Foto van de Week
comments 2

Foto van de Week #36

Timmerhuis Rotterdam

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in Rotterdam. 

Aan het einde van het jaar is er meestal een moment waar  je je statistieken in kan duiken en ziet wat ze vertellen over het afgelopen jaar. Zo laat ik op Facebook en Twitter zien welke posts het afgelopen jaar het meest bekeken zijn. Zijn dit dan ook meteen de blogposts waar ik het meest trots op ben? Niet zozeer. Dat een post vaak is bekeken, wil niet zeggen dat ik daar ook meteen het meeste waarde aan hecht. Sommige blogposts zijn maar door een beperkt aantal mensen gelezen en die hebben voor mij evenveel waarde of zelfs meer als de nummer 1 in de lijst. Maar het is ook het moment waarop ik weer eens door mijn fotoverzameling ga en kijk naar al die foto’s die ik het afgelopen jaar heb genomen. Welke foto’s vielen op? Kan ik er eentje uitkiezen waar ik het meest trots op ben? Nee, eigenlijk niet. Er zijn wel een aantal foto’s die voor mij wel een bijzondere waarde hebben gekregen. Sommige heb je al voorbij zien komen in deze reeks. Ééntje heeft de dans tot nu toe ontsprongen en daarom heb ik die vandaag uitgeroepen tot foto van de week.

Deze foto is gemaakt tijdens de open dag van het Timmerhuis in Rotterdam. Hier was ik samen met enkele vrienden heen geweest. Het gebouw was nog niet af en we kregen een sneakpreview. We konden beneden rondlopen maar ze hadden ook een penthouse opengesteld. Vanaf hier had je een bijzonder uitzicht op de stad en dat vanuit verschillende hoeken. Toen ik de slaapkamer inkwam en naar buiten keek, was ik verkocht en moest ik deze foto nemen. Het had wel wat voeten in de aarde aangezien ik niet alleen was en er steeds mensen voor mijn camera gingen staan. Maar één ogenblik had ik vrij zicht en toen heb ik deze foto gemaakt. Het mooie van deze foto vind ik het onopgemaakte bed, alsof je net wakker bent geworden, je uitrekt en even blijft staan om naar buiten te staren. Je zal zo maar elke ochtend wakker worden. Een uitzicht om bij weg te dromen en voor mij een van de foto’s waar ik trots op ben. Het is een perfecte afsluiting van een mooie reeks.

2 Comments

  1. Loes Beumer says

    Vanuit je bed een heel mooi uitzicht, zo willen veel mensen wel wakker worden.

Geef een reactie