Foto van de Week
comments 4

Foto van de Week #47

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in het Fort bij Vechten.

De eerste vlinder heb ik dit jaar gezien tijdens ons bezoek aan Fort bij Vechten afgelopen weekend. Opeens viel mijn oog erop. Ik kon het niet laten om deze foto te nemen. De vlinder liet me erg dichtbij komen. Dat had ik niet verwacht. Meestal zijn ze wat schichtiger en vliegen ze weg voordat je echt dichtbij kan komen. Niet deze vlinder want het diertje bleef keurig netjes zitten. Als een model die wacht op de fotograaf om een foto te nemen. Een aparte ervaring maar wel een leuke. Na een een vijftal foto’s vond de vlinder het weer genoeg geweest en vloog hij verder. Zoals ik vertelde, heb ik dit jaar nog geen vlinder gezien. Ik had ook nog niet verwacht dat ze er al zouden zijn. Na ons bezoek aan Fort bij Vechten zijn we nog even naar de Rosmalense Zandverstuiving geweest. Het is te vergelijken met de Loonse en Drunense Duinen, alleen dan kleiner. Zoals de Efteling ook een mini-Efteling heeft. Leuk om een keer doorheen te lopen met bossen erachter. Een mooi gebied. Maar op onze terugweg kwamen we weer een vlinder tegen. De tweede van de dag en van het jaar. Nu kan het geen toeval meer zijn, het vlinderseizoen is begonnen.

Deze foto van de week is voor mij bijzonder, niet alleen vanwege de vlinder. Het is ook de plek waar deze vlinder is. Hij fladderde rond tussen de pas uitgekomen knoppen. Een aantal struiken die het lentegevoel alweer helemaal hadden en besloten tot bloei te komen. Een mooi wit contrast in een groene omgeving. Prachtig om te zien. En dan die ene vlinder. Die rode vlinder tussen de witte blaadjes. Een mooi gezicht. Hij viel ook meteen op. Juist het contrast van de kleuren maken deze foto voor mij de foto van de week. Een een klein beetje ook vanwege het mooie weekend waar ik jullie later meer over ga vertellen. Heb jij ze al zien rondfladderen? Heb jij je eerste vlinder van het seizoen al gezien? Een prachtig teken dat de lente ook daadwerkelijk aan het doorzetten is.

4 Comments

 1. Loes Beumer says

  Eindelijk is het lente aan het worden, prachtige foto van de eerste vlinder, een echte acteur.

  • Niels says

   Bedankt! Ja, het is kei fijn dat het weer wat warmer aan het worden is en dat de zon steeds vaker schijnt. Een van de mooiere periodes van het jaar.

 2. Heerlijk he, die lente overal! Al een aantal vlinders gezien hier, maar nog geen foto’s van gemaakt. Nu regen trouwens, maar wat een lekker dagje was het weer. 🙂

  • Niels says

   Klopt! Het was weer een mooi weekend! Dus ik ben niet de enige die al vlinders heeft opgemerkt. Leuk om te horen. En de lente begint nu echt door te zetten, mooi gezicht.

Geef een reactie