Afrika, Reizen, Zuid-Afrika
comments 43

Gamedrive in het Krugerpark, een unieke beleving

Gamedrive in het Krugerpark

Vooraf beloofde het één van de hoogtepunten te worden van onze reis naar Zuid-Afrika en achteraf klopte dat zeker. Het Krugerpark is een plek waar je een hoop dieren tegenkomt die op veel bucketlisten voorkomen. Het was onze tweede gamedrive in Zuid-Afrika. Een gamedrive in het Krugerpark is een beleving. Je moet er wel iets voor over hebben; zoals heel vroeg opstaan. Maar de dieren die je kan tegenkomen zijn het meer dan waard. En dan heb ik het niet alleen over de ‘big five’. Die hebben we zelfs drie keer gezien tijdens onze gamedrive door het Krugerpark.

Gamedrive in het KrugerparkGamedrive in het Krugerpark

De dag begon in het tentenkamp waar we de dag ervoor arriveerden. Een lopend buffet was klaargezet om mee te ontbijten. Niet het beste ontbijt van onze reis maar op de vroege ochtend vulde het goed. In de grote ontbijtzaal zaten veel mensen. We hadden een safari geboekt en wisten niet met wie we het avontuur aan zouden gaan. We voelden ons jong. Heel jong in het gezelschap dat met ons aan het ontbijt zat. We hadden geluk. Het bleek een grote groep te zijn die met drie jeeps achter elkaar door het Krugerpark zou gaan rijden.Gamedrive in het Krugerpark

Onze jeep was een stukje minder vol. We waren de enige die mee zouden gaan. Wat een luxe. Een gamedrive in het Krugerpark met een ranger en verder niemand. Dat nieuws maakte onze dag al goed en tijdens de gamedrive in het Krugerpark werd dat alleen maar beter.

Eerste dieren en de poortGamedrive Krugerpark

Vol goede moed zijn we naar de poort van het park gereden. We sliepen in het park maar de toegangspoort lag een paar honderd meter verder. Tijdens deze korte rit kwamen we onze eerste dieren van de dag al tegen. Impala’s, dat kon niet missen. Rustig aan het grazen terwijl we er langsreden. Gamedrive in het Krugerpark

De eerste dieren waren alweer gespot nog voordat we de poort door waren. Een van de voordelen van overnachten in het Krugerpark. Bij de gate hebben we even moeten wachten om vervolgens door de poort te gaan.  Het was allemaal goed geregeld want ondanks de drukte waren we hier zo doorheen. Gamedrive in het Krugerpark

Toen kon ons avontuur pas echt beginnen. Natuurlijk waren we de dag ervoor al in het Krugerpark geweest met onze eigen auto en hadden we drie dieren van de big five al gespot maar nu begon het echte werk. Met een privé-ranger opzoek naar de leeuwen en luipaarden en genieten van de prachtige natuur.

Voor acht uurGamedrive in het Krugerpark

Nadat we de poort uit waren duurde het niet lang voordat we ons eerst dier van de big five gespot hadden. Tussen het struikgewas stond een neushoorn. Een prachtig dier om weer een keer te zien. Elke keer weer dat we er eentje zagen was het een bijzondere ervaring. Het zijn echt machtige dieren. Gamedrive in het Krugerpark

Niet veel later kwamen we onze eerste kudde buffels tegen. Genietend van de zon terwijl ze in een soort modderpoel aan het bijkomen waren. Een van de vele kuddes die we die dag zouden zien. Gamedrive in het Krugerpark

Om vervolgens in de verte twee olifanten te spotten en ook daar konden we weer genieten. Dan vergeet ik ook nog de giraffe, zebra’s en de vele impala’s die we het eerste kwartier hadden gezien. Ja, je leest het goed. Dit arsenaal aan dieren hebben we gezien binnen een kwartier nadat we de poort van het Krugerpark doorgereden waren. Het stikt er van de dieren in het Krugerpark en het is haast onmogelijk om er een hele dag te rijden en niks te zien.

LuipaardenGamedrive in het Krugerpark

Toen kreeg onze gids een tip. Er zou vlakbij een luipaard gezien zijn. Hij vroeg ons of we die wilden zien ondanks dat we dan wat sneller langs de andere dieren zouden moeten rijden. Hij keek ons vragend aan. Het jachtluipaard was de enige van de big five die we nog niet hadden gezien. Niet tijdens onze gamedrive in het Hluhluwe Imfolozipark en ook niet de dag ervoor toen we er zelf doorheen mochten rijden. Natuurlijk gaven we hem daar toestemming voor en na een kwartier rijden over onverharde wegen kwamen we aan bij een plek waar al tien andere auto’s stonden. Daar tussen een rotsformatie waren, wat bleek, twee luipaarden gespot. De gids wees en wees en ik kon ze gewoon niet zien. Ik zat finaal de verkeerde kant op te kijken. Ilona had ze wel gespot en ik gaf haar de camera. Maak maar een foto zei ik en aan de hand van die foto kon ik ze ook zien. Gamedrive in het Krugerpark

