Foto van de Week
comments 3

Foto van de Week #48

Toren van de Sint Jan

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in ‘s-Hertogenbosch. 

Vanaf de Sint-Jan om precies te zijn. Alweer een tijdje geleden beklommen we de toren van de Sint-Jan kathedraal in ‘s-Hertogenbosch. Wat een leuke ervaring was dat. Binnenkort gaan we weer naar boven. Ik kan haast niet wachten ondanks dat het toch nog een aantal weken duurt. We gaan dan deelnemen aan de Wonderlijke Klim. Het Jeroen Bosch jaar biedt de gelegenheid om bovenop de Sint-Jan te gaan staan. Bovenop een kathedraal. Wie wil dat nu niet? Nou ja, even de hoogtevrees overwinnen. Het moet een prachtig zicht geven op de stad en natuurlijk kun je alle beelden zien. Ik ben benieuwd of ik de bellende engel kan spotten vanaf boven. Het gaat niet de eerste keer zijn dat ik boven op een kathedraal loop. In Barcelona had ik er ook al eentje beklommen. Dat was een unieke gebeurtenis en ik had verwacht dat het me niet nog een keer zou overkomen. Maar dus wel en het duurt niet heel lang meer! Ik ben heel benieuwd hoe ik het ga ervaren. En hoe we naar boven gaan. Ik dacht laatst een soort lift gezien te hebben. Eigenlijk ook logisch want niet iedereen is in de gelegenheid om naar boven te klimmen. Misschien dat we binnenkort er weer eens langslopen. Om alvast te kijken hoe het er vanaf de grond uitziet. Ik weet dat de Wonderlijke Klim tot en met oktober 2016 toegankelijk is. Je moet wel van te voren kaartjes kopen. Tip: Wees er op tijd bij want een groot gedeelte van de kaartjes is al weg.

Deze foto van de week is voor mij bijzonder omdat ik er steeds meer zin in krijg om eindelijk deze kathedraal vanaf een ander perspectief te beleven. Zo vaak krijg je zo’n kans niet. Het moet wel een apart gevoel geven. Lopen op een bouwwerk dat er al eeuwen staat en een icoon voor de stad ‘s-Hertogenbosch is. Het gaat ook een mooie kans zijn om met mijn fotocamera te experimenteren. Om verschillende instellingen uit te proberen en te gaan spelen met diepte.  We zullen zien wat het weer gaat doen. Ik hoop alleen dat het droog is. Een zonnetje is ook altijd welkom. We gaan het beleven. Ik ben heel benieuwd en zal jullie natuurlijk op de hoogte houden als het zover is. Ik moet nog even wachten maar ben er jij al boven geweest? Zo ja, hoe heb je het ervaren? Nog tips voor wat ik zeker niet mag missen als ik boven ben? Ik hoor het graag.

3 Comments

  1. Klinkt leuk die wonderlijke klim. Ik kijk uit naar je foto’s! Deze is ook al mooi trouwens. 🙂

    • Niels says

      Nog even wachten. Het duurt niet heel lang meer voordat we naar boven mogen. Ik ben heel benieuwd wat ik allemaal ga aantreffen en natuurlijk zal ik ook mijn fotocamera meenemen en wat foto’s maken.

  2. Loes Beumer says

    Lijkt mij superleuk om een keer de Sint Jan te beklimmen, zonder echtgenoot want die heeft hoogtevrees. Je ziet alles dan toch anders vanaf boven.

Geef een reactie