Foto van de Week
comment 1

Foto van de Week #9

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in Rotterdam. 

Afgelopen zaterdag 13 juni 2015 ben ik naar de Rotterdamse Dakendagen geweest. Het evenement heb ik gecombineerd met de Dag van de Bouw. De naam zegt het eigenlijk al. Het dak van een aantal geselecteerde gebouwen waren open voor het publiek. Hierdoor beleef je de stad vanuit een ander perspectief en kom je op plaatsen waar je normaal geen toegang tot hebt. De foto van de week is gemaakt op de zevende verdieping van het gebouw ‘De Rotterdam’. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over het water en op de Erasmusbrug.

Het was jammer dat het weer niet meezat. Een strak blauwe lucht en een zonnetje doen het altijd net wat beter op een foto dan een bewolkte hemel waar af en toe een druppel uitvalt. Het mocht de pret niet drukken en we hebben veel kunnen zien. Het is een leuk evenement en zeker voor herhaling vatbaar. Als ze volgend jaar nog enkele daken weten toe te voegen aan hun programma, zal het alleen maar beter worden. Voor een eerste editie was het zeer geslaagd en ik ben benieuwd waar we volgend jaar allemaal mogen gaan kijken.

1 Comment

  1. Loes Beumer says

    Mooi uitzicht , wel hoog, erg leuk gedaan de brug ten opzichte van de letter.

Geef een reactie