Persoonlijk
comments 11

De geboorte van onze dochter Feline

Feline

Afgelopen dinsdag was het zo ver. In de ochtend naar het ziekenhuis en in de middag om 13:58 uur was ze geboren. Feline is de naam die wij haar hebben meegegeven. Een bijzonder moment dat je leven in één keer op zijn kop zet. Een moment dat je eigenlijk met niks anders kan vergelijken. Wat ze van te voren hebben gezegd is waar: Je kan je er wel op voorbereiden maar je moet het ervaren. Je moet het laten gebeuren als man zijnde. Wat was ze stoer; Ilona. Om onze kleine meid op de wereld te zetten zoals ze het heeft gedaan. Geen geschreeuw of gevloek. Rustig tussen de weeën door en gedaan wat er gedaan moest worden. Ik had het haar niet nagedaan. Wat een mooi moment was het om onze Feline voor het eerst te zien. Om haar te zien liggen bij Ilona. Een band die meteen goed is begonnen. Ook daar kun je je als man niet op voorbereiden. Je voelt je op dat moment compleet, gelukkig en alles bij elkaar.

De eerste voeding, de eerste kleertjes aan en de eerste autorit. Allemaal dingen die je voor het eerst doet maar ook allemaal dingen waar je even stil bij wilt staan. Om vervolgens in je vertrouwde omgeving verder kennis te maken met Feline. Het gaat zo snel, de tijd. Het is alweer zondagavond. Ze is nu een paar dagen oud. Het lijken wel weken. Wat een plezier hebben we al van haar gehad en natuurlijk ook een aantal slapeloze nachten. Nou ja, dat lieg ik. Ze doet het geweldig, ze slaapt tot nu toe redelijk door. Gelukkig, want zo hebben we ook wat slaap kunnen pakken. Natuurlijk hebben we vele uren van de klok gezien, maar ze geeft je ook veel energie. Het blijft elke keer weer een bijzonder moment als je haar in je armen hebt. Het zijn ook dagen geweest van leren. Hoe verschoon je een luier, hoe doe je haar kleertjes aan en hoe gaat ze in bad. Allemaal dingen die nu ondertussen als gewoon aanvoelen. Het heeft een ritme, je past je op haar aan. Maar zeg nu zelf, zou je dat zelf ook niet doen als je in die mooie ogen kijkt?

11 Comments

 1. Nogmaals van harte gefeliciteerd met dit wondertje! Een prachtige meid en ik wens jullie heel veel geluk met z’n drietjes!

  • Niels says

   Bedankt! Het is inderdaad een wondertje om opeens zo’n kleine meid te mogen verzorgen en opvoeden.

 2. Kees Timmermans says

  Niels en Ilona,

  H.gefeliciteerd met jullie prachtige dochter Filine .
  Héél veel plezier en gezondheid voor jullie gezin.geniet van de veranderingen en de mooie momenten die zeker komen.

  • Niels says

   Die mooie momenten beleven we al sinds ze geboren is. Het is genieten, ondanks dat ze je soms wakker houd maar als je dan weer haar gezichtje ziet dan maakt dat weer veel goed 😉

 3. Nogmaals van harte gefeliciteerd Niels en Ilona! Wat knap dat jullie al een ritme hebben en ze al een beetje doorslaapt.. dat gebeurde bij ons allemaal pas na maaaaanden. 😉 Veel geluk gewenst samen en geniet van alle mooie momenten.

  • Niels says

   Ze slaap overdag goed door, ‘s nachts wil ze nog eens last hebben van krampjes. Maar dat schijnt over een paar weken over te zijn, hopelijk dan weer wat meer slaap 😉

  • Niels says

   Ze is inderdaad een mooie baby, zeg ik al niet bevooroordeelde papa, haha. Bedankt!

 4. Loes Beumer says

  Nu weer een nieuwe fase, pa en ma geworden van Feline. Heel veel geluk met jullie dochtertje.

Geef een reactie