Persoonlijk
comments 19

Hoe mijn bereik op Instagram groeide van 350 naar 370 (en terug naar 350) in 60 dagen!

Hoe mijn bereik op Instagram groeide

Als blogger is het schijnbaar belangrijk om zoveel mogelijk volgers te krijgen op diverse sociale media kanalen zoals Facebook, Twitter en Instagram. Hoe groter je bereik en hoe meer volgers je dus hebt, hoe interessanter je schijnbaar bent voor bedrijven en hoe meer prestige je krijgt. Vaak gaat dit in één zin samen met hoe goed iemand is. Als je veel volgers hebt dan moet je iets goed doen. Natuurlijk wil je hetzelfde bereiken! Wie wil dat nu niet? Daarom heb ik voor jullie verschillende methodes uitgeprobeerd en vertel ik jullie nu hoe mijn bereik op Instagram groeide! De resultaten waren schokkend! Jij zou het niet anders moeten willen doen. Want wie wil nu niet die ene lucratieve samenwerking binnen hengelen waar je al jaren van droomt?

Eigen acountGamedrive in het Krugerpark

Terwijl je naar je eigen Instgramacount kijkt waar je prachtige foto’s op zet, zie je het aantal volgers staan; het zijn er 350. Een mooi aantal maar net niet hoog genoeg om in aanmerking te komen voor die ene lucratieve samenwerking waar je al jaren van droomt. Terwijl je om je heen kijkt en andere bloggers wel ziet groeien. Soms met honderden tegelijk. Wat doen zij goed wat jij natuurlijk helemaal verkeerd doet? Waarom hebben de Instagramgoden deze accounts wel beloond met honderden volgers en blijft jouw teller op 350 staan? Ligt het aan je foto’s? Ligt het aan jou? Ligt het aan totaal iets anders? Wat kun je er aan doen? Wat moet je er aan doen?

Wie weet daar het antwoord op?De oude stad van Jeruzalem

Het eerste wat je gaat doen is het internet afstruinen om te kijken wat succesvolle Instagrammers te vertellen hebben. Je gaat honderden uren besteden aan het lezen van tips en je kijkt naar waardeloze video’s van invloedrijke bloggers omdat ze blijkbaar iets goed doen. Je kijkt op z’n minst naar 20 webinars of Facebook live-evenementen van invloedrijke ondernemers want die schijnen de gouden eieren te hebben. Vaak eerst 15 minuten wachten tot ze hun intro hebben verteld voordat ze bij de kern komen. De kern die zo zwaar tegenvalt dat je eigenlijk ze persoonlijk wilt vragen of je 30 minuten van je leven terug mag krijgen. Omdat je tot de ontdekking bent gekomen dat wat ze vertellen niet de beloofde gouden eieren zijn maar eerder een herhaling van dingen die je toch al wist.

Dat werkt dus niet, wat dan wel?Hluhluwe Imfolozipark

Je leest overal dat, als je maar genoeg reageert op relevante accounts met goede inhoudelijke teksten, uiteindelijk je de mogelijkheid hebt om ongeveer 1% verkeer jouw kant op te krijgen. Dus van de 24 uur die een dag heeft ga je 23 uur besteden om zoveel mogelijk te liken en te reageren. Je laat bloemrijke teksten achter, je complimenteert en natuurlijk probeer je zoveel mogelijk persoonlijke gesprekken aan te gaan. Persoonlijk contact is het keywoord. Zonder dat krijg je geen volgers en kun je fluiten naar die ene lucratieve samenwerking waar je al jaren van droomt. Landschapspark Duisburg Noord

Dat je niet verder dan 1 meter van het stopcontact zit/ligt/knielt/slaapt en geen aandacht meer voor je vriendin hebt, neem je voor lief. Dat komt volgende maand wel weer, het zijn toch geen onvergetelijke momenten die je mist en als je straks die ene lucratieve samenwerking hebt, zal ze je natuurlijk meteen vergeven dat je haar eigenlijk twee maanden hebt genegeerd.

Wat kun je nog meer doen?street art valencia

Nieuwe dingen posten natuurlijk! Wat denk je nu zelf? Hoe meer je post, hoe meer verkeer je krijgt. Duh! Dus pak je agenda erbij en probeer zoveel mogelijk sociale evenementen te plannen waarover je kant gaan posten. Natuurlijk wel een aantal extra powerbanks meenemen want je moet nog wel kunnen reageren op verschillende relevante accounts terwijl je aan het genieten bent van die evenementen. Dat je je ouders niet ziet of dat je tijdens een tapasetentje je tafelgenoten laat wachten met eten omdat elk tapasgerechtje wel instagramwaardig op Instagram moet staan, neem je voor lief. Natuurlijk neem je dat voor lief. Je weet het nog. Die ene lucratieve samenwerking, daar laat je alles voor staan. Daar doe je toch alles voor? En natuurlijk duizenden foto’s posten van katten. Zelda in de sneeuw

