Foto van de Week
comments 13

Foto van de Week #89: Koda en een kattenupdate

Koda

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt bij ons thuis. Het is Koda, één van onze drie katten. 

Eens in de zoveel tijd laat ik jullie weten hoe het met ze is. Ons drie deugnieten. Het gaat goed met ze. Ondertussen zijn ze alle drie geholpen en daarvan zouden ze wat rustiger worden. Daar is nog niks van te merken. Elke ochtend doe je de deur van de woonkamer open en kijken er drie je heel hongerig aan. Ze krijgen elke ochtend natvoer en dat weten ze, daar kan het ook aan liggen. Maar laten we maar net doen alsof ze het leuk vinden om je te zien. Je humeur kan er spontaan van opklaren van alle pogingen die ze doen om het eten te bemachtigen. Het is waarschijnlijk ook de enige tijd van de dag dat ze naar je luisteren. Omdat ze weten dat als ze niet luisteren ze langer op het eten moeten wachten. Je kan ze ook iets leren op dat moment. Even niet op het aanrecht. Eraf! En Oink luistert. Ilona kijkt me elke keer weer verbaasd aan als hij ook daadwerkelijk luistert.

Ze zijn alweer iets ouder en groter. De mannen zijn elk een kleine 5,5 kilo en Zelda zit daar met 3,5 kilo iets onder. Ze is ook degene die graag bij je in de buurt slaapt. Het liefst op mijn stoel. Koda is af en toe jaloers. Als je er eentje kroelt dan komt hij er bijstaan en wil hij ook gekroeld worden. Oink is de slimste en de ondeugendste van de drie. En gek op water maar bang voor de tuinslang. De ultieme manier om ze weer binnen te krijgen als ze buiten zijn geweest is om gewoon de tuinslang aan te zetten. Voor je het weet zijn ze binnen en heb je ze waar je ze wilt hebben. Maar verder heb ik weinig met katten, geloof jij het nog? Misschien dat ik ze stiekem toch leuk begin te vinden, zeg het alleen niet tegen Ilona. En ze zijn natuurlijk gaaf om te fotograferen, als ze eenmaal stil willen blijven liggen. Soms lijkt het bijna alsof ze vragen om op de foto gezet te worden.  Zoals Koda hier op de foto terwijl hij ligt te wachten voor de badkamerdeur. Zeg nou zelf?

13 Comments

 1. Wat een mooie kat Niels. Zo herkenbaar trouwens ook dat die oogjes je in de vroege ochtend aankijken. Helaas heb ik na mijn slaapkamer geen deur waardoor ik dus in de vroege ochtend wakker getrommeld wordt door mijn twee draken. Daarmee bedoel ik: lopen over mijn hoofd, springen op mijn buik. Ben iig wel gelijk wakker 😉

 2. Mooi beest!

  Ik heb ook weinig net katten, maar onze roze poes in Indonesië vond ik echt heel lief 🙂

  Ik heb nu twee gerbils. Die gaan niet samen met een kat.

  • Niels says

   haha, dat kan ik me voorstellen. Maar zo heeft iedereen zijn eigen favoriete huisdier 🙂

 3. Mooie foto! Prachtige beest! Wat een gave namen hebben jullie katten. Leuk hé, al die eigenwijze karaktertjes. Ik hou ervan!

  • Niels says

   Ja, dat is een van de leuke dingen aan ze. Dat ze elk hun eigen karakter hebben en totaal anders reageren op situaties.

  • Niels says

   Het zijn leuke dieren om te hebben. Je kan er soms heel hard om lachen, maar als fotomodel willen ze ook nog wel eens poseren.

 4. Zo, die staat uhh ligt er prachtig op ? Leuk om te lezen! Wij hebben twee katten, Momo en Lhasa. Iedere kat is weer anders en heeft een eigen persoonlijkheid. Het is inderdaad goed voor je humeur (meestal dan…). Als je s’avonds thuis komt en ze komen allebei op je afrennen…

  • Niels says

   Bij ons liggen ze dan voor het raam te wachten en als je uit de auto stapt beginnen ze actief heen en weer te springen. Een leuk gezicht 😉

  • Niels says

   Het is ook een mooi beestje om te fotograferen. Een heel leuk testobject 🙂 Ze alleen stil laten zitten en je camera in laten kijken is al een hele opgave, haha

  • Niels says

   ja, hij lag er echt heel relaxed bij. Dat doen ze wel vaker. Soms hebben ze heel veel energie maar soms zijn ze ook echt niet vooruit te branden. Heerlijk als ze die laatste mindset hebben.

Geef een reactie