Foto van de Week
comment 1

Foto van de Week #35

Foto van de Week

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in Waalwijk. 

Ik rijd redelijk vaak langs de Maas tussen Heusden en Waalwijk. Het is een prachtig stuk om doorheen te rijden. Een stuk waarin het Brabantse landschap goed tot zijn recht komt. Ik heb het ondertussen in elk seizoen al gezien, ook met de seizoenswisselingen. Ze hebben een stuk van de weilanden in de uiterwaarden teruggegeven aan de natuur en in dit geval aan de rivier de Maas. Als het hoog water is, dan overstromen de uiterwaarden en als de rivier zich terugtrekt dan blijven er plassen over. Deze worden gebruikt door vogels. Ook qua groen krijgt het gebied steeds meer vorm. Dat is prachtig om te zien. Het is ook mooi om er in het donker doorheen te rijden. Je ziet dan bijna niks. Er staan geen lantarenpalen of andere storende lichten.

Zo ook deze week. Ik had mijn vriendin vroeg bij het station afgezet en moest in Waalwijk zijn. In plaats van de snelweg te pakken en te vroeg aan te komen op mijn afspraak, heb ik voor deze route gekozen. Je doet er wat langer over maar je krijgt er veel rust voor terug. Je kan je eigen tempo aanhouden en op dit tijdstip komen er maar sporadisch mensen voorbij. Ik had mijn fotocamera meegenomen om uit te testen hoe ik in het donker foto´s kon maken. Oefening baart kunst zeggen ze en dit leek me een goede manier om eens te oefenen in een bijna donkere omgeving. Ik speelde met de instellingen. Het was leuk om een auto in het donker op een goede manier vast te leggen als deze voorbij reed. Dat zonder dat het beeld te erg vervormd. Jammer genoeg had ik geen statief bij me en was die opdracht niet heel makkelijk. Een leermomentje. Het mooie aan deze foto vind ik de fietser in combinatie met de auto. En dat je toch nog iets van de omgeving ziet. De rivier aan de linkerkant en de windmolens aan de rechterkant. Ik moet zeggen dat deze foto van de week toch redelijk gelukt is en dat ik veel geleerd heb van deze vroege oefening. Het was voor herhaling vatbaar maar de volgende keer met statief en als het misschien net wat lichter is. Helaas had ik die tijd niet, maar deze donkere dagen blijven niet heel lang meer zo vroeg donker. Dus misschien als ik mijn vriendin de volgende keer weer op dit tijdstip mag wegbrengen dat ik meer geluk heb en de zon net opkomt. Dan zal ik je laten zien hoe mooi dit stukje natuur is en waarom je er zeker een keer langs moet gaan.

1 Comment

  1. Loes Beumer says

    Een hele aparte foto, een mooi leermoment om in het donker een foto te nemen.

Geef een reactie