Foto van de Week
comments 3

Foto van de Week #19

Sail Amsterdam

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in Amsterdam.

Het was afgelopen week Sail Amsterdam. Niet alleen dat, het was ook mooi weer. Het was warm en het zonnetje scheen volop. Mensen waren op allerlei manieren verkoeling aan het zoeken. Sommige sprongen het water in terwijl andere het hielden bij een drankje of een ijsje. Zelf waren we om het half uur even gaan zitten en hebben we ons zo min mogelijk ingespannen. Gewoon onze tijd genomen om te genieten van de boten, de mensen en de sfeer. We hadden voldoende water meegenomen en onze zonnebrillen waren geen overbodige luxe. Sommige hadden petten of hoeden op om de zon te trotseren en andere gingen net een stapje verder. Met de hoed, gemaakt van een uitgedeelde kaart, heeft de meneer op de foto mij een glimlach bezorgd.

Iemand die letterlijk tegen de stroom inliep en zich geen zorgen maakte om wat mensen van hem dachten. Beter goed beschermd worden dan de rest van de week met een rood hoofd rondlopen. Daarnaast leverde het ook veel glimlachende gezichten op. Een onbedoelde entertainer, die op een creatieve wijze omging met de warmte en de schoeiende zon. Het mag er misschien gek uitzien en vragen oproepen, maar efficiënt en vindingrijk is het wel. Ik kan het wel waarderen.

3 Comments

  1. Loes Beumer says

    Ik doe wat ik doe en de rest kan mij gestolen worden denk ik bij deze foto. Superleuk.

  2. Sandra says

    Hahahaha leuk! Ik vind het ook wel slim bedacht! En leuk dat je ook dit soort foto’s deelt, lekker dicht bij huis en toch speciaal. Ik hou wel van dit soort foto’s. Mensen die lekker doen wat ze zelf willen zonder zich druk te maken over wat de rest wel niet van hen denkt. Leuk!

Geef een reactie