Foto van de Week
comments 15

Foto van de Week #91: Even er tussenuit

Even er tussenuit

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in Düsseldorf.

Deze foto is genomen vanaf de Rheinturm in Düsseldorf. Je weet het misschien nog, die toren die ik de vorig keer zo duur vond maar waarbij het uitzicht zo gaaf was. Aan die toren moest ik van de week denken omdat we eind deze maand weer een weekendje weg naar Duitsland gaan. Dit keer volgen we de Rijn via Düsseldorf en Keulen naar Koblenz. Niet letterlijk maar Koblenz is wel het eindstation van ons lang weekendje weg. Even er tussenuit omdat het alweer even geleden is. Even geleden dat we naar het buitenland waren geweest. Voor ons doen dan. Dat komt omdat we niet gebonden zijn aan schoolvakanties en we daardoor de zomervakantie meestal doorwerken. Als iedereen op vakantie is zijn wij met het mooie weer aan het zwoegen om dan in het voor- en naseizoen er op uit te trekken. Maar daardoor konden we de laatste maand niet echt even weg. Daar komt nu verandering in. Koblenz is de volgende Duitse stad die we gaan bezoeken en we hebben er veel zin in. Het schijnt dat ik er ooit geweest ben maar ik kan me er niks meer van herinneren. Daarom is het goed om nieuwe avonturen te maken en dit keer neem ik mijn camera mee. Ik weet nog niks van de stad, maar ik ben er heel benieuwd naar.

Even er tussenuit. Even uit de dagelijkse sleur. Even die knop omzetten zoals we zo vaak gedaan hebben. Nu we de tijd ervoor hebben. We zagen een leuke aanbieding voorbijkomen waar we geen nee tegen konden zeggen. Meteen hebben we vrij gevraagd en geboekt. Het is iets om weer naar uit te kijken, al is het maar kort. Zoals we ook naar Düsseldorf zijn geweest. Ook een mooie Rijnstad en eentje die ons positief heeft verrast. Toen als verjaarscadeau gekregen en ook daar was ik al een keer geweest maar ook niet samen. Een hele fijne stad en op deze foto zie je een van de hoogtepunten. De oude haven waar tegenwoordig het ene hippe tentje na het andere wordt geopend. Een echte smaakmaker en zeker een plek om te bezoeken. Zoiets hoop ik stiekem in Koblenz ook tegen te komen. Iets wat mij op een positieve manier kan verrassen en daarom zijn tips natuurlijk van harte welkom. Wat moeten we zeker zien, wat mogen we niet missen, waar kunnen we lekker eten en is er in de omgeving nog iets leuks te doen? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen en tips.

15 Comments

 1. Wat een mooie foto zeg! Ik dacht eerlijk gezegd ook niet aan Düsseldorf. Koblez ben ik nog nooit geweest, maar ik heb eerlijk gezegd nog maar weinig gezien in Duitsland.

 2. Ik moest inderdaad even kijken, want ik herkende die stad niet gelijk. Ben je ook naar Landschaftspark in Duisburg en Zollverein in Essen geweest? Erg fotogeniek en in de buurt!

 3. Wat leuk dat je naar Koblenz gaat! De architectuur daar vond ik erg leuk en je kunt er natuurlijk lekker veel biertjes drinken 🙂 En de omgeving van Koblenz met alle kastelen en valleien is ook prachtig! Alvast veel plezier gewenst 🙂

 4. Jenny - ikreis.net says

  Mooie foto!

  Toen ik nog niet in het onderwijs werkte, vond ik het heerlijk om in de zomer thuis te blijven en door te werken. Het is lang licht, iedereen is vrolijk, er zijn minder collega’s en vergaderingen en je kan echt lekker doorwerken.

 5. Ja., heerlijk er even tussenuit…ook al is het maar een paar dagen, een weekend. Gewoon even in een andere omgeving. Wij zijn laatst een weekend naar Berlijn geweest…heerlijk! Ben benieuwd naar je ervaring met Koblenz,..dat weet ik nog niets van!

 6. Koblenz.. wat ik mij er vooral nog van herinner zijn de wijnen. Ligt natuurlijk in een mooi wijngebied 😉

 7. Leuk dat je naar Koblenz gaat, fijne stad 🙂 Net als Düsseldorf trouwens, daar ben ik al heel wat keertjes geweest.

 8. Wij zijn ook nog nooit in Koblenz geweest, dus ik kijk uit naar je foto’s en verhalen Niels. We zijn namelijk afgelopen jaar wel in die regio geweest en van plan dit jaar nog een keer terug te keren… wie weet ook wel Koblenz. Veel plezier alvast samen!

 9. Knap uitzicht! Ik wist niet dat Düsseldorf zo’n mooie skyline had, het doet echt wel werelds aan. In Koblenz ben ik enkel nog maar als stop tijdens een roadtrip richting Oostenrijk geweest, dus geen tips hier!

 10. Wat een fijn vooruitzicht, even lekker een paar dagen weg. Koblez lijkt me een leuke bestemming, voor mij eigenlijk nog geheel onbekend. Mooie foto trouwens, de toren is zijn geld wel waard geweest. 🙂

Geef een reactie