Foto van de Week
comments 2

Foto van de Week #6

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in de Loonse en Drunense duinen.

Op eerste Pinksterdag, nadat we naar het oude Land van Ooit waren gaan geweest, brachten we ook een bezoek aan de Loonse en Drunense duinen. Het blijft voor mij één van de mooiste stukjes natuur en dat zo dichtbij huis. Ik vind het prachtig hoe het stuifzand elke keer weer het landschap vormt. Elke keer als je er komt, liggen de duinen weer anders en is het weer een verrassing hoe je het deze keer aantreft. Op een mooie zomerse eerste Pinksterdag  is er volop bedrijvigheid. Mensen die liggen te zonnen, de hond uitlaten of wandelen.

Als je een paar duinheuvels verder loopt, kom je in weer een andere wereld. Waar je in het begin veel bedrijvigheid ziet, kom je nu in een stuk dat is omgeven door rust. Je hoort de vogels, geniet van de zon en je ziet hoe de wind het zand verplaatst. Één van de mooiste dingen van dit gebied, vind ik de heuvels waar het net lijkt alsof er bovenop struiken groeien. Als je dan dichterbij komt, besef je pas dat dit eigenlijk bomen zijn. Bomen die tot hun kruin ingegraven zijn door het zand. Als je dan over een paar jaar terugkomt, zie je mogelijk een normale boom zonder al het zand. Prachtig toch!

2 Comments

Geef een reactie