Foto van de Week
comment 1

Foto van de Week #17

Fenix Food Factory

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in Rotterdam.

We hadden zin en tijd om langs te gaan bij de Fenix Food Factory in Rotterdam. Ik had erover gehoord via een volger op Twitter. Wat een mooie locatie! Binnen kan je lekker eten en drinken halen om het dan vervolgens buiten op het terras te nuttigen. Het is een versmarkt waar verschillende producten te koop zijn. Denk hierbij aan brood, kaas, wijn en bier. Het is het tegenovergestelde van de Markthal die enkele kilometers verderop staat. Hier geen architectonisch hoogstandje maar een 100 jaar oude loods die voor deze gelegenheid een tweede leven heeft gekregen. Het is altijd mooi om te zien, dit soort initiatieven. Later meer over mijn ervaringen van de Fenix Food Factory in een blog maar nu eerst meer over de foto.

Als je na een ochtend shoppen op het terras bent neergeploft voor een lekkere lunch, dan heb je dit prachtige uitzicht op de Kop van Zuid. Je ziet verschillende torens die de skyline van Rotterdam domineren en als je gelukt hebt ook nog de SS Rotterdam. Voor mij een mooie herinnering aan onze cruise naar Noorwegen waarbij we op deze boot zaten. Maar je ziet niet alleen moderne architectuur, je hebt ook prachtig zicht op het water en natuurlijk Hotel New York. Er zijn niet veel eetgelegenheden die kunnen pronken met zo’n uitzicht. Denk daarbij aan een mooi zonnetje, lekker eten en drinken en je hebt een mooie lunchlocatie. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken mocht je honger hebben en in de buurt zijn 😉

1 Comment

  1. Loes Beumer says

    Een mooie initiatief om een oude loods te benutten voor een tweede leven.

Geef een reactie