Foto van de Week
comment 1

Foto van de Week #51

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in Rosmalen.

Vandaag was de perspresentatie van de tweede editie van het Hippe Happen Festival en ik was uitgenodigd. Toevallig kon ik dus ik besloot even langs te gaan om te luisteren wat ze voor de tweede editie allemaal hadden gepland. De vorige editie was super. Heerlijk weer, gezellig druk en een mooie omgeving. Tijdens de presentatie werd verteld dat er 14.000 bezoekers waren geweest verdeeld over 3 dagen. Een mooi aantal om trots op te zijn. Maar wat willen ze in september gaan doen? De opzet blijft hetzelfde. Er komen 22 foodtrucks, waarvan er enkele vorig jaar ook al stonden. Ongeveer 15 tot 16 keukens zijn nieuw dit jaar. Als je de deelnemerslijst voor je hebt dan ontdek je een Aziatisch tintje. Iets waar mijn vriendin al helemaal blij van werd toen ik het haar net vertelde. Van 1 tot 2 keukens is nog niet bekend wat ze gaan doen. Simpelweg omdat het gedaan wordt in samenwerking met de HAS hogeschool. 55 studenten hebben de opdracht gekregen om een foodtruck te ontwikkelen. Van het beginconcept tot de daadwerkelijke presentatie. Voor deze presentatie moeten ze een miniatuur foodtruck maken. Uiteindelijk mogen er 1 tot 2 studenten daadwerkelijk deelnemen aan het festival.

Naast foodtrucks is er ook muziek en zijn de aanvangstijden iets opgeschoven. Het Hippe Happen Festival is dit jaar pas vanaf 13.00 uur geopend. Hierdoor zijn er minder vrijwilligers nodig. Nu ongeveer 50 per dag. Nog steeds een behoorlijk aantal als je het mij vraagt en hieruit blijkt ook dat het niet zomaar een festival is. De meeste vrijwilligers van vorig jaar zijn er nu ook bij. Mocht je nog willen helpen dan kan je contact met de organisatie opnemen. Je kan er lekker eten en drinken, luisteren naar de muziek maar ze willen vooral een festival zijn. Ze proberen mensen langer aan zich te binden door variatie aan te bieden. Zo zijn er verschillende speelonderdelen voor kinderen waar ze kunnen spelen terwijl de ouders op het terras zitten. Er komt een DJ-bus waar je je DJ-skills kan testen. Er is een poppentheater waar kinderen de poppen bedienen en er iemand een verhaal bij verzint. Er komt ook een escaperoom waar je met maximaal zes personen in 20 minuten uit moet komen. We kregen na de presentatie ook nog de gelegenheid om wat te proeven. Er waren twee foodtrucks uitgenodigd om zich te presenteren, de Smaakmobiel en Lekker van Jeroen. En geloof me, als ze in september langskomen ga er dan even langs. Heerlijk eten en goede kwaliteit. Mij hebben ze overtuigd. Beide. Nog een laatste dingetje. Ze hebben vandaag ook de Hippe Happen Festival App gelanceerd. Deze kan je vinden in de Playstore en Google Play. Hier vind je veel informatie over de deelnemers en ontvang je het laatste nieuws. Het belooft een heel mooi festival te worden en ik kan haast niet wachten tot september.

1 Comment

  1. Loes Beumer says

    Ik krijg gelijk trek in eten, het lijkt mij een leuk festival.

Geef een reactie