Foto van de Week
comments 4

Foto van de Week #87: Landschapspark Duisburg-Noord

Landschapspark Duisburg-Noord

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in Duisburg en gaat over het Landschapspark Duisburg-Noord.

Een jaar geleden hebben we kennisgemaakt met het Landschapspark Duisburg-Noord. Een vervallen hoogovencomplex waar ze een landschapspark van gemaakt hebben. Nou ja, ze hebben de natuur haar gang laten gegaan en gekeken of het veilig is. Overal zie je bomen, struiken en planten die het hoogovencomplex ingenomen hebben. Dat in combinatie met het industriële karakter van de plek maken het voor mij een hele bijzondere plek. Een keer zijn we er geweest maar ik zou er graag nog eens opnieuw naartoe willen gaan. Kijken hoe het is in een ander jaargetijde of tijdens andere weersomstandigheden. Want terwijl in het begin van de dag de zon ons verwarmde, kregen we aan het einde een hoosbui over ons heen. Het was een mooie plek om te fotograferen en ik heb er veel van geleerd. Hoe ik bepaalde dingen goed op een foto kan krijgen, de compositie en het spelen met het licht. Dat zijn enkele voorbeelden. Ook het steeds weer zoeken naar verrassende zichtpunten was een leuk spel. De technieken die ik daar heb uitgeprobeerd heb ik in de laatste Instacruise en Instawalk ook toegepast. Toch leuk om te zien dat ik er veel van geleerd heb.

Het was ook een van de plekken waar ik mijn passie voor oude industriële vervallen terreinen heb ontdekt. Ik was er altijd wel in geïnteresseerd maar dit was een van de eerste keren dat ik doelbewust naar het buitenland was gereisd om dit soort terreinen te zien. Sindsdien heb ik er een aantal meer gezien. Denk bijvoorbeeld aan Zeche Zollverein en de Blegny mijn. Stuk voor stuk complexen die ik bezocht heb omdat ik het Landschapspark Duisburg-Noord zo onwijs gaaf vond en ik er meerdere van wilde zien. Nu heeft elk complex zijn mooie en minder mooie kanten maar als ik terugkijk naar de terreinen die ik bezocht heb, was het Landschapspark Duisburg-Noord wel het mooiste en vooral indrukwekkendste complex. Het is ook een plek waar ik met veel plezier aan terug denk en die ik nog een keer zou willen bezoeken. Daarom deze foto van de week. Een klein gedeelte van het complex is zichtbaar inclusief de bomen en struiken. Het mooie ervan is dat je er vrij kan rondlopen en dat er verschillende hoogtes zijn. Het is geen vlak stuk grond. Elke keer zie je wel weer iets nieuws en allemaal even indrukwekkend. Daarom is deze foto mijn foto van de week. Dit is alweer de 87e foto van de week, wat gaat de tijd toch snel.

4 Comments

  • Niels says

   Bedankt! Het is een hele gave plek om te fotograferen en sindsdien zoek ik dit soort dingen ook op. Het zijn hele leuke plekken om te oefenen met fotografie.

 1. Loes Beumer says

  Wat een apart idee om de natuur haar gang te laten gaan. Dit moeten ze vaker doen.Het is een mooie gezicht om te zie hoe de natuur zichzelf kan redden zonder ingrijpen van de mens.

  • Niels says

   Het is een hele mooie plek. Een plek waar ik graag nog een keertje naartoe ga.

Geef een reactie