Foto van de Week
Leave a comment

Foto van de Week #28

Paddenstoel Kamp Vught

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in Vught.

Als ik een Foto van de Week moet uitkiezen, dan denk ik deze week natuurlijk aan het Nationaal Monument Kamp Vught. Wat een aangrijpende en indrukwekkende plek. Niet alleen door wat er allemaal is gebeurd, maar ook vanwege de dingen die er nu nog te zien zijn. Ik heb veel reacties gekregen op mijn blog en ik ben blij om te horen dat het gewaardeerd wordt. Soms kom je op de meest onverwachte momenten toch iets tegen wat je totaal niet verwacht. Wat je bijna letterlijk uit het veld slaat. Als je gefocust bent op alles wat er zich tussen die muren heeft afgespeeld, dan kunnen de details je ontgaan.

Maar als je er dan op gewezen wordt, dan verbaast het je toch. Niet zozeer omdat het een paddenstoel is, maar omdat deze paddenstoel bij het crematorium staat en dus binnen de muren van kamp Vught. Toen ik het eenmaal had gezien, voelde het bijzonder. Het was zo’n mooi, groot en vooral kleurrijk object om te zien terwijl het kamp voor de rest kaal, grauw en kleurloos was. Deze paddenstoel is hoe ik me een paddenstoel voorstel. Groot, rood en met witte stippen. Ik heb de afgelopen weken al verschillende paddenstoelen gezien en gefotografeerd maar dit is wel één van de betere. Misschien dat ik binnenkort eens een blog schrijf over de verschillende paddenstoelen die ik ben tegengekomen. Het zijn prachtige objecten om te fotograferen en nu het herfst is, staan de bossen er vol mee. De herfst is een mooie periode voor een boswandeling en ik adviseer je om de kou te trotseren en met je camera de bossen in te gaan. Je weet nooit wat je tegen gaat komen en ik ben benieuwd wat voor foto’s je gaat maken of al hebt gemaakt. Voel je vrij om me er op te wijzen. Ze hoeven natuurlijk niet altijd op een zwaar beladen plek te staan zoals deze. Juist het kamp en de perfecte paddenstoel zijn voor mij de reden dat ik deze foto gekozen heb als Foto van de Week.

 

 

Geef een reactie