Foto van de Week
comments 4

Foto van de Week #26

Foto van de week

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in ‘s-Hertogenbosch.

Wat een mooie zonsondergang hadden we zaterdagavond in ´s-Hertogenbosch! Vanuit ons keukenraam zag ik deze lucht voor het eerst. Het maakte meteen indruk op me. Het had iets dreigends en tegelijkertijd iets heel moois. De kleuren waren fel en intens. Ik kon het niet laten om even mijn fotocamera te pakken en naar buiten te gaan om deze foto te nemen voordat het spektakel over was. Want zolang duurt zo’n lucht meestal niet. Voor je het weet is het weer voorbij en kan je het moment hebben gemist. Je moet dus meteen handelen en gelukkig was mijn fotocamera binnen handbereik. Ik heb buiten letterlijk enkele minuten gestaan en genoten van de lucht voordat de duisternis zijn intreden deed. Het voelt op dat moment speciaal en ik kan deze lucht zeer waarderen.

Het was één van de mooiere momenten van het weekend en dat wil iets zeggen. Ik heb weer een heel fijn weekend gehad en we hebben veel leuke dingen gedaan. Door deze lucht kon ik één van mijn eerdere beloften inlossen. Ik had tijdens de Foto van de Week #18 mezelf voorgenomen om er vaker op uit te trekken als de lucht op zijn mooist is. Dat is meestal als de zon net opkomt of de zon net ondergaat. Soms, zoals vandaag, is er weinig te zien en gaat de zon onder zonder dat je er erg in hebt. Zelden is het een waar spektakel zoals bij deze foto van de week. Gelukkig heb ik de laatste tijd steeds vaker de tijd om dan even naar buiten te gaan of even de stad in te lopen om dit vast te leggen. De dagen worden korter en je hoeft niet meer tot 23.00 uur te wachten totdat de zon ondergaat of heel vroeg je bed uit om de zon op te zien komen. De tijden worden schappelijker en daarmee zijn er ook meer mogelijkheden om de lucht te beleven. Ik ben benieuwd wat voor mooie luchten er nog meer komen. Ik hoop dat als ze er zijn, ik mijn fotocamera bij de hand heb om jullie mee te laten genieten.

4 Comments

  1. Niels says

    @Monique, @Loes en @Eva Dank jullie wel! Het was een mooie lucht. Was het bij jullie ook te zien?

Geef een reactie