Nederland, Stedebouw
comment 1

Gasthuiskwartier, sloop- of oorlogsgebied? #2

Gasthuiskwartier sloop

Het oude ziekenhuis in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch wordt gesloopt om plaats te maken voor iets nieuws. In mijn blog: “Gasthuiskwartier, sloop of oorlogsgebied?” heb ik en sfeerimpressie gemaakt om te laten zien hoe ver de sloop gevorderd was. Maar dat is alweer twee weken geleden en de slopers hebben niet stil gezeten. Integendeel, ze hebben weer een groot gedeelte gesloopt en in deel 2 wil ik een update geven hoe ver ze zijn.

Elke week een stuk verderGasthuiskwartier-16

Elke week probeer ik er een keer langs te lopen om te kijken hoe ver ze zijn met het Gasthuiskwartier. Een immense klus die, zover ik kan beoordelen, redelijk zonder veel overlast gebeurt. Toch een compliment als je bedenkt hoe groot het project is, vooral vanwege de locatie midden in het centrum. Ik hoop dat de bouw straks ook zo voorspoedig verloopt. Slopen is meestal makkelijker dan bouwen.

Dit weekendGasthuiskwartier-26

Toen ik dit weekend langsliep, viel het me op dat je vanaf de Zuid-Willemvaartzijde het winkelcentrum Arena kan zien. Dat is een aparte gewaarwording. Het is decennia lang niet mogelijk geweest en ik moest twee keer kijken. Boven de puinhopen was het écht te zien. Van de flat die er stond, is haast niks meer over en dat in slechts twee weken tijd.

Onrealistisch beeldGasthuiskwartier-31

Je ziet precies waar ze gebleven zijn met slopen. Daar staan de muren nog overeind en lijkt er een grote hap uit te zijn genomen. Dat onrealistische beeld in combinatie met de stapels puin zorgen er voor dat het op een oorlogszone lijkt. Dat beeld zal straks verdwijnen als het gebouw gesloopt is. Het zal mogelijk worden vergeten als er iets nieuws gebouwd wordt. Het is een fascinerend project. Ik blijf het in de gaten houden en zal er eens per week een keer langslopen. Mochten er grote veranderingen plaatsvinden, dan komt er ook een deel 3 van de serie sfeerimpressies over het Gasthuiskwartier.

SfeerimpressieGasthuiskwartier-30

Maar nu eerst een update in beelden. Daarna ben ik benieuwd hoe jij de sloop ervaart! Heb jij al de gelegenheid gehad om er eens langs te gaan? Ben jij benieuwd naar het eindresultaat?Sloop Gasthuiskwartier Sloop Gasthuiskwartier

Gasthuiskwartier-29 Gasthuiskwartier-28 Gasthuiskwartier-27 Gasthuiskwartier-25 Gasthuiskwartier-24 Gasthuiskwartier-23 Gasthuiskwartier-22 Gasthuiskwartier-21 Gasthuiskwartier-17

1 Comment

  1. Loes Beumer says

    Iets wat gesloopt word is nooit leuk. Het is eerder een treurig gezicht. Nu maar uitkijken wat er voor in de plaats komt.

Geef een reactie