Foto van de Week
comments 6

Foto van de Week #69: Kerstmarkt Antwerpen

kerstmarkt Antwerpen

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt tijdens de kerstmarkt in Antwerpen.

Het is bijna traditie geworden. We zijn afgelopen weekend weer naar de kerstmarkt gegaan in Antwerpen. Niet omdat we hetzelfde rondje vorig jaar niet ook al gelopen hadden maar omdat het een reuzegezellige stad is en misschien nog belangrijker, we elkaar weer een keer zagen. Zo vaak zie je ze in een jaar niet. We proberen toch een paar keer per jaar samen te komen. Voor de gezelligheid, om bij te kletsen en om leuke dingen te ondernemen. Meestal gekoppeld aan een BBQ of een escaperoom. Dit keer een kerstmarkt. Een kerstmarkt in Antwerpen. Of beter gezegd de kerstmarkt van Antwerpen. Dit was de derde keer dat we samen de kerstmarkt in Antwerpen bezochten. Dan heb je iets met de stad. Niet iedereen van de groep was er al eerder geweest dus de toeristische trekpleisters werden niet gespaard. Maar ook de minder bekende steegjes van Antwerpen werden niet overgeslagen. Midden in de stad heb je enkele 16e eeuwse steegjes die op nog geen 200 meter van de kathedraal liggen. Ze zijn een oase van rust. Zeker tijdens deze drukke kerstdagen. De foto van de week gaat dit keer over de kerstmarkt. De drukte die we weer getrotseerd hebben. Gelukkig in ons eigen tempo. De verschillende kraampjes waar je hutjemutje langs schuifelt, terwijl de geur van glühwein en versgebakken wafels je tegemoet komt. Dan is daar opeens een reuzenrad. Voorzien van kleur. Veel kleur. Langzaam draaiend verlicht het de stad. We zijn er niet in geweest. De tijd was niet aan onze zijde omdat we gereserveerd hadden bij hetzelfde restaurant waar we de afgelopen drie keer ook gegeten hadden. Heerlijk gegeten hadden moet ik zeggen, want elke keer maken ze het weer waar.

Maar is dat niet saai? Elke keer weer precies hetzelfde recept? Het gaat een beetje tegen mijn natuur in. Elke keer weer hetzelfde concept. Maar als het werkt waarom zou je het veranderen? Misschien dat we volgend jaar een andere route doen maar het draait om meer dan alleen de kerstmarkt. Het is een gepland dagje uit waarvan je van te voren weet dat je er volgende jaar weer bent met dezelfde gezellige mensen. Als we dan als compromis moeten hebben dat we gezellig door een stad wandelen, een goede kop warme chocomel gaan drinken en lekker uiteten moeten gaan dan is dat alleen maar meegenomen. Begrijp me niet verkeerd. Ik geniet ervan. Van de vriendschap en de gezelligheid. Daarom is deze foto van de week voor mij bijzonder geweest. Het laat de drukte en sfeer zien van de kerstmarkt van Antwerpen en het is een blijvende herinnering aan een uitje waarvan ik bijna zeker ben dat we het volgend jaar weer herhalen. Leuk toch!

6 Comments

 1. Wat een mooie sfeervolle foto! Het is al heel lang geleden natuurlijk voor mij dat ik op een kerstmarkt geweest ben, maar ik vond het altijd zo leuk! Ondanks die drukte is het toch heel sfeervol. Hier bestaan geen kerstmarkten, maar wel wordt met kerst alles extreem hysterisch versierd hahahaha. Iets anders maar ook leuk 😀

  • Niels says

   Daar heb je gelijk in. Ondanks de drukte heeft het wel iets van sfeer. Alle lichten, de kraampjes en het eten. Hysterisch versierd nog wel. Dat moet een bonte boel zijn.

 2. Wat een sfeervolle foto!

  Ik ben een paar jaar geleden over de kerstmarkt van Antwerpen gelopen. Dit jaar heb ik helaas geen kerstmarkt gezien. Mijn enige kerstfoto dit jaar is de ‘kerstboom’ van 300 meter IJsselstein.

  • Niels says

   Daar zijn we gisteren nog langsgereden. Je mag het eigenlijk geen kerstboom noemen :p Volgende jaar wel een kerstmarkt in de planning?

  • Niels says

   Het was ook druk en gezellig. Vooral de gezelligheid was de reden waarom ik me weer liet overhalen.

Geef een reactie