Foto van de Week
comments 2

Foto van de Week #23

Bad Bentheim

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in Bad Bentheim.

Wat een leuk weekend hebben we gehad. We zijn naar Tubbergen geweest. Dat is een klein dorpje in Twente dat als onze uitvalsbasis diende. We waren zaterdag begonnen met het ontdekken van Enschede. Deze stad heeft me positief verrast. Wat een gezellige stad en toevallig werd het Uitfestival Enschede daar gevierd. Na een pauze zodat we even konden bijkomen, hebben we ingecheckt in ons hotel om vervolgens Almelo te bezoeken. Daar zijn we naar de lokale bioscoop gegaan omdat er een film draaide die we alle twee wilden zien. Toen we van de bioscoop terugkwamen, was er een heus Oktoberfeest gaande in Tubbergen, compleet met mensen in klederdracht. Zondag zijn we naar het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug gegaan. Wat een mooi gebied en het bos stond vol prachtige paddenstoelen. Heerlijk dat herfstgevoel. Daarover later meer, want nu eerst meer over de foto van de week.

We waren zondagochtend vroeg uitgecheckt om naar Duitsland te gaan. Naar Bad Bentheim om daar het kasteel te bezoeken. We hadden er van gehoord en we wilden het wel eens met eigen ogen aanschouwen. Daarnaast kan je, als je zo dicht bij de grens bent, er net zo goed overheen rijden. Zeker als er een mooi kasteel aan de andere kant van de grens ligt. We hadden het geluk dat tijdens ons bezoek de zon doorkwam. Wat een leuk kasteel is het en gelukkig waren we er vroeg. Lees: voordat de toeristenbussen kwamen die het kasteel overnamen. Deze foto van de week is alvast een voorproefje voor de blogs die komen gaan. We hebben een leuk weekend gehad en dit kasteel was één van de hoogtepunten.

2 Comments

    • Niels says

      Het is een heel mooi kasteel, daarover later meer. Ik heb nog een aantal leuke foto’s genomen.

Geef een reactie