Nederland, Ruimtelijke Ordening, Stedebouw
comments 11

GZG-Terrein, sloop van de zusterflat

Zusterflat Gzg-terrein graffiti

Hierboven is het oude ziekenhuis te zien. Dit is een van de oude locaties van het huidige Jeroen Bosch ziekenhuis. Sinds de nieuwbouw van dit ziekenhuis aan de rand  van de stad staat het oude ziekenhuis samen met de zusterflat leeg. Lang zijn de gebouwen niet meer te zien want momenteel wordt het in fases gesloopt. De gebouwen moet plaatsmaken voor één van de ambities van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Een binnenstedelijke herstructurering waarbij het hele Groot Ziekengasthuis-terrein (GZG-terrein) een nieuwe bestemming krijgt. In de plannen is geen plaatst voor het oude ziekenhuis en de zusterflat. Op dit moment staan er houten schotten om het gebouw heen. Deze zijn door graffitikunstenaars van kingsofcolors versierd. Dit is prachtig gedaan zoals in de foto te zien is.

Ben jij ook enthousiast over dit project?

Blijf dan mijn blog goed in de gaten houden want ik blog op kort termijn over verschillende aspecten van het project. Zijn er dingen die jij wilt weten over het terrein? Is er informatie waar ik zeker een keer naar moet kijken? Ik hoor het graag!

11 Comments

 1. Celine says

  Hi, weet je wanneer ze huize bloemenkamp (zusterhuis) gaan afbreken? Mijn dochter woont er nu en het zou fijn zijn als ze niet weer hoeft te verhuizen voor het einde van haar studie…

  • Niels says

   Voor zover ik weet is er nog geen datum bekend voor de sloop van de zusterflat. Je zou een mail kunnen sturen naar Heijmans of de gemeente ´s-Hertogenbosch met de vraag of er al meer over bekend is.

 2. gerrie says

  het puin zou met een transportband over de weg naar boten afgevoerd worden wanneer word daar een start mee gemaakt ??

  • Niels says

   Ik las in het stadsblad van 24 juni dat de gemeente heeft besloten om het puin af te voeren met vrachtwagens ipv boten. Dit omdat “het behoud van de kelderbak onder het GZG zorgt voor veertig procent minder sloopafval”.

   Ik hoop dat ik hiermee je vraag heb beantwoord, voor meer informatie verwijs ik je door naar de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Zij kunnen je misschien meer vertellen over de motieven en wanneer ze klaar zijn met de sloop.

 3. Het had me ook wel wat geleken om het hoofdgebouw (in beeld op de foto) te strippen en de constructie te gebruiken voor het herbergen van hedendaags programma (dus bijvoorbeeld woningen in de flats en winkels in de onderste bouwlagen. Het had zich wat mij betreft ook leuk laten lenen voor een frisse combi tussen hergebruikte ziekenhuis constructies en hyper moderne nieuwbouw.

  Maar ja, de projectontwikkelaar…

  • Niels says

   Dat had zeker een optie kunnen zijn. Ik weet alleen niet hoe de staat was van de constructie. De gemeente heeft anders gekozen. Daarover ga ik je later meer vertellen.

 4. Niels says

  Ja Gert-Jan, ze hebben een masterplan gemaakt. Deze is ook door de gemeenteraad aangenomen. Ik zal er in de nabije toekomst aandacht aan besteden en het een en ander ervan uitleggen.

 5. Niels says

  Bedankt voor je vraag! Ik ga het uitzoeken en ik kom er op terug in een volgend blog over het GZG-terrein.

 6. Loes Beumer says

  Hoe oud is het gebouw?Ziet er nog goed uit om het te verbouwen zeker te duur?

Geef een reactie