Foto van de Week
comments 4

Foto van de Week #38

Schapen

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in ‘s-Hertogenbosch.

Deze week stond eigenlijk in het teken van kou, mist en gladheid. Geen ijzeltaferelen zoals sommige noorderlijke provincies laatst last van hadden, maar ook in ons Brabant kwam de temperatuur onder nul. Dat betekent krabben of de auto warm laten lopen. Die luxe heb ik nu sinds we verhuisd zijn. De auto staat voor de deur. Nu denk je, wat is daar nu aan? Je weet pas als je iets niet hebt, hoe erg je het mist. Ik moest bij ons vorige huis elke morgen 10 minuten lopen voordat ik bij de auto was en kwam er dan pas achter dat ik moest krabben. Nu staat de auto voor de deur en kijk ik naar buiten. Bevroren ruit? Iets eerder naar buiten, de auto warm laten draaien en ik kan met een ijsvrije en warme auto vertrekken. Wat een luxe. Maar nu was het gisteren ook mistig. Dat, in combinatie met gladheid, zorgde ervoor dat je met de auto toch een stuk rustiger gaat rijden en je de tijd hebt om rond te kijken. Het deed me terugdenken aan een mistige periode vorig jaar toen ik wel de gelegenheid had om er foto’s van te maken.

Daarom gaat deze foto van de week over schapen. Schapen die tijdens een mistige periode nietsvermoedend buiten stonden te grazen toen ik voorbij kwam. Op de een of andere manier vind ik het leuk om dieren te fotograferen. Je moet er weer net wat anders tegen aankijken dan bij gebouwen. Ze blijven niet staan, ze willen nog wel eens totaal de verkeerde kant op kijken maar als het wel lukt, dan is het gevoel van “dat heb je toch maar even gedaan” een stuk groter. Het liefst zou ik ook grote roofvogels fotograferen. Prachtige dieren, alleen heb je dan het probleem dat je ze eerst moet vinden en als je ze gevonden heb, moet je snel handelen omdat ze zo weer weg zijn. Maar terug naar deze foto van de week. Ik had geluk dat de schapen op de voorgrond mijn kant op keken. Dat duurde even, maar dat maakt de foto wel een stuk mooier. De mistige en grauwe aanblik maakt de foto af. Voor mij een bijzondere foto.

4 Comments

  1. Stephanie - stephaniesmolders.com says

    Dag lieve schaapjes! Ik ben een grote schaapjesfan, zowel om te tellen in bed als om te knuffelen in de wei. NIET om op te eten natuurlijk 😉

Geef een reactie