Verscholen tussen de rotsen waren twee luipaarden aan het paren. Ik kan het eigenlijk niet anders verwoorden. Ze zaten op elkaar. Iets wat onze gids zei dat hij nog nooit had gezien. Iets heel bijzonders dus en bijna niet te zien. Daarom deze ingezoomde foto. Wij blij, hij blij en een ervaring rijker

LeeuwenGamedrive in het Krugerpark

Na de luipaarden hadden we het lijstje van onze big five nog niet geheel compleet maar er verbleven in het Krugerpark ook leeuwen en die lieten niet lang op zich wachten. Weer van een afstandje lagen twee leeuwen van de schaduw te genieten. De leeuwin op haar rug terwijl de leeuw voor zich uit aan het staren was. Ook hier stonden weer genoeg auto’s en gelukkig trokken de leeuwen zich er niks van aan. Aan de overkant van de rivier lag onder een boom nog een leeuwenpaartje. Dus vanaf dat punt hadden we vier leeuwen gezien. En dat maakte onze big five compleet en het was nog niet eens acht uur. Dat hadden we van te voren niet gedacht. Wat we de rest van de dag hebben gedaan komt in een volgend blog aan bod. Maar het is een hele fijne gedachten dat je om acht uur al de gehele big five hebt gezien en je weet dat je nog uren mag rondrijden in een van de mooiste parken van de wereld. Het was een hele gave ervaring en eentje die ik iedereen kan aanraden.

43 Comments

 1. Ik ga binnen drie weken op groepsreis naar Zuid-Afrika. We doen helaas geen game-drive met gids maar rijden drie dagen zelf door het Krugerpark. Ik vrees er wel een beetje voor dat we misschien wel geen luipaard zullen spotten. Maar wie weet?

  • Niels says

   Don’t expect to much of it and you will be amazed 😉 Get a early gamedrive because the animals will not move a lot when it’s to hot. When you go, wear comfortable clothes. You have to sit in the jeep all day and then jeans are not handy. But most of all, enjoy yourself.

 2. Wat bijzonder dat jullie parende luipaarden zagen. En gaaf dat je tijdens 1 gamedrive alle big 5 gespot hebt. Wij hebben geen enkele gamedrive gedaan, want met een baby en peuter was dat niet echt een optie. Daardoor geen leeuwen en geen luipaard gezien, maar toch een bijzondere ervaring om de dieren in het wild tegen te komen.

  • Niels says

   Wat niet is kan kon komen 😉 Straks zijn ze wat groter en dan kan je ze zeker meenemen. Of als jullie later een keer met zijn tweeën op vakantie gaan. De luipaarden waren prachtig. Zeker een mooi aanzicht,maar de rest was ook geweldig. We hebben een hele mooie dag gehad.

 3. Wat lijkt me dat bijzonder, al die indrukwekkende dieren. Wauw! Hier wil ik ook graag eens naartoe!

  • Niels says

   Ik kan het je alleen maar aanraden. Het is een heel fijn park om doorheen te rijden, ondanks de vele toeristen. De dieren maken het allemaal weer goed en de ontmoetingen blijven je bijstaan.

  • Niels says

   Dat was het zeker. Vooral in de ochtend, waar dit blog over gaat, hebben we veel dieren gespot. ‘s-middags werd het wat minder maar toch nog hele mooie ontmoetingen gehad.

 4. Lijkt me geweldig een jachtluipaard te zien, zeker als je aan het einde van de dag kan zeggen dat je de big 5 hebt gespot!

  • Niels says

   Daar waren we ook heel blij om. We konden aan het einde van de dag, drie keer de big five afstrepen en daar mogen we best gelukkig mee zijn. Dat gebeurd niet vaak, zei onze gids.

 5. Zo, dat is een game drive zoals een game drive hoort te zijn! Prachtige foto’s en de big five gezien…bijzonder!

  • Niels says

   Ja, eentje volgens het boekje, waarin alles klopte. Dat geluk hadden we. Het was een bijzondere ervaring.

 6. ensanne says

  Oh wat gaaf! Zo jaloers en de luipaarden dat is echt ene fantastische ervaring!

  • Niels says

   Dat was het ook. Ondanks dat ik ze in het begin echt niet heb gezien, was ik wel blij om ze uiteindelijk te zien. Wat een mooie ontmoeting was dat.

 7. Wow, wat een fantastische ervaring lijkt me dat een safari! Je hebt hele mooie foto’s gemaakt en wat heb je veel dieren gezien. En al zo snel de big five! Heel bijzonder. Ik zou heel graag snel eens een safari maken en het Krugerpark lijkt me een prachtige plek.

  • Niels says

   Ik kan het je alleen maar aanraden. Het is werkelijk een hele fijne ervaring. Zeker als je ook nog eens de dieren tegenkomt waarvoor je gekomen bent.

 8. Marcel | yourtravelguideonline says

  Gamedrives zijn geweldig. En jullie hadden een privé gamedrive, mazzelaars. En ook nog de Big 5 gespot. Wat wil je nog meer? Tijdens onze gamedrive hebben we veel dieren gezien. Aanvankelijk had ik er geen zin in want de regen kwam met bakken uit de lucht. Gelukkig werd het snel droog en achteraf zo blij dat ik ben meegegaan.

