Foto van de Week
comment 1

Foto van de Week #5

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in ‘s-Hertogenbosch.

Wat was het een mooie donderdagavond. Het was warm en de zon had de hele dag volop geschenen. Na een hele dag hard gewerkt te hebben, besloten we om een avondwandeling te maken. Eerst langs het station voor een ijsje en dan via de Armada naar de pas geopende Paleisbrug. Wat een mooie brug is het geworden. De ontwikkelingen in het Paleiskwartier maken het spannend. De Paleisbrug ligt er prachtig bij en als de bomen en planten straks volgroeid zijn is het een beleving. De verbouwing van het oude Stedelijk Museumgebouw, naar een vershal verloopt spoedig en het nieuws dat er een bioscoop komt maakt het weer een stuk leuker. De stad maakt mooie ontwikkelingen door.

Maar wat ook mooi is, is de Armada. De gebouwen staan als een vloot Spaanse schepen aan het water. Een prachtig schouwspel is de combinatie van de moderne architectuur, het materiaalgebruik en de ondergaande zon. Dan kan ik op de rand gaan zitten en gewoon even genieten. Genieten van het moment, de rust en het ijsje. Op dat soort momenten bedenk ik me wat voor moois de stad allemaal te bieden heeft.

1 Comment

  1. Loes Beumer says

    Moderne architectuur, niet mijn smaak, wel mooie langs het water geplaatst.

Geef een reactie