Foto van de Week
comments 2

Foto van de Week #49

Foto van de Week

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in ‘s-Hertogenbosch. 

Ze zijn alweer wat ouder en al meer gewend in huis. Tijd voor een kleine update! Onze twee katers beginnen steeds groter te worden. Leuk om te zien hoe ze zich ontwikkelen. Oink is nog steeds de grootste en vindt eigenlijk alles best. Hij is ook niet bang voor de stofzuiger en is nog steeds heel nieuwsgierig. Hij leert zichzelf ook steeds nieuwe dingen. Ook dingen waar we wat minder blij mee zijn. Zo heeft hij pas geleden uitgevonden dat hij vanaf de grond op het aanrecht kan springen. Dus vanaf vandaag moeten we de keuken altijd opgeruimd hebben. Ook vindt hij de kraan reuze interessant en als je het aanzet dan gaat hij met de straal spelen. Dat is leuk om te zien. Als je een glas water pakt dan duurt het maar vijf seconden voordat Oink naast je staat. Elmo is daarentegen een stuk terughoudender. Voor water en voor de stofzuiger. Ook hij is een stuk groter geworden en is hij de echte prater. Hij wil graag aandacht. Het liefst de hele dag door. Vooral als hij denkt dat er eten in het spel is. Maar alletwee zijn het katers die naar je toekomen als je op de bank zit, smekend om gekroeld te worden. Ze kunnen ook heel stil zijn. Vaak liggen ze dan op de houten krabpaal op de bovenste plank terwijl ze naar buiten staren. Voor het raam zitten vinden ze helemaal geweldig en als je bij de deur komt dan hopen ze dat ze naar buiten mogen. Daar beginnen we nog niet aan. Binnenkort zijn ze zes maanden oud en gaan ze naar de dierenarts. Daarna zullen ze misschien wat rustiger worden en minder naar buiten willen. Ik ben benieuwd.

Daarom deze foto van de week. Als een update hoe het met ze gaat omdat ik veel vragen over ze krijg en omdat ze gewoon fotogeniek zijn. Als ze boven op de krabpaal liggen dan blijven ze ook liggen. Ze staren je aan maar schrikken niet. Pas als ze denken dat ze eten krijgen, staan ze op om vervolgens je vragend aan te staren. Een fotocamera vinden ze interessant. Niet de camera zelf maar het riempje dat eraan zit. Het blijven nog even kittens die in alles een speeltje zien. Het mooie van deze foto is dat ze samen bovenop de krabpaal liggen. Vredig en half slapend. Zo vaak liggen ze niet bij elkaar maar de afgelopen dagen wel. Toch een leuk moment om vast te leggen. Ik ben benieuwd hoe ze zich verder gaan ontwikkelen. Of ze hun speelse karakter en nieuwsgierigheid blijven behouden als ze straks geen kittens meer zijn. Tot die tijd zijn het mijn fotomodellen en zal ik jullie af en toe een update geven.

2 Comments

  1. Loes Beumer says

    Wat zijn de twee kittens gegroeid. Echte nieuwsgierige kittens, lekker alles onderzoeken.

    • Niels says

      Ze zijn nog niet helemaal uitgegroeid maar ze zijn zeer levendig. Dat komt ook mede door het ras. Daar hebben we een goede keuze in gemaakt.

Geef een reactie