Foto van de Week
comments 3

Foto van de Week #11

Binnendieze 's-Hertogenbosch

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in ´s-Hertogenbosch.

Het was afgelopen weekend prachtig weer. Een mooi excuus om het huis uit te gaan en de stad in te lopen. Zaterdag waren we onder andere naar het dakpark bovenop het Bolwerk Sint-Jan gegaan. Lekker genoten van het mooie weer en toch nog iets nieuws gezien. Zondag begon ook goed. Helaas begon het in de middag bewolkt te raken. Jammer, want ik had mijn vriendin verrast met een boottocht door de Binnendieze. Iets dat zij nog nooit heeft gedaan. Nu ze ongeveer een jaar in ´s-Hertogenbosch woont, vind ik dat het tijd werd om deze tocht een keer te maken.

Net toen we stonden te wachten op de boot, begon het te miezeren. Zonde! Gelukkig zette het niet door en waren we droog tijdens het varen. De tocht was zeer informatief. We hadden een leuke en deskundige gids die vol enthousiasme vertelde over het oude riool en de geschiedenis van de stad. We hebben prachtige stukjes ‘s-Hertogenbosch gezien waarvan je anders het bestaan niet had geweten. Het mooiste is dat mijn vriendin aangenaam is verrast. Missie geslaagd!

3 Comments

  1. Niels says

    Leuk om te horen dat jullie deze tocht kunnen waarderen. Ik zal er binnenkort nog meer over vertellen, dus hou mijn blog in de gaten 😉

  2. gert-jan says

    het mooie van zo´n boottocht is, je begeeft je ineen heel andere omgeving.Het is er stil en je ziet alles vanaf het water.Echt een aanrader.

  3. Loes Beumer says

    Mooie foto met al die bogen achter elkaar. Je vraagt je af wat erna zal komen.

Geef een reactie