Foto van de Week
comments 8

Foto van de Week #45

Foto van de Week

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in Boedapest. 

Het is alweer even geleden dat we in Boedapest waren. Ook is het alweer even geleden dat we erop uit zijn getrokken om het buitenland weer eens te verkennen. Natuurlijk zijn we vorig jaar nog naar de kerstmarkt in Antwerpen geweest maar dat was meteen de laatste keer. In het binnenland hebben we wel nog enkele steden bezocht maar het begint toch weer te kriebelen. Begrijp me niet verkeerd, elk weekend zit vol. We waren van plan om begin dit jaar even ertussen uit te gaan. Maar met de verhuizing en de katten schoot dat er even bij in. De katten zijn inmiddels goed gewend en hebben hun draai gevonden. Daarom vonden we het weer eens tijd worden om een weekendje weg te gaan. De al geboekte vakantie Valencia is pas in oktober. Dat duurt nog even. We blijven wel nog dichtbij huis vanwege de kittens maar we gaan wel de grens over. Het werden onze zuiderburen die we binnenkort gaan verrassen met ons bezoek. Wat wordt onze bestemming? De stad Leuven.  Na Brussel, Gent, Brugge, Kortrijk en Antwerpen weer een Belgische stad die we sinds de oprichting van RoPStAr gaan bezoeken. We hebben er veel leuke verhalen over gehoord en we zijn stiekem best nieuwsgierig geworden hoe deze studentenstad er nu uitziet. Tips zijn welkom!

Maar als ik alweer een tijdje niet in het buitenland ben geweest dan ga ik stiekem toch terugkijken in mijn fotoarchief. Ik ben er achter gekomen dat ik sinds de oprichting van RoPStAr ongeveer 38.500 foto’s heb gemaakt. Wow, dat had ik echt niet verwacht. Ik wist wel dat ik geregeld foto’s maak, maar zoveel? Nee, dat dan weer niet. Een echte uitschieter was Boedapest. Was een prachtige en vooral fotogenieke stad. Dat bleek ook wel toen ik thuis alle 4743 foto’s op de computer moest zetten. Eigenlijk nog meer want de echte mislukte foto’s hebben de eerste selectie niet overleefd. Deze foto van de week wel. Het vissersbastion. Wat een mooi gezicht. Elke keer dat ik weer in Boedapest ben, ga ik er toch even kijken. Het liefst zo vroeg mogelijk aangezien dan de bussen vol met toeristen er nog niet zijn en je rustig kan rondlopen en kijken zonder dat je meteen een horde toeristen op je foto hebt. Oké, Boedapest mag je niet vergelijken met Leuven, maar dat doet er niet aan af dat ik onwijs veel zin heb om deze stad te gaan bezoeken, te verkennen en te kijken of alle positieve verhalen die ik gehoord heb ook daadwerkelijk zo leuk zijn. Ik heb er het volste vertrouwen in en ik laat me graag verrassen.

8 Comments

 1. Ik heb echt geen idee hoeveel foto’s ik heb. Veel. Heel veel. Elke keer weer een klein drama om alles netjes te back-uppen.

  Valencia is een goede keus, ik vind het zo’n leuke stad. Ik ben nog druk met het schrijven van de blogs, maar het filmpje is inmiddels af 🙂

  • Niels says

   Ja dat is best een drama! Duurt altijd lang. Ik ben benieuwd naar je filmpje, staat hij al online? Zal vanavond eens kijken.

 2. Het vissersbastion! Zo’n mooie plek in Boedapest. Ik moet eigenlijk een keer terug, omdat ik er gewoon geen mooie foto’s van heb. 🙂 En omdat het een hele fijne stad is uiteraard. Wanneer gaan jullie naar Leuven? Wij hebben het voor komend weekend op de planning, maar twijfelen, want de vooruitzichten qua weer zijn niet echt best in het Paasweekend…

  • Niels says

   Blijft een prachtige stad! We gaan komend weekend naar Leuven. Ik heb nog niet het weerbericht gekeken omdat ik er stiekem op hoop dat het allemaal mee gaat vallen. We hebben er veel zin in! Maar jullie weten het nog ni zeker?

 3. Niels says

  Ja, dat maakt het voor mij ook bijzonder. Het is een mooi bouwwerk!

 4. Prachtige foto! Ik was nog noiit in Boedapest maar nog niet te lang geleden bezocht ik Leuven, leuke stad ;veel plezier! Ik ben ook zo’n fotonerd ? zeker sinds ik “digitaal” ben. Ik schiet zo al 50 foto’s tijdens een wandeling bij mij in de buurt als het een fotogenieke dag is…..

  • Niels says

   haha, ben dus niet de enige! Leuk om te horen, ook bij onze wandelingen gaat een fotocamera altijd mee. Vaak duurt de wandeling dan wel wat langer 😉 We zijn heel benieuwd naar Leuven. Schijnt een hele leuke stad te zijn. Niet groot, maar wel veel te zien en te beleven. Boedapest is trouwens wel een aanrader als je een keertje een lang weekendje weg wilt of gewoon een week. Genoeg te zien en te doen.

Geef een reactie