  • Niels says

   Jammer van de regen, maar dat betekend wel dat het iets frisser is en dieren zich misschien eerder laten zien? Wel leuk dat het snel weer droog werd en je ook op die manier het krugerpark kon bezoeken. Droog en dieren spottend. En ja, we hadden heel veel geluk, zowel met de prive-gamedrive als de big five die zich liet zien.

  • Niels says

   Ja, daar waren we heel blij mee. Wat een geweldige dieren zijn het toch 🙂

 9. Krugerpark is geweldig! Ik wil zeker nog een keer terug. Helaas zagen wij geen leeuwen, maar wel één luipaard. Olifanten zagen we echt heel erg veel,

  • Niels says

   Er zijn genoeg olifanten in het Krugerpark om er zeker aan aantal te spotten. Jammer dat je geen leeuwen zag, maar een luipaard is zeker even bijzonder om te spotten!

 10. Gaaaaaf!

  Ik ben in kruger geweest, en het is me helaas niet gelukt katachtigen te zien. Maar olifanten zijn ook leuk 🙂

  • Niels says

   Ow das jammer, maar inderdaad olifanten zijn hele gave dieren. Maar volgens mij heb je ook al redelijk wat dieren gespot op je reizen.

 11. Wauw wat gaaf! Alle dieren die jullie hebben gezien! De luipaarden lijken me echt onwijs bijzonder. Heel mooie foto’s ook!

  • Niels says

   Toen ik ze zag was het bijzonder maar dat duurde even 😉 Je kan er uren naar staren, ze doen alleeb in die uren weinig anders dan liggen. Zelfde met leeuwen. Gave dieren maar ze slapen het meeste van de dag.

 12. Gamedrives zijn zo ongeveer de leukste dingen die er zijn! Toen mijn vriend en ik in Kroatië door een bosrijk gebied reden riep mijn vriend ineens ‘wanneer gaan we op safari’? Hij betrapte zichzelf erop dat hij in de bossen aan het turen was, op zoek naar wild hahaa. Dan ben je echt verslaafd, of niet?!

  • Niels says

   Haha, dat zou ons ook kunne overkomen. Het is een hele leuke manier van reizen en je mag me er altijd voor wakker maken. En nog dieren gespot?

  • Niels says

   Het was heel fijn om weer eens door die foto’s te kijken. We wilden eigenlijk al weer terug. Zo fijn hebben we het gehad. Dus wie weet, ooit …

  • Niels says

   Bucketlist, gelukkig konden we deze afstrepen maar er blijft nog te veel openstaan. Denk dat we allemaal te veel dromen hebben 🙂

 13. Wat hebben jullie veel dieren kunnen spotten. Dat moet een geweldige safari geweest zijn. Mooi dat jullie hier de Big 5 compleet konden maken!

  • Niels says

   Het was ook een bijzondere ervaring en zo snel al. Dat hadden we niet verwacht. De rest van de dag was een grote bonus.

 14. Ik was jaren geleden in ZA en ook in Kruger. Wij eindigden onze reis met dit park en hadden na 3 weken nog steeds geen olifanten gezien. Onze ranger ging met ons op pad om die wens te vervullen en het lukte! Zo konden wij ook de big 5 afvinken, maar dan niet in 1 park maar in 1 reis. Top! Een gamedrive is altijd heel bijzonder en ook spannend vind ik zelf. Mooi om weer even terug te zijn.

  • Niels says

   Gaaf dat je ook de big vijf gezien hebt. Olifanten hadden ze er eigenlijk te veel in zuid-afrika. Klinkt raar maar onze ranger noemde het nog net geen plaag. Vooral in het Hluhluwe Imfolozipark zag je er duidelijk de sporen van. Veel omgetrokken bomen. Heel veel.

 15. Wat gaaf! Voor veel mensen is het Krugerpark het hoogtepunt van Zuid-Afrika. Eerlijk gezegd kijk ik veel meer uit naar Kaapstad, want ja, ik ben en blijf een echte stedentripper.
  Waar hebben jullie overnacht in/bij het Krugerpark? En was Hluhluwe Imfolozipark ook de moeite waard? Wij twijfelen hier nog over. We gaan ook naar Addo Elephant Park.
  Ik ga snel al je andere blogs over Zuid-Afrika lezen 🙂

  • Niels says

   We hebben heel veel geluk gahad, in beide parken met de dieren die we gezien hebben. Kaapstad zijn we niet geweest en het Addo park ook niet. De andere twee kan ik je aanraden. Het Hluhluwe Imfolozipark was onze eerste gamedrive en daarom bijzonder. Wel minder dieren maar ook de moeite waard. Naam van onze slaap plek moet ik je even schuldig blijven, kom er niet op.

  • Niels says

   Zeg dat wel, we waren er zelf ook verrast door. Wel een hele bijzondere ervaring.

 16. Loes Beumer says

  Wat een leuke ervaring om de big 5 te zien en zeer zeker de twee luipaarden .

  • Niels says

   Het duurde even voordat ik door had waar ze zaten maar wat mooi om ze zo in het wild te zien.

Geef een reactie