het drielandenpunt is wel echt leuk moet ik zeggen. Beetje toeristisch, maar ben er nu een aantal keer geweest en vind het altijd weer even leuk. De omgeving is ook prachtig trouwens, als je een half uurtje loopt, kom je al bijna niemand meer tegen!

  • Niels says

   Ja, dat was minder. Ik heb leukere dagen meegemaakt. Zeker omdat je het huis twee weken niet uitkomt. Dat hebben we wel een beetje goedgemaakt door twee korte stedentrips te houden in de week erna. Aken en Hamburg. Het regende tijdens ons bezoek, dus met paraplu gewapend hebben we het bezocht. Daarna zijn we niet meer de bossen ingegaan omdat de paden niet helemaal beloopbaar waren en we daar niet de goede schoenen voor bij hadden. Maar ik kan geloven op een mooie dag dat het een fijne wandeling kan zijn.

 2. Heftig allemaal joh! Gelukkig gaat het nu weer de goede kant op! Wij waren toevallig afgelopen vrijdag bij het Drielandenpunt, ik had gelukkig op internet al gezien hoe het was, want anders was het inderdaad een fikse teleurstelling geworden.

  • Niels says

   Haha, dus we zijn niet de enige die het niet zo’n hele grote toeristische attractie vonden. Goed om te horen 😉 En gelukkig gaat het weer een stuk beter. Moet er niet aan denken dat het nog veel langer zou duren. Was het na twee weken wel helemaal beu om thuis te zitten.

 3. Oh jeetje wat balen joh! Ook dat daardoor de tripjes niet door gingen, maar gelukkig toch nog wat leuks gedaan. Wij hadden vorige week ook allebei buikgriep. Heb 4 dagen thuis gezeten. Gelukkig ben jij ook weer beter!

  • Niels says

   Het was geen pretje. Twee weken het huis niet uit geweest en totaal niks kunnen doen. Dat is voor iemand als ik niet altijd even leuk 😉 Gelukkig weer een stuk beter. Nog niet helemaal op krachten maar de klachten zijn grotendeels weg. En een paar leuke dingen kunnen doen. Daar keek ik heel erg naar uit 😉

 4. Loes Beumer says

  Supergoed dat het weer beter gaat. De foto van het 3 landenpunt is leuk, al stelt het 3 landenpunt niet veel voor,

  • Niels says

   Bedankt! Ik ben ook blij dat ik weer beter ben. Gelukkig, want ziek zijn is nooit fijn.

Geef een reactie