Duitsland, Foto van de Week
comments 5

Foto van de Week #81: Hamburgse vismarkt

Hamburgse vismarkt

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto in Hamburg. Genomen vanaf het water met zicht op de Hamburgse vismarkt. 

Het is best onwerkelijk dat we precies een week geleden spontaan vertrokken richting Hamburg. Even er tussenuit om de ellende van het ziek zijn achter ons te laten en met frisse moed aan de komende weken te beginnen. Dat is gelukt, de week is alweer bijna voorbij en vandaag zijn we ook vrij. Koningsdag in Tilburg. We gaan er niet heen. Ondanks dat op dit moment de zon schijnt hebben ze ook veel bewolking en regen beloofd. Daar hadden we niet veel zin in en ik moet nog rustig aan doen. Aansterken noemen ze dat. Iets waar ik niet heel goed in ben. Toch is het vandaag goed gelukt. Ik heb eigenlijk nog vrij weinig gedaan. Ik kan me er vandaag gewoon niet toe zetten. Jammer, ik had nog best veel willen doen maar toch ook weer lekker omdat we vandaag eigenlijk helemaal niks hoeven te doen. We hebben lekker uitgebreid ontbeten, geluncht en straks natuurlijk weer avondeten. Dat zijn de vaste dingen maar voor de rest een beetje relaxen. Een spelletjes spelen, een blog schrijven en een serie kijken. Voor dat je het weet is de dag alweer voorbij, morgen een dag werken en dan weer weekend. Precies een week geleden waren we een stuk actiever. Hadden we er een rit van 5 uur opzitten en waren we de stad aan het verkennen. Niet wetende dat we totaal verrast zouden worden door de leuke stad en de vele mooie gebouwen. Een van die gebouwen is de Hamburgse vismarkt.

Een prachtig oud architectonisch hoogstandje aan het water waar elke zondagochtend het een drukte van belang is. Voor ons was het te vroeg maar op zaterdag zijn we er even langs gelopen en hebben we de buitenkant mogen aanschouwen. Het gebouw ligt langs het water en het heeft eigen aanmeersteigers. Een gebouw zoals zovelen in Hamburg met een rijke geschiedenis. Dat is een van de leuke dingen van Hamburg. Er zijn veel oude gebouwen met elk een eigen verhaal. We waren er op een dag dat het dicht was maar dat mocht de pret niet drukken. We kregen nog steeds een goede indruk van het gebouw en konden voor het eerst genieten van een blauwere lucht. Om dan langs het water te struinen is geen straf. Ook de omgeving van de Hamburgse vismarkt heeft veel om te bezichtigen en dan vooral in de omliggende wijken. Deze kan je bijvoorbeeld doorlopen op zoek naar street art en stilstaan bij de mooie gebouwen. Daarnaast is het ook de moeite waard om St. Pauli een bezoek te brengen. Een alternatieve wijk met leuke winkels, cafeetjes en veel street art. Daar liepen we vorige week te genieten van al het moois dat deze stad te bieden heeft. En vandaag denk ik er even aan terug. Omdat ons spontane plan toch een indruk heeft achtergelaten en ik blij ben dat we het gedaan hebben. Daarom deze foto van de week. Als mooi herinnering aan het feit dat je af en toe gewoon spontaan mag zijn. Daar kunnen de leukste dingen uit voortkomen.

5 Comments

  1. Leuk! Wij wilden dit jaar naar Hamburg. Dat is niet gelukt, het is Berlijn geworden. Hamburg lijkt me heel leuk, maar dat moet nog even wachten! Ik vind de foto mooi omdat er veel symmetrie in zit en een heerlijke blauwe lucht!

  2. Soms is het gewoon heerlijk om spontaan even alles op te pakken en wat leuks te doen. Zo waren wij het afgelopen weekend een dag in Gulpen en genoten van wandelen en terrasjes met zon. Bij ons thuis gaat er op dit moment van alles mis en stuk en zitten we veel thuis met allerlei mannetjes die pogingen doen om of gelukkig ook af en toe dingen maken. Dat gehang thuis (in combo met het vage weer) is niet fijn. Beter naar Hamburg dus (oid) Lijkt me een leuke stad en de vismarkt ziet er prachtig uit. Beterschap Niels.

  3. Helemaal mee eens! Spontaniteit levert gewoon heel leuke momenten op 😀 Deze plek, de vismarkt in Hamburg, vond ik ook een heel leuke. Ook sowieso om langs het water te lopen trouwens.

    • Niels says

      Het was ook voor het eerst dat weekendje weg dat de zon even doorkwam. Heerlijk om dan langs het water te lopen en te genieten van de mooie omgeving.

Geef een reactie