Foto van de Week
comment 1

Foto van de Week #31

Mist Den Bosch

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in `s-Hertogenbosch.

Wat was het vanochtend mistig! Je zag geen hand voor ogen. Met moeite zag je het einde van de straat. Een setting die ik altijd wel kan waarderen. Je hebt geen achtergrond, alleen de mist. Je focus komt meer te liggen op de dingen die voor je gebeuren want de storende achtergronden zijn verdwenen. Je ziet een straat opeens heel anders. Je krijgt beelden die je anders niet zou kunnen maken. De objecten voorop de foto komen meer tot leven en je creëert een beeld waarbij ik altijd wil weten wat er achter de mist verscholen ligt. Je ziet niet wat er is, maar je ziet ook niet wat er mogelijk uit de mist je kant op zou kunnen komen.

Dat geldt ook bij deze Foto van de Week. Hier zie je de Zuid-Willemsvaart met aan de rechterkant de Citadel. Deze is amper te zien. Ook de brug en de Tramkade aan de overkant zijn niet te zien. Ik weet dat ze er zitten want ik loop er dagelijks langs maar vandaag zijn ze voor even verdwenen. Het hele beeld dat je in je hoofd hebt zitten is op slag veranderd. Dat maakt het voor mij leuk. Ook zie je dat het water goed tot zijn recht komt. Het water ligt erbij als een spiegel. Er zijn geen golven en het mooiste vind ik de reflectie van de bomen in het water. Het is een van de mooiere stukken die ik tegenkom als ik naar werk ga en als het mistig is, wordt het een stuk specialer. Was jij vanochtend door de mist gegaan? Had je toevallig de kans om er foto’s van te maken? Ik ben benieuwd naar hoe jij de mist ervaart. Vind jij het mooi of heb je er helemaal niks mee?

 

 

1 Comment

  1. Loes Beumer says

    Mist als natuur foto is mooi, maar op de weg met de auto is niet fijn.

Geef een reactie