Instagram houdt van katten. Mensen houden van katten. Om meer volgers te krijgen moet je natuurlijk zoveel mogelijk foto’s maken van je katten. Het liefst als ze gekke dingen doen. Een beetje lomp liggen is natuurlijk niet goed genoeg. Dus deze zeer interactieve beesten die zeker niet 18 uur per dag slapen moet je met actiecamera’s vast gaan leggen in de hoop dat je per dag toch een stuk of 10 bruikbare foto’s hebt voor Instagram. Dus je koopt een kattenriem en neemt ze mee naar het park om er vervolgens foto’s van te nemen. En dan kom je tot een ingeving. Koda Zelda en Oink

Die foto’s moeten dan natuurlijk wel bij je niche passen. Want je bent blogger, geen kattenblogger. Je blogt over reizen, dus eigenlijk zou het pas echt goed zijn als je je katten mee zou nemen op reis en ze dan zou fotograferen. Het liefst in een kajak op een meer terwijl de kat voor zich uitkijkt naar de eindeloze watervlakte want dat is avontuurlijk en dat scoort.

Wat ook schijnt te werken volgens de webinars van invloedrijke bloggers die het blijkbaar allemaal weten?Zeche Zollverein duitsland

Organiseer een winactie! Ja, zoek een product uit voor 5 euro en die kunnen mensen winnen. Natuurlijk moeten ze daar wel iets voor terugdoen. Je volgen, minsten 30 vrienden aanmoedigen om je account te laten volgen en natuurlijk ook de vrienden van die vrienden moeten je gaan volgen. Anders kunnen ze natuurlijk niet winnen en mensen houden ervan om te winnen. Als ze dan toch bezig zijn moeten ze jouw bericht ook even delen op hun eigen accounts. De persoon die het meeste aantal likes heeft verzameld, maakt kans om deze fantastische prijs te winnen. Het liefst moeten ze een week lang elke dag er iets van posten. Het delen met vrienden en heel belangrijk ook flyers maken die ze uit een vliegtuig kunnen gooien zodat ze een nog groter bereik hebben. Allemaal om die fantastische prijs te krijgen en natuurlijk eeuwige roem. Want je mag  natuurlijk als deelnemer al heel blij zijn dat je überhaubt kans maakt op deze prijs. Duh! Daar mag best iets tegenover staan. Kom op zeg, jij hebt die prijs uitgegeven. Het is wel 5 euro waard, natuurlijk staat daar een tegenprestatie tegenover! Wat denken ze nu zelf …?

Wat nu verder?valencia

Meer hoef je niet te doen! Echt geloof me! Met deze tips kun je je Instagramacount laten groeien tot ongekende hoogtes. Doe er je voordeel mee. Zo heb ik op de eerste dagen dat ik deze tips heb uitgevoerd er wel 10 volgers bijgekregen, om ze ook weer meteen te verliezen maar dat is een kleinigheidje. Dus 10 volgers! Om in het vervolg van de 60 dagen er nog 10 bij te krijgen. Waarvan ik er helaas op de laatste dagen weer van een aantal afscheid mocht nemen. Natuurlijk geen echt afscheid want ik had geen flauw idee dat ze zich meteen zouden ontvolgen op het moment dat ik ze zou volgen maar toch.

Na 60 dagen zeer intensief met Instagram bezig te zijn geweest, heb ik een super tijd gehad. Mijn vriendin denkt daar misschien net iets anders over, maar wat was het gaaf! Met deze tips kan ook jouw kanaal groeien. Doe er je voordeel mee en wie weet is die ene lucratieve samenwerking waar je al jaren van droomt dichterbij dan je denkt!

Binnenkort ook mijn succesverhalen hoe ik mijn Facebookpagina groeide naar 150 en mijn Twitter naar 550.

 

 

19 Comments

 1. Heel lastig inderdaad en af en toe best frustrerend. Wij hebben er een halfjaar over gedaan om van 750 naar 800 volgers te gaan, en inmiddels zitten we binnen twee weken op 850. Ach ja, het komt en het gaat. Voorlopig blijven we gewoon genieten van elkaars mooie foto’s, want dat is uiteindelijk toch het doel.

 2. Herkenbaar maar merk zelf dat ik Instagram doe omdat mijn passie echt fotografie is. Het delen van foto’s en mensen laten genieten staat bij mij op nummer 1. Dat ik nu over de 1000 volgers zit, mijn hoor je niet klagen en ben er onwijs blij mee. Verder ben ik blij dat jij je ook niet heel druk maakt want je maakt verder prachtige foto’s waar ik elke keer van geniet. Dus ga zo vooral door Niels!

