Foto van de Week
comment 1

Foto van de Week #27

Bolwerk Sint Jan nacht

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in ‘s-Hertogenbosch.

Het is de tijd van het jaar dat de dagen korter worden en de kou zijn intrede doet. Dat de winterjas samen met de wanten, sjaal en muts uit de kast worden gehaald. Althans, ik had vanochtend mijn winterjas alweer aangetrokken. Het is ook de tijd van het jaar dat je weet dat het één van deze dagen gaat gebeuren. Het krabben van de autoruit. Het is iets waar niet iedereen zin in heeft. Zoals ik. Het is wel mooi dat het ook de dagen zijn waarop er kans is op sneeuw. In het begin natte sneeuw en later misschien zelfs een dik pak sneeuw. Dat levert gegarandeerd leuke plaatjes op en ik ben nu alweer benieuwd hoe de stad er dan uitziet. Ook zijn het de dagen dat het eerder donker is en je de stad op een hele andere manier kan beleven. Want wat kan een stad mooi zijn als alle lichten aanstaan en de duisternis is ingetreden.

De Foto van de Week laat zien dat het ook een mooie periode kan zijn. Op deze foto is het Bolwerk Sint-Jan te zien. In het licht is het al een heel mooi bouwwerk maar in het donker is het misschien zelfs nog mooier. Je ziet dat er goed is nagedacht over de beleving in het donker en dat er voldoende licht is om dit ook na zonsondergang een fijne plek te laten zijn. We waren er laatst weer een keer langsgeweest en ik blijf het een prachtig project vinden. Ik hou wel van de robuuste en luxe uitstraling die het heeft. Maar in het donker worden de planten, bomen en straatmeubilair extra geaccentueerd door het licht. Daarnaast heb je ook een mooi uitzicht vanaf het dakpark. De brug, het water en de huizen maken het een mooi gebied voor een avondwandeling en dit dakpark is vaak een tussenstop voor ons. Even lekker zitten, uitrusten en genieten. Ben jij al eens bij het bolwerk geweest? Of ben je er wel eens ‘s avonds geweest? Wat vond je ervan? Ik ben benieuwd!

1 Comment

  1. Loes Beumer says

    Mooie foto met een eindelijk eens een keer een goede verlichting rond de bomen,net een sfeerverlichting.

Geef een reactie