Kijkje achter de schermen, Persoonlijk
comments 2

Achter de schermen bij RoPStAr #1

Waar houd ik me tussen de blogs mee bezig? Wat maak ik mee waar ik niet een heel blog aan ga wijden. Dat soort updates vat ik samen in deze reeks. Ik geef jullie een kijkje achter de schermen. Ik vertel jullie iets meer over mezelf en wat ik leuk vind. Natuurlijk staat mijn blog vol met dingen die ik leuk vind maar er gebeuren genoeg dingen die ik niet in een blog verwerk. Lees je mee met het eerste blog uit deze serie?

Aquarium

Ik houd van vissen. Nee, niet het soort waarvoor je uren aan de waterrand zit te verkleumen in de winter in een veel te klein tentje terwijl het regent. Nee, het soort waar je lekker op de bank naar kan kijken terwijl je een kop hete thee in je handen hebt en je ondertussen naar de tv kan gluren. Aquariumvissen. Ik heb in mijn leven verschillende aquarium gehad en ik vind het gewoon prachtig. Het stilleven, alle kleuren en de interactie tussen de vissen. Je ziet ze groeien en soms kan je ze zelfs kunstjes aanleren. Dat laatste doen ze alleen omdat je ze eten geeft maar het gaat om het idee, haha. Als ik op reis ben dan vind ik het ook altijd leuk om naar een dierentuin te gaan of een groot aquarium. Ik kan daar tot rust komen en puur genieten. Nu hadden we zelf een 80 cm breed aquarium in onze oude woning  en stiekem wilde ik een groter aquarium. Dus toen we naar ons huidige huis verhuisden heb ik die kans aangegrepen en hebben we een 450 liter aquarium gekocht. Die is 150 cm breed. Echt super! Achter de schermen-5

We hebben het ingericht voor zoetwatervissen en mede om onze oude vissen meer ruimte te geven. Ondertussen beginnen de planten te groeien en de stenen en het hout vormen samen een mooi geheel. Wat het afmaakt zijn de mooie vissen. Zo hebben we enkele maanvissen, verschillende algeneters en meervallen die de bijnaam “haaitjes” hebben gekregen van mijn vriendin vanwege het feit dat ze op haaien lijken. Het aquarium is nog niet helemaal af maar we hebben nog de tijd om het verder in te richten en mogelijk nog enkele nieuwe bewoners te introduceren.

LeidenAchter de schermen-2

In januari zijn we op bezoek in Leiden geweest. De stad waar mijn vriendin haar studie heeft gevolgd en waar ze veel herinneringen aan heeft. Die herinneringen heb ik niet maar de stad ziet er leuk uit. Ik ben er ondertussen al vaker geweest alleen jammer dat het deze dag wat grauw was. De lucht werkte niet mee om echt goede foto’s te maken van de burcht. Een plek die ik natuurlijk heel interessant vind. Niet alleen omdat het wat hoger staat dan de omliggende bebouwing en je zo een mooi uitzichtpunt hebt maar ook omdat het een oud historisch gebouw is. Een bouwwerk waarbij je je kan inleven dat het daadwerkelijk in gebruik is geweest en hoe het werkte. Het is eigenlijk een vrij simpel maar doeltreffend verdedigingswerk. Een ronde burcht op een heuvel die uitkijkt op de omgeving waarbij je het voordeel hebt dat je dus ver kan kijken en het van bovenaf kan verdedigen. Het is elke keer weer leuk om even naar boven te gaan. De stad verder is natuurlijk ook leuk om doorheen te slenteren en om even de tijd te nemen voor een drankje en een hapje. Een leuk dag in een mooie stad en we komen zeker nog een keer terug.

Salsadansen

Wist je dat ik jarenlang heb gestijldanst? We, een hele goede vriendin en ik, zijn uiteindelijk gestopt omdat de focus tijdens de les kwam te liggen op oefenen voor wedstrijden terwijl wij voor ons plezier dansten. Zonde, want je hebt toch jarenlang samen gedanst en dan houd het opeens op. Een gek gevoel als je elkaar niet meer wekelijks ziet. We dachten snel weer ergens anders aan de gang te gaan maar dat heeft enkele jaren geduurd. We hadden het nog een keer geprobeerd ongeveer twee jaar geleden maar dat liep uiteindelijk spaak omdat de lestijden niet meer aansloten. Nu hadden we voor dit jaar een nieuw voornemen. We zouden het eens anders gaan aanpakken en weer gaan dansen. Na een lange zoektocht kwamen we uit op salsadansen. Iets totaal anders en juist dat leek ons leuk. We hebben afgelopen week onze tweede les gehad en ik moet zeggen dat het allemaal meevalt. Het lijkt veel op stijldansen maar dan veel losser. Het is super om eindelijk weer te kunnen dansen en ik ben blij dat we de stap hebben gezet. En dat vinden mijn vriendin en de vriend van mijn danspartner ook, aangezien die een gegarandeerde vrije avond in de week erbij hebben en ze zelf niet hoeven te dansen. Jammer genoeg mag niet alles meteen goedgaan. Zo verviel onze cursus met een perfecte tijd en dansen we nu op een andere dag en een uur later maar we hebben er zoveel zin in dat we dat maar even door de vingers zien.

KittensAchter de schermen-3

Naast het aquarium komt er nog meer leven in ons huis. We  krijgen vrijdag twee kittens. Ik heb jullie hier al eerder over verteld maar het gaat deze vrijdag eindelijk gebeuren. Mijn vriendin kan haast niet meer wachten en ik ben benieuwd hoe groot de ontlading vrijdag zal zijn. Ik denk dat ze het hele weekend het huis niet meer uit wil en steeds verliefd naar deze nieuwe deugnieten zal blijven staren. Om elke 5 minuten te zeggen dat ze er keischattig (ja, voorbeeld van goede Brabantse inburgering) uitzien en dat ik dat elke 5 minuten moet gaan beamen. Ze hebben de ruimte gekregen in ons huis. We zijn van plan om ze beneden te houden maar ik ben benieuwd of ons dat gaat lukken. Achter de schermen-4

We hebben een krabpaal voor ze aangeschaft die bestaat uit hout. Berkenhoutstammen en houten plateautjes. Deze hebben we speciaal via het internet besteld aangezien we veel krabpalen echt lelijk vinden. We houden niet van pluche en dan valt 95% al meteen af. Natuurlijke producten en een neutrale uitstraling spreken ons meer aan. Maar we zullen zien of ze überhaupt zin hebben om gebruik te maken van deze paal of dat ze onze bank spannender en leuker vinden om aan te krabben. We gaan het beleven. Het is bijna zover!

2 Comments

  1. Lies Beumer says

    Leuke foto’s en nu maar hopen dat de kittens de bank met rust laten.

Geef een reactie