Foto van de Week
comment 1

Foto van de Week #30

Strijp S Eindhoven

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in Eindhoven. 

Afgelopen weekend zijn we naar Eindhoven geweest, op visite en om de nieuwe vershal Het Veem te bezoeken. Deze vershal is sinds kort aan het proefdraaien en we wilden alvast de sfeer beleven. We waren er al een keer eerder geweest maar dat was tijdens de Dutch Design Week en toen was het heel druk. Zo druk dat het niet eens zin had om foto’s te maken. Toen hadden we besloten om een keer terug te gaan en die dag was afgelopen zaterdag. We hebben er lekker gegeten en dit keer konden we wel even rustig zitten. We waren die dag niet alleen in Eindhoven om de vershal te aanschouwen. We wilden ook het Strijp-S complex weer een keer zien en natuurlijk even bij onze visite langs. Ze wonen echt prachtig in één van de gebouwen. In een loft met uitzicht op het klokgebouw, het spoor en veel groen. Je kan het slechter treffen. Zeker aan de rand van het centrum en midden in een gebied dat volop in ontwikkeling is en waar het voorzieningsniveau elke keer weer hoger wordt. Met als laatste toevoeging de vershal Het Veem.

We waren ook in Eindhoven om de escaperoom van Strijp-S uit te proberen. Of beter gezegd de escaperooms. Er waren twee varianten, de Adventure Camper en het Crime Lab. We waren met acht personen en hebben ons over de twee kamers verdeeld. Ik ben de Adventure Camper binnengegaan en helaas hebben we deze escaperoom net niet binnen het uur kunnen voltooien. Gelukkig voor ons, het andere team ook niet. De room zelf was leuk en ik kan er helaas vrij weinig over vertellen zonder dingen te verklappen. Je moet hem zelf maar eens uitproberen. Het was mijn derde escaperoom en het zal niet mijn laatste keer zijn. Ik vind ze steeds leuker worden en hoewel ze niet allemaal even makkelijk zijn, is het leuke eraan dat ze van elkaar verschillen. Je weet steeds niet wat je kan verwachten en juist dat maakt het leuk. Heb jij wel eens een escaperoom bezocht? Zoja, welke en wat vond je ervan? Of ben je al in de vershal geweest? Ik ben benieuwd!

 

1 Comment

Geef een reactie