Foto van de Week
Leave a comment

Foto van de Week #3

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in Amsterdam.

Geheel toevallig kwamen we op deze locatie uit. We stonden aan de waterkant naar het EYE Filmmuseum te kijken en mijn nieuwsgierigheid werd getriggerd door een complex niet ver van deze plek. Het zag er architectonisch interessant uit en omdat we die dag in Amsterdam waren voor inspiratie voor RoPStAr wilde ik even gaan kijken om te zien hoe het complex er van dichtbij uitzag. Dus heb ik mijn vriendin overtuigd en zijn we er heen gegaan. In dit complex genaamd IJDock waar ik later via een blog meer over zal vertellen, zat ook een nieuwe vestiging van Bagels & Beans.  Met de gedachte dat we vrij vroeg ontbeten hadden en de klok al bijna 11 uur aantikte, besloten we even een kop thee te gaan drinken en een hapje te eten.

Toen ik binnenliep voelde het heel verrassend aan. Er was veel gebruik gemaakt van hout en het design van de winkel was goed uitgewerkt. Het was ruim, er hing een relaxte sfeer en misschien wel het mooiste aspect was het uitzicht. Dit uitzicht zie je op de foto. We zaten bij het raam aan een tafeltje en konden onder het genot van een kop thee genieten van de bedrijvigheid op het water. Ook hadden we goed zicht op het EYE en op de toren die ernaast wordt gebouwd. De hoge ramen kunnen open, wat in de zomer een pluspunt is. De stoelen aan de rechterkant van de foto zijn voorzien van trappers. Ik vind het een raar idee. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die tijdens het eten willen fietsen. Misschien erna, om  het er weer af te krijgen. Ga dan naar de sportschool. Het is niks voor mij om te fietsen tijdens het eten,  maar wel leuk om een keer gezien te hebben. En waar in Amsterdam kun je met dit uitzicht fietsen? Ik vind het mooi dat je bij toeval ergens kunt komen en enthousiast kunt raken van iets waarvan je alleen vaag van wist, dat het bestond. Dat zijn dingen waar ik van geniet. Net zoals van dit uitzicht, dat ik nooit had meegemaakt als ik niet toch even wilde gaan kijken.

Geef een reactie