Fotografie, Persoonlijk
comment 1

Experimenterend fotograferen!

Vroeger hield ik niet van wandelen. Met de nadruk op niet. Ik ging gewoon niet mee. Tegenwoordig is dat anders. Ik verbaas me er zelf over dat ik nu vaak degene ben die vraagt: “Zullen we nog een blokje om lopen?” Natuurlijk is er een groot verschil: mijn spiegelreflexcamera!

Expirimenteren

Ik merk dat ik het leuk vind om foto’s te maken van gebouwen, straten en bijzondere objecten. Eigenlijk alles wat ik tegenwoordig tegenkom, zet ik op de foto. Portretfotografie vind ik lastig. Nou ja, het fotograferen van mensen in het algemeen is lastig. Daarom zie je dat ook bijna niet terugkomen op mijn blog. Waar ik ook moeite mee heb, is het fotograferen van natuur zoals planten,  bomen en dieren.  Door te experimenteren probeer ik daar beter in te worden.

LandgoedLente-14

Nu waren we laatst in Den Haag, een stad waar ik de laatste tijd vaker kom. In Den Haag heb je het landgoed Clingendael liggen. Ik had wel van het instituut gehoord, maar niet van het bijbehorende landgoed. Zonde eigenlijk. Het is een mooi stuk bos waarin ook een Japanse tuin verscholen ligt. Weer een typisch geval van iets dat ik wel eerder had willen weten.  Het is niet groot.  Het was wel druk,  heel druk. De planten en bloemen waren prachtig. Het onverwachte bezoek was ook een uitgelezen kans om mijn natuurfotografie te verbeteren en te experimenteren met de camera en de verschillende lenzen die ik ondertussen verzameld heb.

Resultaat

Het resultaat van een middagje experimenteren vind je hieronder. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt en vooral of je nog tips hebt om bepaalde foto’s te verbeteren. Veel plezier.

Lente-8

Lente-13 Lente-12 Lente-11 Lente-10 Lente-9 Lente-7 Lente-6 Lente Lente-2Lente-4Lente-3

1 Comment

  1. Loes Beumer says

    Schitterende foto’s, ik vind ze allemaal mooi, een paar springen er echt uit en dat zijn de foto’s van de bloemen die heel dichtbij zijn genomen en de boom met de knoesten van dichtbij echt heel erg mooie, meer foto’s nemen van objecten in de natuur van dichtbij.

Geef een reactie