Foto van de Week
comments 10

Foto van de Week #77: Koda en de 50 mm lens

koda

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt van Koda in ‘s-Hertogenbosch.

Zoals ik jullie eerder vertelde hebben we een nieuwe camera. Een hele leuke camera, zo blijkt. We zijn er erg blij mee en proberen de camera ook steeds beter te leren kennen. Zo heb ik laatst voor deze camera een 50 mm lens aangeschaft. De nieuwere versie van de plastic fantastic. Een hele leuke lens met een vast brandpunt dat ervoor zorgt dat je niet kan zoomen. Je moet dus heen en weer lopen om het juiste frame te krijgen en juist daardoor kan je er lekker mee spelen. Nu hebben we drie fotomodellen in huis. Onze drie katten. Perfecte proefdieren om op te testen en ze vinden het hartstikke leuk om op de foto te gaan. Ze zijn er zo aan gewend dat ze soms al naar je toekomen als je alleen de camera al in je handen hebt. Nu is dat laatste een hele uitdaging met de 50 mm lens. Dan komen ze te dichtbij en moet je op een andere manier proberen ze te fotograferen. Dan is het meer een kwestie om ze te proberen te verrassen en het juiste moment vinden om op de knop te drukken. Af en toe een hele uitdaging maar op die manier leer je wel de camera beter te gebruiken en daar draait het uiteindelijk om.

Deze foto van de week is een van de weinige foto’s die ik onbewerkt op RoPStAr heb gepubliceerd. Simpelweg omdat ik de foto zo al heel mooi vind. Deze foto heeft Ilona gemaakt van Koda. Onze Siberische kat, waarvan we pas geleden eindelijk na ongeveer een half jaar wachten en veel bellen en mailen, de officiële stamboompapieren hebben ontvangen. Onze Koda is dus een echte raskat en daar zijn we blij om. Over de katten gesproken. Onze Zelda gaat binnenkort naar de dierenarts. We laten haar steriliseren. Onze twee katers hebben die operatie al ondergaan en zij is de volgende die aan de beurt is. Hopelijk gaat de operatie voorspoedig en kan ze daarna weer met onze andere katten spelen. Deze foto van Koda is gemaakt terwijl hij in een doos zit. Je ziet nog net de zijkant. Hij houdt ervan om in dozen te kruipen maar is nooit de eerste die erin gaat. Dat is Oink. Hij is altijd degene die er als eerste in wil zitten. Maar als je de doos een paar uur laat staan en je let er niet op dan zal je zien dat Koda er opeens in is gekropen. Voor deze foto zat hij ook in een doos. Daardoor heeft Ilona deze foto kunnen nemen. Daar is hij op zijn gemak en blijft hij zitten en ik moet zeggen dat ik het zelf een hele leuke foto vindt en juist daarom heb ik het gelaten zoals de foto is. Onbewerkt, omdat dat soms een leuker effect heeft dan bewerkt. Als een foto goed is gelukt dan hoef je er niet altijd iets aan te doen en juist daarom is deze foto voor mij bijzonder. Omdat ook Ilona zich steeds meer met fotografie wil bemoeien en dan met name het fotograferen van de katten. Dat vindt ze leuk en daar is ze nu mee aan het oefenen, en dat enthousiasme vind ik gaaf om te zien. Daarom speciaal haar foto in de spotlight omdat ik het zo goed gelukt vind.

10 Comments

  • Niels says

   Het zijn hele fijne lenzen, voor de sigma. Dat is er eentje die je op reis mee kan nemen en ongeveer 90% van de foto mee kan maken die je wilt maken. Een hele fijne lens.

  • Niels says

   Dat is nog eens een leuk cadeau van de kerstman 😉 Hij zou vaker langs mogen komen.

 1. Mooi poesbeest!

  Nu ik gestopt ben met mijn 3×50 project, gebruik ik de 50mm bijna nooit meer. Heel zonde, het is een fijne lens.

  • Niels says

   Het is zeker een mooi poesbeest! We zijn er ook heen blij mee dat hij hier rondloopt 😉 Je 3×50 project is een van de redenen geweest waarom ik deze lens op mijn verlanglijstje heb gezet 🙂

  • Niels says

   Ik ben benieuwd wat voor foto´s je gaat maken. Het is een hele leuke lens om mee te experimenteren.

  • Niels says

   Bedankt voor het compliment! Het is ook een heel leuk fotomodel om op de foto te zetten

Geef een reactie