Foto van de Week
comment 1

Foto van de Week #24

Paddenstoel

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug.

Het is herfst! Het wordt kouder, de blaadjes beginnen van de bomen af te vallen en de paddenstoelen komen weer te voorschijn. Zo waren we afgelopen weekend in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Ik was er nog nooit geweest. Via de bossen kwam je bij de heide uit. Tijdens deze wandeling vielen mij de paddenstoelen op. In het begin zag je er af en toe ééntje staan, die natuurlijk meteen werd gefotografeerd. Maar naar mate de wandeling verder ging, kreeg je er meer oog voor en kon je soms er niet omheen. Wat een hoop verschillende paddenstoelen. De een was nog mooier dan de ander.

De Foto van de Week is ook een paddenstoel. Je had me moeten zien zitten, zo half op de grond om de onderkant van de paddenstoel op de foto te krijgen. Dat is meteen een groot nadeel van het fotograferen van paddenstoelen. Ze zijn zo klein. Althans degene die wij tegenkwamen. Dan ben je al heel gauw geneigd om er bijna met je lens op te gaan staan. Om ze dan ook nog van onderen te fotograferen is best een opgave als het net geregend heeft en de grond nat is. Het is een teken dat de herfst echt is begonnen en dat we langzaam aan weer richting de winter gaan. Het houdt ook in dat de komende weken de bladeren weer gaan verkleuren en de natuur een groot kleurenpalet krijgt. Het gaat een mooie tijd worden om erop uit te trekken en een Nationaal Park zoals de Sallandse Heuvelrug is een mooie proeflocatie.

1 Comment

Geef een reactie