Nederland, Persoonlijk, Reizen
comments 2

Inspiratiedag Amsterdam

De hoofdstad van ons land is volop in ontwikkeling en het is voor mijn alweer even geleden dat ik er ben geweest.  Genoeg reden om een dagje Amsterdam in te plannen en toerist in eigen land te spelen. Om inspiratie op te doen en vooral te genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft. Dat hebben we dan ook gedaan.

Amsterdam CentraalAmsterdam

Je arriveert op het station. Het blijft een prachtig en vooral groot station om te zien. Ze zijn het station aan het verbouwen. Aan de IJ-kant is er ook een nieuw busplatform gekomen. Deze heeft ook een overkapping. Het is geïnspireerd op de oude overkapping maar er is een moderne twist aan toegevoegd. Persoonlijk vind ik de oude overkapping mooier. Die heeft meer karakter. De nieuwe moet dat nog krijgen. Dat heeft tijd nodig.

IJDockIJDock Amsterdam

Na het station wilden we vanaf de waterkant het Eye filmmuseum bekijken vanwege de architectuur. Toen wij er stonden, werd mijn oog getrokken door een gebouw aan de linkerkant. Nieuwsgierig zoals ik ben, zijn we er heen gelopen. Daar ben ik achteraf heel blij om. Wat een prachtig project. Een mooie locatie aan het water, moderne architectuur en bloginspiratie pur sang.

De FoodhallenFoodhallen Amsterdam

Dit was misschien wel de aanleiding om in eerste instantie naar Amsterdam te gaan.  De laatste tijd kwam ik overal markthallen tegen en soortgelijke projecten, ik kan er dus niet omheen. We zijn er geweest en hebben ons laten verbazen door het gevarieerde aanbod aan eten.  Natuurlijk hebben we ook het een en ander uitgeprobeerd.

I AmsterdamAmsterdam

Misschien wel net zo typerend als de wachtrijen in de middag voor het Rijksmuseum zijn de iconische letters van I Amsterdam. Het is een mooi schouwspel om te zien hoe hordes toeristen (inclusief mijzelf) deze letters in de regen op de foto proberen te zetten.

De grachtenAmsterdam

Als je naar Amsterdam gaat, kan je eigenlijk niet zonder een wandeling langs de grachten en de singels. Een wandeling tussen de prachtige grachtenpanden en de vele leuke winkels. De ene nog fotogenieker dan de andere. De met fietsenoverladen bruggen die typerend zijn voor Amsterdam, konden we natuurlijk ook niet overslaan. De bomen zijn groen en de lucht is blauw, een prachtig decor voor een wandeling. Tot het begon te regenen.

Het weer

Wat begon als een mooie dag zonder al te veel zon, veranderde gedurende de dag in motregen. Dat is zonde want dan zie je alles net wat grauwer en minder mooi. Maar dat mocht de pret niet drukken.  Het is ook een goed excuus om nog een keer terug te gaan als het zonnetje schijnt en de lucht weer blauw is. Wel was het een mooie dag om de grote toeristenstromen die je in de zomer ziet, te ontvluchten.  Toch ontkom je er niet aan. Bij het Anne Frankhuis stonden de mensen voorbij de Westerkerk. Amsterdam

Zelfs voor enkele lunchgelegenheden stonden de mensen in een lange rij en in de motregen te wachten. Ik zou gewoon een straatje verder gelopen zijn. Er zijn genoeg andere leuke tentjes. We hebben ondanks het weer een mooie dag gehad. We hebben gezien waarvoor we kwamen en zijn daarnaast op enkele leuke nieuwe projecten  gestuit. Met andere woorden , een geslaagde inspiratiedag in Amsterdam.

 

2 Comments

    • Niels says

      Dank je wel! De volgende keer als we gaan hoop ik wel dat het iets warmer is en de lucht mooi blauw is. Maar de regen had ook zijn voordelen. Zo was het minder druk en hadden we reden genoeg om verschillende eetgelegenheden te bezoeken om te schuilen.

Geef een reactie