Foto van de Week, Persoonlijk
comments 6

Foto van de week, een terugblik

Dinsdag 16 juni 2015 was alweer de 10e editie van de rubriek “Foto van de Week”. Wat gaat de tijd snel. Al 10 keer heb ik een persoonlijk moment uitgekozen die voor mij bijzonder is geweest. Elke foto had zijn eigen korte verhaal en elke keer was het weer moeilijk om me te beperken tot één foto en twee alinea’s.

MoeilijkFoto van de week 4

Ja, het is moeilijk want meestal wil ik veel meer vertellen en laten zien over een onderwerp. Maar het is de essentie van deze reeks foto’s dat het korte persoonlijke items zijn. Om te zien wat ik meemaak, wat ik leuk vind en vooral om naast de blogs iets met jullie te delen. Het persoonlijke aspect. Juist die persoonlijke touch maakt het soms ook weer moeilijk.

Waarom dan dat persoonlijke aspect?Rotterdam-38

Ik merk dat als ik andere blogs lees, ik het heel interessant vind om te lezen wat die persoon meemaakt en wat hij/zij ervan vindt. Een eerlijke mening die niet onder stoelen en banken geschoven is maar iets oprecht vertelt. Dat kan positief zijn of juist totaal niet. Als het maar eerlijk is. Die mening vind ik interessant en dat probeer ik in al mijn stukken ook naar voren te laten komen en deze reeks leent zich hier goed voor.

TekstFoto van de Week 7

Ik houd er minder van om artikelen te lezen die bestaan uit alleen maar tekst vol met vakjargon. Ze kunnen natuurlijk heel interessant zijn en ik lees geregeld een artikel als ik de tijd heb. Maar juist het element tijd is schaars. Vooral omdat ik naast het bloggen nog 40 uur werk, een lieve vriendin heb en een sociaal leven onderhoud. Als ik de tijd heb om stukken te lezen dan lees ik juist de stukken met aantrekkelijk beeldmateriaal en weinig vakjargon. Het mag best luchtig zijn en vooral niet te lang. Rond de 1000 woorden is een mooi aantal, dat is niet te lang en niet te kort. Maar een klein stukje zoals in deze rubriek is ook altijd leuk om te lezen op andere blogs.

Foto’sFoto van de week 5

Ik ben een beelddenker. Ik heb een blog waarbij ik redelijk wat tekst produceer. Beelden zeggen mij meer dan duizend woorden. Ik vind het prettig om naast de tekst ook te beschikken over beeld. Dat kan zijn in de vorm van grafieken, plattegronden of foto’s. Zonder beelden is een tekst een stuk minder aantrekkelijk om te lezen en begin ik er meestal niet eens aan. Vanuit die gedachten heb ik onder andere deze rubriek opgericht. Één duidelijke foto met twee alinea’s korte tekst. Mocht ik zo enthousiast worden dat ik maar blijf typen over een onderwerp, dan verandert de rubriek “Foto van de Week” al snel in een blog en plaats ik er meer foto’s bij. Zo zijn al meerdere items van deze reeks gesneuveld en uitgegroeid tot langere blogartikelen.

ReactiesFoto van de week 10

Ik was deze rubriek begonnen als experiment en om te kijken hoe er op gereageerd zou worden. Hierdoor kan ik naast twee keer in de week een lang stuk ook een kort persoonlijk wekelijks item posten. Na 10 posts kan ik melden dat ik deze rubriek geslaagd vind en dat ik hiermee doorga op de dinsdagavond. Ik ben vooral dankbaar voor alle leuke reacties die ik krijg. Niet alleen via het blog maar ook via de mail of op de sociale media kanalen. Bedankt voor de waardering en voor de positieve reacties. Het geeft een extra motivatie en inspiratie voor volgende blogposts.

6 Comments

 1. Monique Dentener says

  Bijna een half jaar in de lucht en zoveel positieve reacties op je foto’s en stukjes. Super trots op je Niels! Jij maakt je passie waar!

  • Niels says

   Bijna een half jaar alweer, de tijd vliegt! Bedankt voor de complimenten!

 2. Loes Beumer says

  Het is moeilijk om te kiezen welke foto’s het leukst zijn. Voor iedereen is dat anders. Ik beleef zelf veel plezier aan de blog. De parkbrug en de brug uit WO II vind ikzelf zeer mooie foto’s . Ik ben blij dat je doorgaat.Proficiat.

Geef een reactie