 3. Haha, wie het laatst lacht lacht het best! Gewoon doorgaan met je prachtige foto’s en blog! Dat maak ik ook mezelf tenminste wijs ? Wereldfaam ligt op de loer, het kan zo maar gebeuren na je volgende post of anders na die er op, of …

  En anders hebben we gewoon lol toch?

 4. Marcel | yourtravelguideonline says

  Instagram blijft me elke dag verbazen. Het ene moment heb je een x aantal volgers, en twee uur later zijn er 10 af. En toch blijf ik het gebruiken, al is het alleen maar om informatie te verzamelen voor komende reizen.

 5. Instagram blijft een ongrijpbaar medium. Als ik een geweldige (vind ik zelf) foto plaats krijg ik 30 likes en geen nieuwe volgers. Als ik vrij normale foto plaatst ineens 250 likes en 30 nieuwe volgers. Ik kan er ook niet altijd wat van maken.

 6. Groeien op Instagram blijft onwijs lastig. Soms een spurt, maar meestal zak je erna snel weer terug. Blijft jammer!

 7. Grappig Niels! Instagram is een moeilijk medium, net als alle social media trouwens vind ik. 🙂 Bij mij groeit het wel, maar heel gestaag en dat is op zich wel prima. Ik gebruik het vooral voor mezelf, het is wel leuk om te experimenteren met de filters enzo. 🙂

 8. Instagram blijft een apart medium. Groeien is echt ontzettend lasting vind ik. Ik probeer ook maar uit om te kijken wat wel en wat niet werkt. Het kost in ieder geval veel tijd.

 9. Ik ben persoonlijk al een hele tijd klaar met IG. Maanden heel veel tijd en werk leverde mij niets op, Ik kreeg met het dubbele aantal volgers de helft van het aantal likes….. nu dus op een laag pitje. Ik steek mijn tijd liever in mijn andere Social Media.

 10. yvonnevdlaan says

  Zelf ben ik niet erg wisselend met IG bezig.. ik doe t echt “erbij” op de momenten dat ik er tijd voor heb (hoewel t stiekem altijd weer meer tijd kost dan je had gepland en gewild). Voor samenwerkingen geloof ik echt dat mensen mijn blog wel weten te vinden, of ik nou veel of weinig IG volgers heb. 🙂

 11. jlokker says

  Ik zag zo’n zelfde blog inderdaad een paar weken geleden voorbijkomen, Instagram zorgt momenteel vooral voor frustratie ;p Bij mij hangt het al 3 maanden rond de 6000, ben allang blij dat ik niet meer omlaag ga maar ergens heb ik ook voor mezelf besloten om me er niet meer druk om te maken ;p Als bedrijven met me samen willen werken willen ze dat wel, of ik nu 6000 of 60.000 volgers heb. En zoals je zelf al zegt: hoe veel moeite wil je steken in instagram, hopend op een lucratieve samenwerking? 😉

 12. Hahaha, wat een superleuke blog. Ik moest om de titel al lachen omdat je verwacht van 350 naar 3K of zo, en dan is het 370 (of 350 dus). Leuk ook wat je daarna schrijft. Het blijft een vaag medium hè? Ik vind het ook nog steeds lastig. Ik ga richting de 1800 maar het gaat echt heel traag. Ik vraag me werkelijk vaak af hoe sommigen aan tientallen K’s komen. Met alleen maar een paar keer per week iets plaatsen, genoeg goede hashtags, regelmatig bij anderen reageren en meteen reageren als er iemand bij jou reageert lukt dat niet. Ik vrees dat je er dan echt nog veel meer uren in moet steken (die ik nu liever in mijn blog steek of in twitter, wat wel groter is), je account op zakelijk moet zetten en de trucjes moet weten…

 13. Haha, erg goede en leuke blog. Vreselijk herkenbaar ook. Hier hadden we het afgelopen week nog over met nog een paar bloggers. Allemaal hetzelfde ‘probleem’. Rare wereld, sociale media.

 14. Haha lach me rot hier! 😛 Meesterlijk geschreven, serieus. Ik word zo enorm gek van instagram. Heb daarom besloten het te behandelen op een manier die ik wil. Soms krijg ik 20 volgers erbij op een dag, maar toch groei ik voor geen meter haha. Ik volg dus ook niet zomaar meer iemand terug. En doe ik dat wel en die persoon ontvolgt me meteen, dan ontvolg ik ook. Echt zó irritant. Ik snap ook serieus niet waar al die mensen de tijd vandaan halen. Nouja in ieder geval ben ik niet de enige die er zo over denkt haha 😛

 15. Haha, goed verhaal! Ik heb laatst mijn Instagram van bedrijfsaccount naar persoonlijk teruggezet. Tijdelijk kreeg ik er opeens heel veel volgers bij, maar uiteraard waren ze ook snel verdwenen toen ik hen niet terugvolgde.

Geef een reactie